امام جمعه بخش مرکزی یزد:

قوانین اقتصادی به نحوی نباشد که سبب فرار سرمایه‌ها شود

آیت‌الله «مدرسی» گفت: قوانین اقتصادی نباید به گونه‌ای باشد که موجب فرار سرمایه‌ها شود و سرک کشیدن در مال مردم و به بهانه‌های مختلف از جمله مالیات، قاچاق و مشکلات دیگری که وجود دارد به هر حال باید مردم در این زمینه توجیه شوند و موضوعات به شکل شفاف توضیح داده شود.
کد خبر: ۴۹۹۴۰۶
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۸ - 07January 2022

به گزارش دفاع‌پرس از یزد، آیت‌الله «سید محمدکاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) و با تاکید بر اهمیت درس آموزی از سیره آن حضرت اظهار داشت: فاطمه (س) شناسنامه حق، اسلام و تشیع راستین و محور حق و حقیقت است و سر دوراهی‌ها نباید از فاطمه (س) جدا شد.

وی با تاکید بر اینکه سیره حضرت فاطمه (س) هم در مسائل اعتقادی، اخلاقی و هم در مسائل عفتی، سیاسی، مدیریتی و علمی بسیار حائز اهمیت است، افزود: در جریان فاطمیه خواصی وجود داشتند که تجدید نظرطلب بودند و اینان باعث شدند تا مسیر منحرف شود و سقیفه گرایان اصولاً انسان‌های خواص تجدید نظر طلبی بودند که از راه اصیل پیامبر، اسلام و قرآن به اسم تجدید نظر و اجتهاد جدا شدند.

مدرسی با تاکید بر درس‌هایی که باید از فاطمیه گرفته شود، عنوان کرد: برای تحریف فاطمیه جنگ شناختی صورت گرفت و هم فضیلت سوزی و هم فضیلت سازی شد، هم مطلق نگری به اصحاب پیامبر صورت گرفت هم تمام اصحاب پیامبر را عادل دانستند و شعار‌های عوام فریبانه‌ای هم در جریان فاطمیه به اسم‌های مختلف و رای و نظر مردم مطرح کردند که همه این‌ها برای انقلاب اسلامی و رفتار‌های فردی و گروهی ما درسی سازنده و آموزنده است.

در صدر اسلام ایستادن در مقابل جریان صریح پیامبر به اسم اجتهاد توجیه شد

امام جمعه بخش مرکزی یزد تاکید کرد: در صدر اسلام و جریان فاطمیه ایستادن در مقابل جریان صریح پیامبر و اهل بیت به اسم اجتهاد توجیه می‌شد و به این معنا که خطا‌های صحابه و حاکمان جور را با واژه‌های مختلف توضیح می‌دانند و گاهی توجیه می‌کردند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هم ممکن است موضوعاتی از این جنس را به اسم سلیقه توجیه کنند بنابراین یکی از درس‌های مهم در جریان فاطمیه این است که عده‌ای تماشاچی و ساکت بودند و سکوت آن‌ها موجب برخی رفتار‌های فتنه گران شد.

مدرسی اظهار داشت: در حال حاضر هم اگر چنین افرادی داشته باشیم که در مقابل جریان‌ها و حوادث انحرافی سکوت کنند، مسیر انقلاب عوض خواهد شد بنابراین نباید اجازه داد خواص اثرگذار سکوت کنند و خودشان را در این زمینه ساکت بدانند.

دو نرخی بودن ارز فسادزا است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این روز‌ها زمزمه انحراف مسیر، آن هم انحراف مسیر ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی است و رسانه‌ها مرتب از ابعاد مختلف در این زمینه موضوعاتی را بیان می‌کنند که ارز ۴۲۰۰ تومانی را فلان اشخاص گرفتند و یا برخی اقدامات انجام نشد، تصریح کرد: اصل اینکه باید نرخ ارز واحد باشد تا فساد و رانت به وجود نیاید موضوعی صحیح است.

مدرسی ادامه داد: اصولاً کشوری که ارز آن دو نرخی باشد اگر نظارتی دقیق و جامع بر آن نباشد بسیار فسادزا خواهد بود همچنان که کشور ما در سال‌های اخیر این گرفتاری را داشته، اما در کنار این اصل باید توجه داشته باشیم که تغییر سیاست‌های اقتصادی نباید برای توده‌های مردم شک آور و تورم زا باشد و کمر مردم را بشکند.

وی گفت: متاسفانه از سامانه‌های مختلف اقتصادی هر روز و هر ماه پرده برداری می‌کنیم و کمتر خبری از کار‌ها و نتایج آن‌ها وجود دارد و سئوال اینجاست که این سامانه‌های اقتصادی که در دولت قبل و گاهی هم در حال حاضر مطرح می‌شود، آثار این‌ها کجا ظاهر می‌شود و چقدر برای این سامانه‌ها هزینه می‌شود و متاسفانه کارایی لازم را ندارد.

مدرسی تاکید کرد: در این زمینه حداقل دو بخش داریم که در رابطه با تعدیل نرخ ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانب بسیار آسیب پذیر هستند؛ یکی کشاورزان و دیگری دامداران که بسیار از این جریان آسیب می‌بینند البته بخش درمان هم برای بیماران به ویژه بیماران خاص جدا آسیب پذیر است.

کاری نکنیم که نسل آینده از دامداری و کشاورزی بیزار باشند

امام جمعه بخش مرکزی یزد در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در استان ۱۲ هزار دامدار با فعالیت پرورش دام سبک داریم که این‌ها هر روز برای ادامه کار با موضوع نهاده‌های دامی روبرو هستند، اگر هر دامی هم روزانه ۱.۵ تا ۲.۵ کیلوگرم نهاده نیاز داشته باشد و دامدار فقط ۱۰۰ دام داشته باشد، ببینید چه هزینه گرانی را باید متحمل شود و بعد نیز بر تولیدات آن اثر فزآینده در قیمت بگذارد.

وی تاکید کرد: کاری نکنیم که نسل آینده ما از دامداری و کشاورزی بیزار باشد و به این سمت و سو نرود. در این زمینه هر چند نیاز به تخصص و بررسی کارشناسی است، اما برخی موضوعات روشن است که در حال حاضر سامانه‌های توزیع ما هم نیز مشکل دارد.

مدرسی عنوان کرد: حالا از طریق کارت کالا یا پرداخت تفاوت به مصرف کننده می‌خواهد موضوعاتی را جبران کنند یا به هر حال مدعی هستند پول نقد تورم زاست. این موارد در جایگاه خود قرار دارد، اما نباید تغییر سیاست‌های اقتصادی بیش از این کمر مردم مستضعف را خم کند و دهک‌های پایین را این چنین تحت فشار قرار دهد.

قوانین اقتصادی به نحوی نباشد که سبب فرار سرمایه‌ها شود

وی ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم بحث احتکار و پر شدن انبار‌ها از کالا‌هایی است که صاحبان آن احتمال تغییر قیمت در این زمینه را می‌دهند و باید کاملاً این موضوع و کنترل چنین فضایی مورد توجه باشد.

وی بیان کرد: قوانین اقتصادی ما نباید به گونه‌ای باشد که موجب فرار سرمایه‌ها شود و سرک کشیدن در مال مردم و به بهانه‌های مختلف از جمله مالیات، قاچاق و مشکلات دیگری که وجود دارد به هر حال باید مردم در این زمینه توجیه شوند و موضوعات به شکل شفاف توضیح داده شود.

مدرسی عنوان کرد: البته اصل مالیات بسیار ارزشمند و درست است و جلوی قاچاق را نیز باید گرفت، اما اگر به طور کلی مردم احساس کنند که برخی دست اندرکاران می‌خواهند سرکی در مال آن‌ها داشته باشند، ناراحت می‌شوند و باید در این زمینه تدبیر و تعامل شود تا سیاست‌های مالیاتی همراه با رضایت مردم و شفاف سازی و ارائه توضیحات لازم به افکار عمومی اجرایی شود و اثرات مثبت آن را همگان شاهد باشند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها