گروه بینالملل دفاعپرس: در شرایطی که در دو سال گذشته رژیم سعودی و شخص محمد بن سلمان، به واسطه شیوع کرونا و فراگیر شدن بحران اقتصادی روزهای سخت و دشواری را سپری کردهاند، در چند وقت اخیر موضوع افزایش مخالفتهای داخلی با تداوم جنگ در یمن نیز به بار نارضایتیهای اجتماعی افزوده شده است. هر چند در گذشته نیز شهروندان عربستانی، به شدت از سیاست جنگطلبانه و متجاوزانه حاکمان ریاض در قبال جنگ یمن، انتقاد کرده بودند اما در وضعیت جاری با توجه به شکستهای بزرگ عربستان در جنگ 7 ساله علیه یمن و هزینههای سرسامآور تداوم این نبرد بیحاصل، روند اعترضات شهروندان از یک سو و روند سرکوب مخالفان داخلی از سوی دیگر، سیری صعودی داشته است.
محمد بنسلمان با وجود فیگورهای نمایشی خود در ارائه چهرهای مقبول نسل جدید، مدافع آزادیهای اجتماعی و سیاستهای توسعهای، و همچنین علی رغم تلاش برای مخفی نگاه داشتن اقدامات سرکوبگرانه علیه مخالفان، اما در اقناع افکار عمومی داخلی و جامعه جهانی برای همراهی با سیاستهای تندروانهاش ناموفق عمل کرده است. در این میان یکی از مواردی که اخیرا از سوی رسانهها و فعالان سیاسی مورد توجه واقع شده در ارتباط با موضع حضور سعودیها در جنگ یمن است که به روایتی دو سویه تبدیل شده که در یک طرف آن شهروندان مخالف جنگ قرار دارند و در طرف دیگر، سیاستهای سرکوبگرانه محمد بن سلمان.
الوقت گزارش داد که موضوع مخالفت شهروندان سعودی با جنگ یمن مسالهای نیست که به تازگی مطرح شده باشد، بلکه اعتراض به سیاستهای متجاوزانه در این کشور، از همان ابتدای آغاز جنگ به شکل جدید مطرح شده بود که همواره از سوی سعودیها نادیده انگاشته شده بود. در واقع، در همان سال 2015 خانواده های سربازان عربستانی در اعتراض به اعزام فرزندانشان به جنگ علیه یمن مقابل كاخ الیمامه در ریاض پایتخت تجمع كردند و خواستار پایان دادن به جنگ یمن شده بودند که با سرکوب و سانسور حکومتی مواجه شد.
در ادامه مخالفان جنگ علیه یمن به فرمان محمد بن سلمان دستگیر و به زندان منتقل شدند. نمود بارز این امر بازداشت «شیخ الراضی» روحانی سعودی بود که در سخنرانی معروف خود جنگ را نفی کرد و آن را تقبیح شمرد و در کنار ملت یمن ایستاد. همچنین، در سالهای اخیر تمامی روزنامهنگارانی که خواهان پایان جنگ بودهاند دستگیر شدند.
همچنین، اخیراً رسانهها در مورد افزایش نارضایتی از تداوم جنگ یمن در میان نظامیان عربستانی افشاگری کردهاند. بر اساس گزارشها بسیاری از نظامیان سعودی در اعتراض به جنگ لباسهای نظامی خود را به آتش کشیدند. حتی تمامی شواهد حاکی از آن است که سربازان صرفاً به دلایل مالی یا از ترس محاکمه نظامی و زندان و شکنجه به حضور در جبهه جنگ یمن ادامه میدهند. برخی از این سربازان به دلیل شرکت در جنگ علیه مردم اصیل عرب احساس شرمندگی میکنند. در رسانههای اجتماعی نیز هر از چندگاهی صحنههایی از آتش زدن کارت شناسایی، لباس یا نشانهای نظامی سعودیها را به اشتراک گذاشته میشود که همهگی نشانگر انزجار ملت عربستان از سیاستهای متجاوزانه حاکمان آل سعود است.
انتهای پیام/ 411