در نشست خبری هفته‌ی کتاب مطرح شد؛

احمدوند: نمایشگاه ۱۴۰۱ کتاب تهران فیزیکی است/ رمضانی: فروش کتاب در نمایشگاه‌های استانی حذف شد

نشست خبری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور جمعی از خبرنگاران در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
کد خبر: ۴۸۹۷۰۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰ - 18November 2021

گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس ـ ولی منصوریان؛ نشست خبری «یاسر احمدوند» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حضور جمعی از خبرنگاران در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد. 

رمضانی: نمایشگاه‌های استانی فروش کتاب نخواهند داشت

در ابتدا، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران ایام هفته کتاب را تبریک گفت و خطاب به خبرنگاران حاضر اظهار داشت: امیدوارم در این روز و ایام که ایام پرکاری را دارید بتوانید صدای «کتاب خوب» را به همه علاقه‌مندان برسانید و خودتان نیز از کاری که انجام می‌دهید راضی باشید و باعث اعتبار این حوزه شده باشید.

وی با بیان اینکه امروز نیز همانند روز‌های گذشته هفته‌ی کتاب مجموعه وزارت ارشاد فعالیت کتابگردی داشت، گفت: امروز نیز در ادامه این بازدید‌ها معاون محترم امور فرهنگی چندکتابفروشی را در سطح شهر تهران به‌صورت خیلی مختصر و صمیمی مورد بازدید قرار دادند که سعی شد این بازدید بدون مزاحمت صورت گیرد.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران خاطرنشان کرد: کتابگردی امسال بدون زرق و برق و فقط برای خداقوت گفتن به کتابفروشی‌ها و با تاکید بر عدم ایجاد مزاحمت برگزار شد.

رمضانی در پاسخ به سوالی پیرامون طرح پاییزه کتاب امسال و نمایشگاه مجازی کتاب اصفهان عنوان کرد: درباره‌ی طرح پاییزه کتاب ۱۴۰۰ امسال با نحوه‌ی متفاوتی یارانه را به دست مصرف کنندگان واقعی خواهیم رساند تا چنین نباشد صرفا یارانه‌ها در شهر‌های بزرگ صرف شود. تعداد کتابفروشی‌های حاضر در طرح ۹۷۰ کتابفروشی است و با وجود اینکه مهلت زمان ثبت‌نام تمام شده است، اما اگر در مناطقی غیر از مراکز استانی اگر کتابفروشی وجود داشته باشد که مایل به حضور در طرح باشد، کار را تسهیل خواهیم کرد.

وی با بیان‌اینکه بخش زیادی از کتاب‌فروشی‌های شهرستان‌ها بیش از گذشته اعتبار دریافت خواهند کرد، گفت: ۱۰۰ شهری که مشخص کرده بودیم برای مناطق کمتربرخوردار تلاش شد کتابفروشی‌هایی را در آن‌ها فعال کنیم یا اعتبار بیشتری به آن‌ها اختصاص دهیم. مجموع اعتبار اختصاص داده شده کمتر از دوره‌ی تابستانه نیست، اما سقف اعتبار فروشگاه‌های بزرگ را کاهش داده‌ایم.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران از تغییر توزیع یارانه کتاب در این طرح خبر داد و تاکید کرد: امسال تلاش شده یارانه‌ها به سمت مناطق کم برخوردار هدایت شود. درخصوص نمایشگاه‌های استانی نیز به سمت نمایشگاه مجازی استانی می‌رویم. بخش فروش و عرضه کتاب مجازی خواهد بود و دلایل مختلفی نیز برای این اقدام داریم. دلیل مجازی شدن فروش کتاب امکان دادن فروش به همه ناشران در راستای عدالت توزیع یارانه است.

رمضانی ادامه داد: بخش‌های جنبی نمایشگاه‌های استانی از جمله رونمایی کتاب و نشست‌های نقد و بررسی کتاب‌ها به بخش اصلی نمایشگاه‌ها تبدیل خواهد شد.

احمدوند: نمایشگاه بین‌المللی ۱۴۰۱ کتاب تهران فیزیکی است

یاسر احمدوند از شروع به کار کارگروه کاغذ در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: تولید داخلی کاغذ را به کمک وزارت صمت و کمک و هدایت معاون اول رئیس جمهور پیگیری می‌کنیم و امیدواریم نتایج آن به تدریج در بازار مشاهده شود و اثرات خودش را بگذارد. در اختصاص ارز ترجیحی به کالا‌های غیر از دارو و گندم سخت‌گیری وجود دارد و برای کاغذ به دلیل مصوبه‌ای که وجود داشت فرایند وارادت آغاز خواهد شد و کاغذ را در اختیار ناشران قرار خواهیم داد.

وی قرار دادن کتاب در سبدخانوار‌ها را از سیاست‌های کلان فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: به تدریج کتاب و کتابخوانی باید جزء عادت‌ها و خرید خانواده‌ها قرار گیرد و معتقدیم مشکلات این حوزه همگی اقتصادی نیست بلکه دلایل مختلف دارد و دلایل فرهنگی آن بیشتر از دلایل اقتصادی است چراکه جامعه برخوردار ایرانی نیز اهل کتاب خواندن نیستند. عمده مشکل در کتابخوانی عدم عادت به کتابخوانی است که در این موضوع باید کار بلند مدت کنیم و از کودکی باید کتاب خواندن را آموزش و ترویج دهیم. در این خصوص تلاش خواهیم کرد و با گروه‎های مختلف و بخش‎های مختلف در حاکمیت برنامه‌ریزی خواهیم کرد و در نهایت کتاب را در دسترس مردم قرار خواهیم داد که برای این مسئله نیز توسعه ویترین لازم است.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد بر لزوم توسعه نمایشگاه مجازی کتاب و فیزیکی تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت‌های تکنولوژی و فناوری استفاده کنیم چراکه در این زمینه‌ها عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد. فناوری در حوزه محتوا و کتاب پیشرفت کرده است در این زمینه مجموعه‌های خصوصی در حال فعالیت هستند، اما زمان لازم است تا کتابخوانی دیجیتال و صوتی فراگیر شود. در دنیا فاصله‌ی کتاب دیجیتال و کاغذی بسیار زیاد است و پیش‌بینی نمی‌شود به تازگی فناوری جایگزین کتاب کاغذی شود. در کشورمان نیز کتابخوانی دیجیتال به‌معنای واقعی صورت نگرفته است البته زمینه‌های این عرصه در کشورمان آماده است.

الهیاری مدیرکل کتاب و کتابداری معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علیرضا اسماعیلی مشاور معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در این مراسم حضور داشتند.

ادامه دارد...

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار