به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، با توجه به احتمال برگزاری سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱ معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت ویژه از محلهایی که امکان برگزاری این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آنها وجود دارد، بازدید کرده و ارزیابیهای لازم را انجام میدهد.
در مرحله اول مصلی امام خمینی (ره) مورد ارزیابی و بازدید قرار گرفته بود و سهشنبه (۹ آذر ۱۴۰۰) یاسر احمدوند (معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی رمضانی (مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران)، علیرضا اسماعیلی (مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حسین صفری (معاون اقتصاد و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران) از مجموعه شهر آفتاب بازدید و با محمد رئوف قادری (مدیرعامل شهر آفتاب)، معاونان و مدیران آن مجموعه دیدار کردند.
شهر آفتاب برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران آماده است
در ابتدای این دیدار محمد رئوف قادری بر افزایش ظرفیتهای این مجموعه تاکید و به بحث فضای مسقف اشاره کرد و گفت: سالن تجارت جهانی نیز به شهر آفتاب افزوده شده است که ظرفیت قابل ملاحظهای است؛ همچنین این مجموعه به لحاظ زیر ساختی، دسترسی و امکانات رفاهی نسبت به زمانی که نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در آن برگزار شد، پیشرفت کرده است.
وی همچنین به رفع نقایص کامل این مجموعه اشاره کرد و یادآور شد: با حمایت شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری تهران، مجموعه شهر آفتاب برای برگزاری دوره جدید نمایشگاه کتاب تهران آمادگی کامل دارد. به نظر بنده نمایشگاههای پرمخاطب باید از دل شهر خارج شده و در شهر آفتاب برگزار شود و بر همین اساس نیز این مجموعه کار خود را پیش برده است. پس از کرونا شش نمایشگاه در شهرآفتاب برگزار شد که مورد استقبال مردم نیز قرار گرفت.
باید نقایص شهر آفتاب مرتفع شود
در ادامه یاسر احمدوند نیز با اشاره به این که نگاه به آینده شهر آفتاب مثبت است، عنوان کرد: برگزاری نمایشگاههای مختلف در این مجموعه لازم است. اما موضوعات مختلفی وجود دارد که نیاز به کار جهادی دارد و پس از بازدید از این مجموعه باید نقایص شهر آفتاب و توقعات مخاطبان و ناشران از جمله امکانات رفاهی و زیرساختی مجموعه نیز مورد بررسی قرار گیرد. ضرورت دارد این امکانات به حد مطلوبی برسد و چه بسا بیش از گذشته باشد که بتواند مورد مقبولیت قرار گیرد تا بتوانیم انتقال نمایشگاه را انجام دهیم.
وی افزود: ما به دنبال کار هیجانی نیستیم که با یک تصمیم نمایشگاه را از محیطی به محیطی دیگر منتقل کنیم. در حال حاضر در تلاش هستیم تا مراکز مختلف شهر و امکانات آنها را بررسی کرده و بر اساس منطق در خصوص محل برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تصمیمگیری خواهیم کرد.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ قله نمایشگاههای کشور
در بخش دیگر بازدید از مجموعه شهر آفتاب، علی رمضانی اظهار کرد: تصمیمگیری در خصوص محل برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که از لحاظ میزان مخاطب و مساحت مورد نیاز قله نمایشگاههای کشور و مهمترین رویداد فرهنگی سال محسوب میشود نیازمند بررسی جنبههای مختلف است.
وی در ادامه تصریح کرد: زیرساختها اعم از تسهیل دسترسی، مسائل رفاهی و موارد دیگر باید برای بهرهگیری عموم مردم و بازدید از فعالیت عظیم اهالی قلم و ناشران کشور، فراهم شده و مکمل آرامشآفرینیِ کتاب در عرصه فرهنگی کشور باشد. این موضوع در صورت اهتمام ویژه مسئولان شهرداری تهران قابل تامین است.
همچنین در این دیدار در خصوص متراژ و امکانات گذشته و حال مجموعه شهر آفتاب گفتگوهایی صورت گرفت.
پس از ارزیابیهای صورت گرفته از مصلی امام خمینی (ره)، مجموعه شهر آفتاب و نمایشگاه بینالمللی تهران درخصوص برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در محل مناسب تصمیمگیری خواهد شد.
انتهای پیام/ 121