اولیانوف:

رفع تحریم‌ها خواسته طبیعی ایران است

نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها اظهار داشت که رفع تحریم‌ها، خواسته طبیعی ایران است.
کد خبر: ۴۸۸۷۴۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۵ - 13November 2021

رفع تحریم‌ها خواسته طبیعی ایران استبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها غروب شنبه به وقت تهران اظهار داشت که رفع تحریم‌ها در وهله نخست، خواسته طبیعی ایران است.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در مذاکرات رفع تحریم‌ها در توییتی نوشت، طبیعی است که خواسته نخست ایران در این مذاکرات، لغو تحریم‌هاست.

اولیانوف در توییت دیگری در واکنش به توییت وزیر خارجه ایران که گفته است اگر طرفین مذاکرات وین جدی باشند، توافق خوب در زمان کوتاه ممکن است، نوشت: «روسیه نیز خواستار چنین نظری دارد.»

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه جمعه در سخنانی گفت که مسکو در نشست روز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) خواستار اجرای کامل توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران خواهد شد.

ایران و ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) قرار است هشتم آذر ماه در وین دیدار و به گفتگو بنشینند. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بار‌ها تاکید کرده که هدف اصلی گفتگو‌های آتی در وین رفع تحریم‌های غیرقانونی اعمال شده علیه ملت ایران است.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه نیز در پیامی در اینستاگرام نوشت: «قصد نداریم در بن‌بست‌های باقی‌مانده از گفتگو‌های پیشین، بمانیم. اگر طرف‌های مقابل با رویکردی جدی و مثبت وارد وین شوند، دستیابی به یک توافق خوب آن هم در کوتاه مدت امکانپذیر است.»

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند. یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکاست که بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

جمهوری اسلامی ایران اکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند. بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست. کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها