یادداشت/

تحقق پلیس جامعه‌محور؛ اقدامی در جهت کاهش آسیب‌ها

حرکت به سمت پلیس جامعه‌محور اقدامی در جهت پیشگیری اجتماعی از جرائم و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.
کد خبر: ۴۹۶۵۴۱
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۵ - 26December 2021

تحقق پلیس جامعه‌محور؛ اقدامی در جهت کاهش آسیب‌هاگروه اجتماعی دفاع‌پرس - سرهنگ «جهانبخش طهماسبی» معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان بوشهر؛ در بحبوحه انقلاب فرهنگی، تغییر سبک زندگی و تحولات اجتماعی و دگرگونی‌ها درون خانواده و تغییر ذائقه‌ها و شیوع آسیب‌های نو ظهور و گسترش آسیب‌های اجتماعی و به تبعه آن افزایش جرایم، پلیس به این نتیجه رسید که دیگر با شیوه‌های قدیمی، امکان همراهی با جامعه نخواهد بود و در صورت استمرار شیوه‌های قدیمی و کهن، پلیس به جای اینکه در کنار مردم باشد در مقابل مردم قرار خواهد گرفت که این اقدام هم هزینه‌های سنگینی برای پلیس و هم برای جامعه در پی خواهد داشت.

این مهم پلیس را بر آن داشت تا در راستای حداقل دو هدف مهم معاونت اجتماعی را در بدنه خود تأسیس و راه اندازی نماید. این اهداف یک حرکت به سوی پلیس جامعه محور و دیگری پیشگیری اجتماعی از جرائم بود که با درایت و هوشمندی پلیس بیش از دو دهه گذشته را به نمایش می‌گذارد.

برای رسیدن به هدف اول، علاوه بر تحولات بنیادین در برخی ساختار‌های خود اقدام به جذب نیرو‌هایی با تحصیلات عالی و متخصص در امر و تدوین برنامه‌های آموزشی تلاش در ارتقاء سطح بنیه علمی و استانداردسازی رفتار کارکناان خود نمود که عمده این آموزش‌ها توسط روانشناسان و مشاوران مجموعه معاونت اجتماعی شکل گرفت به طوری که در حال حاضر پلیس در حالی که نسبت به گذشته بسیار مقتدر است پلیس اجتماعی و مهربان را به نمایش می‌گذارد.

هدف دوم از تشکیل معاونت اجتماعی پیشگیری اجتماعی از جرایم است. پلیس با درایت و درک صحیح و عمیق مشکلات اجتماعی و خانوادگی و ریشه یابی مشکلات به این نتیجه رسید که عامل بسیاری از کج رفتاری ها، بزهکاری‌ها و جرایم ریشه خانوادگی و اجتماعی دارد.

متخصصان امر در اقدامی هوشمندانه نسبت به تاسیس ادارات و مراکزی در دل معاونت اجتماعی با هدف ریشه یابی و درمان آسیب‌های اجتماعی که خود مقدمه و زمینه ساز جرایم هستند اقدام نمودند و این یعنی پلیس هوشمند، پلیسی که با درک صحیح از مشکلات روحی، روانی، خانوادگی و اقتصادی جامعه، اقدام به راه اندازی دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی در معاونت اجتماعی و کلیس کلانتری‌های خود کرد تا علاوه بر مقابله با جرایم و دستگیری متهمان به درمان رایگان آن‌ها نیز بپردازد.

پلیسی که با راه اندازی آموزش همگانی و تربیت کارشناسان با حضور در بین اقشار عمومی جامعه نسبت به آگاه سازی عموم مردم در حوزه‌های مختلف اجتماعی پرداخته تا با آموزش‌های لازم و توصیه‌های کاربردی به عموم مردم ضمن درونی سازی فرهنگ خود کنترلی مانع قربانی شدن نوجوانان و عموم مردم و هدایت مجرمان و بزه کاران می‌کند.

پلیس اجتماعی در ادامه مسیر خود و به خصوص در دو سال اخیر با شیوع و گسترش ویروس کرونا به هوشمندی خود در حوزه اجتماعی ادامه داده و با تولید اپلیکیشن آموزش همگانی پلیس، راه اندازی سامانه پلیس پاسخگو، ارتقاء سطح بهره وری زیر ساخت‌های فضای مجازی، بر قراری تعامل با همه سازمان‌ها و انتقاد از ظرفیت‌های آن‌ها در حوزه فضای مجازی و تهیه و تولید کلیپ‌های آموزشی و گسترش دامنه اطلاع رسانی خود، هوشمندی را به نمایش می‌گذارد و همین هوشمندی است که امنیت پایدار را به ارمغان آورده است.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار