به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، پارلمان عربی از مقاومت فلسطین خواست تا در هرگونه تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی، اسامی اسرای اردنی موجود در زندانهای رژیم صهیونیستی را که شمار آنها به ۲۱ نفر میرسد، نیز در فهرست اسرای فلسطینی قرار دهد.
این در حالی است که برخی کشورهای عربی عضو پارلمان عربی، اقدام به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کردهاند و با آن روابط سیاسی و اقتصادی در سطوح مختلف دارند، اما برای آزادی اسرای خود باز دست به دامن مقاومت فلسطین میشوند.
پارلمان عربی در بیانیه اختتامیه خود در روز دوشنبه پیش (۱۸ اکتبر) همچنین ازسازمان ملل خواست، یک کمیته حقیقتیاب بینالمللی برای بازدید از زندانهای اشغالگران و تجاوزها و تعدیها علیه اسرا و بازداشتشدگان فلسطینی و بررسی وضعیت اسرایی که دست به اعتصاب غذا زدهاند و همچنین اسرایی که از زندان جلبوع فرار کرده بودند، تشکیل دهد.
روزنامه القدس العربی با انتشار این خبر نوشت: «این درخواست پارلمان عربی از مقاومت فلسطین برای آزادی اسرای اردنی از بند رژیم صهیونیستی موجب از تمسخر علیه این نهاد عربی را در میان کاربران و فعالان شبکههای اجتماعی به راه انداخت و آن را «کمدی سیاه» توصیف کردند».
به اعتقاد کاربران شبکههای اجتماعی، چیزی که تمسخربرانگیز است، ناتوانی و ضعف حاکم بر رژیمهای عربی است که با وجود امکانات مادی و انسانی در سطوح سیاسی، نظامی و اقتصادی قادر به آزادی زندانیان خود نیستند.
«رامی عبده» مدیر دیدبان حقوق بشر اروپا-خاورمیانه طی پستی در توئیتر نوشت: «پارلمان عربی متشکل از ۲۰ کشور و دارای چهار میلیون نظامی، امیدوار است مقاومت غزه که تحت محاصره است در تبادل اسرای آتی، آزادی تعدادی از اسرای عرب را تضمین کند! اینجاست که دیگر کلمات توانایی بیان را از دست میدهند!».
«راجی الهمص» مجری شبکه الاقصی نیز در توییتی نوشت: «مایه افتخار ماست که اعضای پارلمان عربی ایمان دارند، راه خلاصی از اشغالگران مقاومت است و این تنها راهی است که در سایه ناتوانی ارتشها و نظامهای [عربی]روی آن حساب باز میشود».
یکی دیگر از کاربران شبکه اجتماعی توئیتر با نام «هیثم»، نوشت که همین دولتها در تلاش برای عادیسازی روابط هستند با این ادعا که این امر نوعی اراده ملی است، اما در عین حال نمیتوانند اسرای خود را آزاد کنند.. این مزدوران و حامیان همجنسگرایی از مقاومت غزه که تحت محاصره فرسوده شده میخواهند که اسرای آنها را آزاد کنند.. البته برای مقاومت فلسطین» هیچ وقت مشکل در تابعیت اسرا نبوده است.
مشکل هرگز ملیت زندانی نبود.
فوزی برهوم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس، دوشنبه پیش به مناسبت گذشت ۱۰ سال از امضای سند نخست تبادل اسرای فلسطینی با رژیم صهیونیستی تحت عنوان «وفاء الاحرار» گفت که دومین سند تبادل اسرای فلسطینی نقطه تحولی در مسیر مقاومت خواهد بود. این تبادل مایه افتخار مردم ما و مقاومت خواهد بود.
رژیم صهیونیستی پس از جنگ اخیر علیه نوار غزه، که به نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) و جنگ ۱۲ روزه معروف شد، در مقابل پایداری و حملات مقاومت مجبور به توقف حملات علیه نوار غزه شد و پس از آن بود که از طریق میانجیگر مصری، مذاکرات دو طرف آغاز شد. در جریان این مذاکرات تل آویو تلاش کرد تا موضوع تبادل اسرا را با روند بازسازی غزه مرتبط کند، امری که مقاومت زیر بار آن نرفت و تاکید کرد که روند تبادل اسرا روندی مستقل بوده و باید به خواستههای گروههای مقاومت غزه پاسخ داده شود.
بر اساس آمار هیأت امور اسرا و آزادگان فلسطینی، ۴۸۵۰ فلسطینی از جمله ۲۲۵ کودک و ۴۱ زن در اسارت رژیم صهیونیستی به سر میبرند که ۵۴۰ نفر از آنها تحت بازداشت اداری هستند. جنبش حماس نیز از زمان جنگ تابستان ۲۰۱۴، چهار اسرائیلی را در اسارت خود گرفته است و برای مبادل آنها با اسرای فلسطینی اعلام آمادگی کرده است.
انتهای پیام/ ۱۳۴