به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، امیر سرتیپ «علیرضا صباحیفرد» فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگویی اظهار داشت: پوشش کامل پدافند هوایی آسمان کشور و حذف نقاط کور راداری، ازجمله اقدامات و مأموریتهای این نیرو است، پدافند هوایی برای اجرای مأموریت ذاتی خود در اولین اقدام، باید قادر به کشف و شناسایی انواع هواگردها، با استفاده از حسگرهای مختلف باشد، پس تا زمانی که در پدافند هوایی قادر نباشیم هدف را کشف کنیم، برای انجام مراحل بعدی مأموریت اقدامی متصور نخواهد بود.
وی گفت: آسمان جمهوری اسلامی ایران، اَمنترین آسمان غرب آسیاست، شبکه پدافندهوایی مکلف و موظف است، ضمن تأمین امنیت آسمان کشور در برابر انواع تهدیدها و توطئههای دشمنان این مرزوبوم، ایمنی لازم را برای کلیه پروازهای عبوری دارای مجوز فراهم کند، تاکنون هم در حد کمال تلاش همه عناصر پدافند هوایی برای تحقق حداکثری این مهم بوده است و خواهد بود.
رصد و برآورد تهدید، اقدام مستمر و دائمی پدافند هوایی کشور
باوجود تغییر ماهیت و مشخصات تهدیدات و تحول روزانه فناوریها در حوزه نظامی در جهان، چه اقدامی برای رصد تهدیدات صورت گرفته است؟
امیر صباحیفرد: ماهیت، مشخصات و مختصات تهدید روز به روز در حال تغییر است، همانگونه که پدافند هوایی به دنبال کشف هدف است، اهداف هم با بهکارگیری فناوریهای پیشرفته به دنبال پنهانکاری و مخفی ماندن از دید شبکه کشف هستند، لذا رصد و برآورد تهدید و تهیه حسگرهای مناسب برای کشف و گسترش آنها در سراسر کشور، یک اقدام مستمر و دائمی است.
سازمان رزم پدافند هوایی مجهز به بیش از ۲۰ نوع از انواع حسگرها
بومیسازی و تولید محصولات کاملاً ایرانی، یک شاخص مهم در صنعت دفاعی کشور در راستای تبلور اقتدار دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران است و این نیرو هم با رونمایی از محصولات دفاعی شاخص پدافندی مانند «سامانه باور ۳۷۳»، سامانه موشکی «۱۵ خرداد»، توانمندی نیروی پدافندی ارتش را به منصه ظهور گذاشت، از آخرین دستاوردهای دفاعی این نیرو در راستای قطع وابستگی به بیرون بفرمائید؟
امیر صباحیفرد: هماکنون ما در پدافند هوایی در تأمین و تولید بومی انواع حِسگرهای فعال، غیرفعال و اپتیکی به خودکفایی رسیدهایم، سازمان رزم پدافند هوایی مجهز به بیش از ۲۰ نوع از انواع حسگرها در فرکانسها، بُردها و قابلیتهای مختلف است.
طراحی و تولید بومی انواع موشکهای دوشپرتاب مکانیزه
طراحی و تولید بومی انواع موشکهای دوشپرتاب مکانیزه، توپخانههای مجهز به کنترل آتش فعال و غیر فعال، انواع سامانههای موشکی تاکتیکی بُرد کوتاه و متوسط و هم اکنون گل سرسبد آنها سامانه موشکی پیشرفته برد بلند ضد کروز و ضد بالستیک «باور ۳۷۳»، ارمغان بیش از چهار دهه تلاش و خودباوری مجموعههای دفاعی و پدافند هوایی برای رهایی از وابستگی است.
این ارمغان تقدیم به ملت شریف و عزیز ایران اسلامی است. تحریمهای دشمن به همت و خودباوری جوانان و دانشمندان این مرز و بوم، به فرصتی برای خودکفایی دفاعی تبدیل شده است، هم اکنون کشور در طراحی و تولید انواع سامانههای پیشرفته بومی پدافند هوایی از جمله سامانههای کشف و شناسایی، انواع سامانه توپخانهای، موشکی، پهپادها، تجهیزات ارتباطی و فرماندهی و کنترل و سامانههای قدرتمند جنگ الکترونیک و. به خودکفایی رسیده است و هیچگونه وابستگی به دیگران ندارد.
ساخت انواع سامانههای کشف فعال (رادارها) و غیرفعال (اپتیک و رادارهای پسیو) بومی
ملت شریف ایران اسلامی طی سالهای اخیر به کرات شاهد رونمایی و عملیاتی شدن سامانههای بومی پدافند هوایی بودند، در حال حاضر، به کمک مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و صنایع دفاعی، بیش از دهها نوع از انواع سامانههای «کشف فعال (رادارها) و غیرفعال (اپتیک و رادارهای پسیو) بومی»، در بردهای و ارتفاعات مختلف را در اختیار داریم.
تجهیز نیروی پدافند هوایی ارتش با انواع سامانههای جمعآوری اطلاعات بومی و پیشرفته
هم اکنون نیروی پدافند هوایی ارتش با تجهیز خود به انواع سامانههای جمعآوری اطلاعات «زمین پایه و هوا پایه بومی و پیشرفته»، حداکثر تسلط و اشراف اطلاعاتی را در سطوح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی فراهم کرده است.
پیشرفتهای شگرف در حوزه جنگال از نظر ساختاری و تجهیزاتی
با توجه به تغییر مدل جنگها و رویکرد قدرتهای جهان برای تحقق اهداف استکباری خود با ورود به حوزه جنگ الکترونیک و هزینههای میلیاردی و ساخت تجهیزات نظامی مدرن در حوزه جنگ الکترونیک و اهمیت پدافند غیر عامل و دفاع سایبری، نیروی پدافند هوایی ارتش در این راستا چه محصولات دفاعی را طراحی و تولید کرده است؟
امیر صباحیفرد: مجموعهای مستقل برای جنگال و سایبر، تا قبل از تشکیل پدافند هوایی، نداشتیم و به تبع همین موضوع تجهیزات و فعالیت خاصی هم در این حوزه انجام نشده بود، با بررسی تغییرات محیطی حوزه نظامی و بررسی روند تهدیدها مشخص شد، دشمن در حوزه جنگ الکترونیک و سایبر پیشرفتهای قابلی توجهی داشته و از این توانمندی بهطور مؤثر در عملیاتهای نظامی و جاسوسی بهره میبرد.
تشکیل یگان مستقل جنگال و همچنین مراکز دفاعی سایبری در پدافند هوایی
باید به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا (مدظلهالعالی) اشاره کنم که بارها به تقویت حوزه جنگال و سایبر تأکید فرمودهاند، اولین اقدامی که بعد از استقلال پدافند هوایی پیگیری و انجام شد، تشکیل یگان مستقل جنگال و همچنین مراکز دفاعی سایبری در پدافند هوایی بود و بحمدالله از سال ۱۳۸۷ تا کنون ما در حوزه جنگال هم از نظر ساختاری و هم تجهیزاتی پیشرفتهای شگرفی داشتیم.
طراحی، ساخت و تولید انبوه سامانه فرماندهی و کنترل پیشرفته تاکتیکی
طراحی، ساخت و تولید انبوه سامانه فرماندهی و کنترل پیشرفته تاکتیکی، تولید بومی انواع تجهیزات و سامانههای ارتباطی ایمن و پایدار، توسعه شبکههای ارتباطی امن، طراحی و تولید بومی نرم افزارهای پایه، تقویت قابلیتهای دفاع سایبری بومی از فعالیتهای ارزشمندی دیگری است که در طول چند سال اخیر زمینه مدیریت بهینه و پایدار صحنه نبرد را برای پدافند هوایی فراهم آورده است.
دشمن متجاوز هوایی، در صورت حماقت بایستی منتظر غافلگیری، اخلال و ضربه خوردن باشد
پیشرفتهای پدافند هوایی در حوزههای جنگ الکترونیک، پدافند غیر عامل و دفاع سایبری با طراحی و تولید انواع تجهیزات پیشرفته پدافند غیرعامل، هشداردهندهها، انواع اخلالگرها، منحرفکنندهها و زیرساختهای دفاع سایبری به مرحلهای رسیده است که دشمن متجاوز هوایی، در صورت حماقت بایستی منتظر غافلگیری، اخلال و ضربه خوردن از جایی که انتظارش را ندارد، باشد.
طراحی و تولید انبوه عمده تجهیزات پشتیبانی، حمله و حفاظت الکترونیکی هم اکنون عمده تجهیزات پشتیبانی، حمله و حفاظت الکترونیکی طراحی و به صورت انبوه تولید و در اقصی نقاط کشور مستقر است، این تجهیزات در کنار سایر تجهیزات و سلاحهای پدافندی، الکترومغناطیس در کنار باروت به عنوان یک بازوی توانمند عملیاتی بکار برده میشود.
ما در رزمایشها، تستهای میدانی و در مواجهه با پرندههای دشمن به عینه تأثیر اثر بخشی این سلاح را لمس کردیم، لذا تقویت این بخش با اولویت بالاتر و بهطور مستمر انشاءالله پیگیری خواهد شد، توسعه و تقویت جنگ الکترونیک و سایبر از اهداف و برنامههای راهبردی پدافند هوایی است.
اهداف پنهانکار، در شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور، معنا ندارد
میزان: نیروی پدافند هوایی ارتش به چه شکلی قادر به کشف و رصد هواگردهای پنهان دشمن بوده و موضع دشمن نسبت به این اقدام بازدارنده چگونه است؟
امیر صباحیفرد: ما ضمن اینکه پوشش کاملی در ارتفاعات مختلف داریم، قادر هستیم هواگردهای به اصطلاح پنهانکار دشمن را کشف و رصد کنیم، عملیاتهایی که نیروهای ائتلاف فرا منطقهای در جنوب کشور انجام میدهند به وضوح قابلیتهای شبکه کشف را مشخص کرده است.
دشمن هم متوجه توانایی پدافند هوایی در کشف اهداف پنهانکار شده است، دشمن جرئت عبور از خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را ندارند، در یک کلام امروز برای شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور مفهومی به نام اهداف پنهانکار معنی و مفهومی ندارد.
دستیابی نیروی پدافند هوایی ارتش به فناوری کشف ریزپرندهها
نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حوزه کشف ریز پرندهها چه دستاوردی داشته است؟
امیر صباحیفرد: نیروی پدافند هوایی ارتش به فناوری کشف ریز پرندهها دست پیدا کرده است، پدافند هوایی ارتش قادر است کوچکترین اشیاء پرنده را با دقت کشف کند، کشف اهداف بهصورت غیرفعال (پسیو) یکی دیگر از دستاوردهای فناورنه پدافند هوایی است که به آن نائلآمدهایم.
یگانهای پهپادی نیروی پدافند هوایی در کشور، مجهز به انواع پهپادهای رهگیر، رزمی
یکی از دستاوردهای مهم صنعت دفاعی کشور با درصد بالای بازدارندگی برای جمهوری اسلامی ایران، ساخت پهپادهای کاملاً ایرانی است، شما در بخشی از صحبتهای خود در جریان برگزاری رزمایش «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰» فرمودید: «ایران قدرت مطلق پدافند هوایی در منطقه است»، نیروی پدافند هوایی در حوزه پهپادی در راستای تلاش برای استمرار این اقتدار چه دستاوردهایی داشته است؟
امیر صباحیفرد: با پیشرفت فناوری و توسعه استفاده از پهپادها و محدودیتهای موجود برای استفاده از هواپیماهای سرنشین دار جهت اجرای مأموریتهای پدافندی بر آن شدیم که به حوزه طراحی و ساخت پهپاد بهطور جدی ورود پیدا کنیم، در ابتدا این کار با هواپیماهای ملخی شروع شد و ما هماکنون مجهز به انواع پرندههای بدون سرنشین جت و ملخی با قابلیتهای و مشخصات و ساعت پروازی مختلف هستیم.
پدافندهوایی در سراسر کشور دارای یگانهای پهپادی مجهز به انواع پهپادهای رهگیر، رزمی، هدف و جمعآوری اطلاعات است، تمامی مراحل طراحی و تولید پهپادهای مختلف، بهصورت بومی انجام میشود و ما در این بخش نیز به خودکفایی رسیدیم، در حال حاضر حوزه پهپاد در پدافندهوایی یکی از عوامل برتر ساز در مقابله با تهدیدهای هوایی و تأمین امنیت آسمان کشور محسوب میشود.
نسخه اول سامانه موشکی برد بلند باور ۳۷۳ در مدار عملیاتی شبکه پدافند هوایی
با توجه بهقرار گرفتن سامانه «باور ۳۷۳» در مدار عملیاتی شبکه پدافند هوایی، این سامانه از چه ویژگی خاصی برخوردار است؟
امیر صباحی فرد: فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: نسخه اول سامانه موشکی برد بلند باور ۳۷۳ تحویلگیری و در مدار عملیاتی شبکه پدافند هوایی قرار گرفته است، البته این آغاز راه است، ما در نیروی پدافند هوایی آ جا طرحهای متنوعی برای توسعه، ارتقاء قابلیتها و تولید انبوه سامانه در دست اقدام داریم، مشخصات کنونی سامانه برابر و حتی در برخی ویژگیها بالاتر از سامانه ۳۰۰ روسی است.
بهینه سازی سامانههای پدافندی با افزایش برد موشک و ارتقاء کانالهای درگیری
افزایش برد موشک، ارتقاء کانالهای درگیری، افزایش دقت و تحرک پذیری، ارتقاء قابلیتهای درگیری با موشکهای کروز و بالستیک و ... ازجمله طرحهایی بوده که در جهت بهینهسازی این سامانه در دست اقدام است، البته برخی از بهینه سازیها و آزمایشات اجرا و با موفقیت انجام شده است.
انشاءالله با نهایی شدن طرحهای ذکر شده مشخصات نسخههای بعدی سامانه از مشخصات سامانه اس ۴۰۰ روسی بالاتر خواهد بود، این سامانه از افتخارات پدافند هوایی، ارتش جمهوری اسلامی ایران و کشور عزیزمان است.
ارائه آموزشهای تخصصی و فنی در مراکز آموزشی نیروی پدافند هوایی
میزان: نیروی پدافند هوایی ارتش در بحث زیرساختهای تربیتی و آموزشی و ارتقاء روحیه سلحشوری کارکنان همچنین ارتقای سطح معیشت آنان چه اقدامات انجام داده و چه برنامههایی را در دستور کار دارد؟
امیرصباحی فرد: یکی از مقولههای بسیار مهمی که در گذشته و حال وجود داشته و دارد، عنصر ایمان، اعتقاد، تعهد، خودباوری و اعتمادبهنفس کارکنان پدافند هوایی است و به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، زیرساخت تربیتی و آموزشی در نیروهای مسلح و پدافند هوایی، بر پایه آموزهها و بنیانهای فکری اسلامی و معنوی بنا نهاده شده است.
علیرغم نوپا بودن نیروی پدافند هوایی آجا، زیرساختهای متعدد ارائه آموزش تخصصی و فنی در نیرو، ضمن ارائه آموزشهای تخصصی و فنی در مراکز آموزشی نیروی پدافند هوایی، تربیت نیروی انسانی متعهد، مؤمن، ولایی، سلحشور، شهادتطلب بهعنوان یکی از وجوه آموزش، با ارائه برنامههای مدون آموزشی در حال اجراست.
ارتقاء وضعیت معیشتی کارکنان، از برنامههای مهم در نیروی پدافند هوایی ارتش است و عمده ظرفیتهای مجموعه در سالهای اخیر، صرف سازماندهی و ایجاد زیر ساختهای لازم جهت تأمین تجهیزات و سامانههای مورد نیاز با اولویت عملیاتی بوده است.
الحق والانصاف در این مسیر مجموعه کارکنان پدافند هوایی با کمترین توقع در ایجاد نیرویی توانمند و مقتدر همراهی و همکاری مثال زدنی را با مجموعه نیرو داشتند و در راستای ارتقاء وضعیت معیشت این بزرگواران و خانوادههای ایشان فعالیتهای زیادی از جمله نهضت خانهسازی، دیدارهای مستقیم مردمی، رسیدگی به معضلات و مشکلات و بهبود خدمات نیروی انسانی و حقوق و مزایا و دهها اقدام دیگر در دست اجراست.
هیچ مماشاتی با متجاوزان نداریم
کلام آخر؟
امیر صباحیفرد: نیروهای مسلح و بالأخص نیروی پدافند هوایی در قبال کشور، ملت عزیز و نظام مقدس، وظیفه و دِینی بر گردن دارد و آن ایجاد و حفظ امنیت و آرامش پایدار در کلیه حوزههای دفاعی و امنیتی است.
تا پای جان برای ادای دین خود ایستادیم و قطعاً با هر متجاوز و قانونشکنی، برابر مقررات و اصل دفاع مشروع، مقابله خواهیم کرد، همانگونه که بارها نشان دادیم بر این قسم نامه خود پایبند هستیم، لذا به دشمنان توصیه میکنم در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران جانب عقل را گرفته و عاقلانه رفتار کنند و از خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران عبور نکنند، چرا که مثل همیشه با پاسخ قاطع و کوبنده رزمندگان اسلام مواجه میگردند و هیچ مماشاتی با متجاوز نخواهد شد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱