گروه بینالملل دفاعپرس - علیرضا صحرایی؛ رژیم صهیونیستی از سالها قبل مدعی داشتن و دارا بودن سابقه تاریخی کهن تمدنی خود در سرزمینهای فلسطین اشغالی بوده است و بر همین اساس هم از دهه ۸۰ قرن ۲۰ گروههای مختلف به ظاهر باستانشناس آن به بهانههای مختلف و البته واهی اقدام به حفاری و حفر تونلهای مختلف در زیر زمین «مسجد الاقصی» میکنند.
البته اگر بخواهیم سابقه حفر این تونلها را مورد بررسی و کنکاش قرار بدهیم، متوجه میشویم که اغلب این تونلها در قرن ۲۱ توسط گروههای به ظاهر باستان شناسی، ولی در باطن شهرک نشینان صهیونیست در شهر قدس بخصوص در زیر زمین «مسجد الاقصی» حفر شده است.
حال با گذشت چند سال از آغاز حفاریهای بیسر و صدا و صد البته غیرمجاز در زیر زمین «مسجد الاقصی» شاهد نشست بخشهایی از این مسجد و ترک خوردن دیوارهای برخی از خانههای اطراف شده است. این امر موجب اعتراض مسئولان فلسطینی شده و آنها نیز در نامههایی سرگشاده به «یونسکو» خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب به منظور بررسی حفاریهایی که رژیم صهیونیستی در زیر این مسجد انجام داده شدهاند.
بر این اساس با توجه به حفاریهای فراوانی که تا امروز در زیر زمین «مسجد الاقصی» انجام شده لازم و واجب است تا تیمی مجهز و کاربلد از یونسکو به سرزمینهای فلسطین اشغالی آمده و با انجام کارهای کارشناسی دقیق و فراوان پرده از اقدامات مشکوک و خرابکارانه رژیم صهیونیستی علیه این مسجد و زمینهای اطراف آن بردارند.
یکی از اقداماتی که رژیم صهیونیستی انجام داده حفر تونلی در زیر مسجد «شهرک سلوان» به سمت «مسجد الاقصی» آن هم با کمک شهرک نشینان «إلعاد» بود. مقامات اسرائیل با توجه به کمبود نیروی انسانی لازم به انجام چنین پروژههایی از مردم شهرک «إلعاد» کمک گرفته بودند تا بتوانند هرچه سریعتر این تونلها را حفر کنند. البته ریاکاری مقامات رژیم صهیونیستی زمانی بیش از پیش روشن میشود که بدانیم کارگران شهرک «إلعاد» زیر پوشش اداره آثار باستانی اسرائیل اقدام به حفر چنین تونلهایی زیر مسجد الاقصی کرده بودند.
نکته حیرت انگیز اینجاست که بر اساس گزارشهایی که منابع فلسطینی کسب کردند رژیم صهیونیستی تا امروز در حدود ۲۶ تونل فقط در منطقه «عین سلوان» به سوی مسجد الاقصی و همچنین بخشهای قدیمی قدس حفر کردند و این تونل جدید نیز با طول ۳۰۰ متر به سایر تونلها وصل شده است. در واقع هم اکنون با شبکه گسترده و پیچیدهای از تونلها در زیر این مسجد روبرو هستیم.
اگر بخواهیم نگاهی دقیق و موشکافانه به اقدامات رژیم صهیونیستی در حفر تونلهای متعدد و فراوان در بخش قدیمی قدس بخصوص «مسجد الاقصی» داشته باشیم یک موضوع توجه ما را به خود جلب میکند و آن تلاش غیرعادی و فراوان مقامات اسرائیل برای نابودی و از بین بردن هویت عربی و اسلامی شهر قدس است. ضمن اینکه آنها به شدت در تلاش هستند تا به موازات محو کردن هویت اسلامی این شهر به ترویج و گسترش هویت یهود بپردازند و همچنین برای دستیابی به این هدف کار ترویج ساختگی روایتهای مذهبی از این رژیم را در دستور کار خود قرار دادند.
در این میان شاهد موج خاصی از حفر تونلها بین سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۱ در شهر قدیمی قدس و «مسجد الاقصی» هستیم که میتوان گفت بیشترین تونلهای حفر شده نیز در این سالها ایجاد شده است. نکته جالب توجه اینجاست که کار ایجاد این تونلها آنقدر منظم و دقیق بوده که هرکدام از آنها دارای نام و مشخصات ثبت شدهای بوده و هستند. اما در وضعیتی مشکوک هیچ اطلاعاتی از بیشتر تونلهایی که بعد از قرن ۲۱ حفر شدهاند وجود ندارد و رژیم صهیونیستی با رویکردی نامشخص و با چراغ خاموش و در سکوت خبری این تونلها را حفر میکند.
در کنار این موضوع خطر دیگری که «مسجد الاقصی» را تهدید میکند یورشهای گاه و بیگاه شهرک نشینان افراطی و تندروی صهیونیست است. تا امروز بارها و بارها شاهد بودیم که شهرک نشینان با حمایت نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی یورش برده و بخشهایی از آن را به آتش کشیده بودند. بر این اساس حملات شهرک نشینان در کنار تونلهایی که توسط رژیم صهیونیستی حفر میشود همه و همه دست به دست هم داده تا شاهد تضعیف پی و ستونهای «مسجد الاقصی» باشیم. موضوعی که میتواند در آیندهای نه چندان دور آسیبهای جبران ناپذیری را به بنای آن وارد کند.
انتهای پیام/ ۱۳۴