
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سرهنگ محمد رضا شرفبیانی رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان کردستان طی یاداشت اختصاصی به موضوع ترویج فرهنگ دفاع مقدس و انتقال آن به نسل جدید پرداخت.
متن یاداشت به شرح ذیل می باشد:
عرصه زندگی انسان هیچ گاه از مبارزه، کشمکش و جنگ خالی نبوده است و هرگز نیز نخواهد بود. این مبارزه که در اصل برای ادامه و بقای حیات است در حقیقت با نخستین تقلا و گریه او از بدو تولد، در اثر گرسنگی، درد یا رنج، آغاز می شود و سپس در طول سالیان بعد، زندگی برای احقاق یا اثبات حقانیت خود در اشکال مختلف ادامه می یابد. زیباترین جلوه ی مبارزه در طول زندگی انسان، دفاع است، دفاع از خود، بستگان، ناموس، شرف، عقیده، وطن و... .
در 31 شهریور ماه سال 1359 عراق با همکاری بیش از 40 کشور جهان به ایران حمله کرد و مرزهای زمینی، هوایی و دریایی کشورمان را در هم شکست. ارتش عراق با آخرین دستاوردهای نظامی روز دنیا تجهیز شده بود و با بی رحمی و قساوت به پیش می تاخت و بر سر راه خود همه چیز را نابود می کرد و از بین می برد.
بار دیگر مام میهن در خطر بود و باید فرزندانش کاری می کردند و این گونه بود که عزیزترین فرزندان این مرز و بوم دست از جان و مال خویشتن شستند و به دفاع از شرف و ناموس و وطن خویش به پا خاستند و در کوره ی حوادث جنگی سهمگین، سرخ و آبدیده شدند و کاری کردند کارستان ... .
رویدادهای بزرگ در مقابل مردانی بزرگتر، حقیر جلوه می کند این جنگ نیز در برابر شکوه و ایستادگی و مردانگی شهیدان، جانبازان و رزمندگان ایرانی آتشی بود که در شعله های آن مردان ایران زمین فرهنگی سرشار، ژرف و انسانی را به نام " فرهنگ دفاع مقدس " پدیدار ساخت.
فرهنگ دفاع مقدس، جنگ، ویرانی، کشتار، آوارگی و تجاوز به هربهانه را تایید نمی کند بلکه، در پی حفظ، بازآفرینی و تثبیت ارزش هاست. ارزش هایی که ثمره ی هشت سال مقاومت و ایستادگی ملت ایران در برابر دشمنان تا دندان مسلح بود. فرهنگ دفاع مقدس به ترویج عشق، دوستی، فداکاری و ایمان در جامعه می اندیشد.
اکنون که سال ها از پایان جنگ تحمیلی می گذرد، ما مانده ایم و رسالت حفظ و نشر ارزش های والای دفاع مقدس. نسل جوان ما جنگ را ندیده اند. آن همه عشق و شور و شرف و ایثار و پایمردی و فداکاری و رشادت و شهادت را ندیده اند و این وظیفه ماست که با آشنا ساختن جوانانمان با فرهنگ والای دفاع مقدس، آنان را دربرابر هجمه های فرهنگی مرگبار جنگ نرم دشمنان بیمه بسازیم. دفاع مقدس گنجینه ای پایان ناپذیر برای نسل های آینده کشورمان است و هرچه زمان می گذرد شاهد کشف لایه های پنهانی از این گنجینه ی گرانسنگ هستیم.
از سال 1369 به منظور نهادینه کردن و ضابطه مند نمودن حفظ ارزش های دفاع مقدس، نهادی تحت عنوان بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس ایجاد گردید که رفته رفته تبدیل به مرکز ثقل تمامی ارگان ها، نهادها، سازمان ها و شخصیت های حقیقی و حقوقی ای گردید که دغدغه ی پاسداری، ترویج و توسعه ی فرهنگ ناب دفاع مقدس را داشتند . بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تاکنون با چاپ صدها عنوان کتاب و مجله، ساخت ده ها فیلم سینمایی و مستند، برگزاری هزاران همایش، کنگره و مراسم به مناسبت های مختلف دفاع مقدس و ... توانسته نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا نماید.
اداره کل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان کردستان نیز با توجه به ماموریت و اهداف سازمانی خود از بدو تاسیس تا کنون با برگزاری نشست ها، سمینارهای تخصصی، نمایشگاه ها، همایش های استانی و کشوری، چاپ و حمایت از چاپ چندین عنوان از کتب دفاع مقدس به زبان های فارسی و کردی، حمایت از ساخت آهنگ ها و سرودهای حماسی حفظ آثار فیزیکی و یادمان های دوران دفاع مقدس در استان، ایجاد زمینه های تعامل و همکاری با حکومت اقلیم کردستان عراق در خصوص برگزاری مناسبت های مشترک فی مابین، زمینه سازی جهت اعزام کاروان های راهیان نور از استان به مناطق عملیاتی جنوب کشورو سفر کاروان های راهیان نور از سایر استان ها به مناطق عملیاتی استان کردستان و دهها اقدام دیگر از این دست، توانسته گام های بلندی در راستای ترویج فرهنگ دفاع مقدس در استان کردستان بر دارد.