به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، نشست خبری «جایزه ادبی جلال آل احمد» با حضور علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مریم بصیری دبیر علمی، غلامرضا طریقی دبیر اجرایی در موسسه خانه کتاب و ادبیات برگزار شد.
طریقی: «آل جلال» برای ۷۰۰ دانش پذیر اجرایی شد
«غلامرضا طریقی» دبیر اجرایی چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در نشست خبری این رویداد مهم ادبی با اشاره به تاخیر هیأت علمی جایزه ادبی بخاطر به تغییر دولت اظهار داشت: هیات علمی ما با وجود همه سختی و فشارهایی که بخاطر فشردگی زمان وجود داشت فعالیت خود را شروع کرد و داورها معرفی شدند و فعالیت را به سرعت پس از انتخاب، شروع کردیم.
وی به مسافرت مکرر برخی از داورها از شهرستان به تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت جایزه ادبی جلال، جلسات مختلف و پشت سر هم برگزار کردیم که باید از داوران به خاطر تحمل همه فشارها و کاستیها قدردانی کنیم. همچنین از خانم بصیری به عنوان هیأت علمی که در این دوره برادرشان را از دست دادند، اما وجود شرایط سخت با ما همراه بودند، تشکر میکنم.
طریقی با اشاره به اینکه داوری آثار ارسالی در چهار بخش اصلی صورت گرفت، افزود: این جشنواره در چهار بخش اصلی رمان، نقد ادبی، داستان کوتاه و مستندنگاری برگزار شد. همچنین با توجه به آثار رسیده دو بخش ویژه نیز پیشبینی کردیم که آثار در بخش «بهترین ویراستار کتاب» و «نگاهی دیگر» نیز مورد داوری قرار گرفتند.
دبیر اجرایی چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد با بیان اینکه امسال دوره آموزشی آل جلال به صورت مجازی برگزار شد، خاطر نشان کرد: در این دوره به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، دوره آموزشی با عنوان «آل جلال» که هر ساله به صورت حضوری برگزار میشود، در فضای مجازی و به صورت غیرحضوری برپا شد و این دوره در چهار اسکای روم با حضور ۱۳ استاد نقد ادبی برای ۷۰۰ دانش پذیر اجرایی شد که این دورههای آموزشی با ۹ سرفصل همچون تجربه نگارش داستان، تصویر نویسی در داستان، پرتره نویسی در رمان، داستان تاریخی فرصتها و موانع برگزار شد.
وی با بیان اینکه پنج کتاب در حوزه نگاهی دیگر برگزیده شدند، خاطر نشان کرد: آثار برگزیده امسال در دوازدهم بهمنماه همزمان با اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد معرفی و تجلیل خواهند شد.
بصیری: داوریها با چالش بسیار پیگیری شد
«مریم بصیری» دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد اظهار داشت: امسال افتخار داشتم که به عنوان یکی از اعضای دبیرخانه در کنار سایر دوستان کار جشنواره را پیش ببرم. این جشنوراه شامل چهار بخش بود و بعد از انتخاب داوران هر بخش، جلساتی تشکیل و برای برخی دوستان کتابها ارسال شد.
بصیری با بیان اینکه جلسات داوری در هر چهار بخش برگزار و در برخی از بخشها همچون رمان و داستان، تعداد جلسات داوری بیشتر بود، تصریح کرد: حتی در جلسات داوری آثار، در چند مرحله کارها انتخاب میشد و به مرحله بعد میرفت تا اینکه در نهایت نامزدهای چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال معرفی شدند.
وی با اشاره به اینکه از انتخاب نامزدهای نهایی بدون توجه به ناشر یا اسم فرد خاص صورت گرفت، افزود: هیأت داوران جایزه جلال فقط از روی کیفیت و توانایی مهارت آثار، انها را انتخاب کردند و در انتخاب اثرها به ناشر یا حتی نویسنده اثر توجهی نشد؛ چرا که تاکید داشتیم اسم فرد نباید به خاطر ناشر منتخب شناخته شود.
دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد با بیان اینکه جلسات انتخاب اثر و داوری هم با حضور نماینده هیات علمی و البته با چالش بسیار پیگیری شد، گفت: امیدواریم در روز اختتامیه پس از معرفی آثار برتر، سایر نویسندگان هم ترغیب شده و در این مسیر قدم بردارند.
انتهای پیام/ 121