به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در همایش پدافندغیرعامل و رسانه پایدار که صبح امروز (دوشنبه) در تالار وحدت برگزار شد، اظهار داشت: رسانه در دوره جدید و اخیر دچار تحولات بسیاری از جنس فناوری شده است و این شکوفایی رسانهای، اثرات بسیار زیادی بر حوزههای مختلف از جمله حوزههای امنیت، دفاع و جنگ داشته است.
وی افزود: امروز رسانه چارچوب جنگها را تغییر داده است؛ زیرا رویکردهایی که دشمنان ما در گذشته با تعقیب مردم بهعنوان هدف در جنگها اعمال میکردند را به جنگهای مردممحور تغییر داده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در گذشته میزان کشتن مردم قابلیتی بود که کشوری علیه کشور دیگری بکار میگرفت تا آن کشور را وادار به تسلیم کند؛ مانند حمله اتمی آمریکا به ژاپن که طی آن ۲۷۰ هزار نفر کشته شدند و این موجب شد که ژاپن تسلیم آمریکا شود.
سردار جلالی ادامه داد: اما وقتی رسانه رشد پیدا کرد و عرصههای خود را توسعه داد، تعریف مرزهای جغرافیایی تغییر کرد؛ بنابراین ابزارها و زیرساختهایی که میتوانند افکار عمومی را شکل دهند و دنبال کنند و نظام محاسباتی مردم و مسئولین را شکل دهند، متأثر از ابزار رسانه شکل گرفت و دنبال شد.
وی اضافه کرد: این تحول رسانه در همه حوزهها شکل گرفت و عرصههای جدیدی را بهوجود آورد؛ بهعنوان مثال وقتی از مقولهای به نام «جنگ سایبری» یا «جنگ ترکیبی» صحبت میکنیم، چهار عنصر اساسی فناوری سایبری، کارکرد و عدم کارکرد زیرساخت، مردم و رسانه دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر اینکه ابعاد امنیتی و دفاعی رسانه جدی است، گفت: آمریکاییها این کارکرد رسانه را «جنگ رسانهای» یا «جنگ شبکهای» نامگذاری کردهاند و بعد به واسطه آن، استراتژیهای تهاجمی و تدافعی خود را تعقیب میکنند؛ این نگاه به رسانه نشان میدهد که ما نباید سادهاندیش باشیم و ابعاد دفاعی امنیتی رسانه نباید حذف شود.
سردار جلالی بیان کرد: ما امروز شاهد ترکیبی از رسانه سنتی و مدرن هستیم و همه کشورها در تلاش برای کنترل رسانهها هستند؛ البته این موضوع در کشورهای مختلف متفاوت است؛ به عبارت دیگر، کشورها تلاش میکنند رسانهها را مدیریت و کنترل کنند تا ابزاری برای حاکمیت باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: فضای سایبری که در تمام حوزهها فعال است، باید کارکردهای خود را نیز حفظ کند؛ بر این اساس، حوادث اخیر به ما نشان داد که حاکمیت پلتفرم بر محتوا بسیار جدی است؛ هرچند این رابطه دو طرفه نیست و ما هم پلتفرم و هم محتوا را میخواهیم.
وی سپس با بیان اینکه در زمینه محتوا باید بحثهای جدی صورت گیرد، ادامه داد: در دولت قبل که مقام معظم رهبری از آن تحت عنوان «دولت عبرت» یاد کردند، دچار ولنگاری در فضای مجازی شدیم به نحوی که به واسطه آن، نظام رسانهای کشور و نظام باورها بهم خورد؛ به همین جهت چنانچه اجازه دهیم رسانههای بیگانه زیرساختهای خود را در کشورمان گسترش دهند و دولت و رسانه ما نیز دخالتی نداشته باشند و به آنها اجازه دهند تا مردم را به سخره و بازی بگیرند و حتی به افکار عمومی توهین کنند، نفی استقلال ملی است.
سردار جلالی افزود: اینکه هر نوع پلتفرم خارجی بدون توافق میآید و بر افکار عمومی کشورمان تأثیر میگذارد و از پهنای باند تشویقی هم استفاده میکند، نشان میدهد که خودمان به آنها اجازه میدهیم تا افکارمان دست دیگران باشد؛ وقتی رسانههای خارجی بتوانند فکر، ذهن و باور مردم را به نفع خود شکل دهند و آنها را علیه منافع ملی بسیج کنند، بسیار تهدیدآمیز میشود؛ لذا ضرورت دارد که برای پرهیز از مخاطرات آن، بازنگری در اینخصوص صورت گیرد.
وی اضافه کرد: ما با اینکار در واقع اسلحه را به دست دیگران دادیم تا در هر عرصهای که علیه منافع ملی ما بود، با استفاده از آن به ما حمله کنند؛ اینها خطاهایی است که در دولت قبل صورت گرفته و در دولت جدید باید اصلاح شود؛ چون باید بتوانیم از مردم کشورمان در برابر تهاجم رسانهای دشمنان دفاع کنیم و نگذاریم آنها افکار عمومی مردم را مسموم کنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: اگر دشمنان ما از افکار عمومی و رسانه بهعنوان سلاح علیه ما استفاده میکنند، ما هم باید در قبال آنها رویکرد دفاعی داشته باشیم؛ زیرا رهاشدگی فضای مجازی بیشترین آسیب را به مردم وارد میکند.
انتهایپیام/ 231