وزیر جنگ پیشین اسرائیل:

ترامپ با خروج از برجام، ائتلاف جهانی را از دست داد

وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی در مصاحبه‌ای گفت که خروج یکجانبه واشنگتن از برجام یک اشتباه بود و دولت پیشین آمریکا با انجام این کار ائتلاف بین‌المللی را از دست داد.
کد خبر: ۵۰۱۷۱۴
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۰ - 20January 2022

ترامپ با خروج از برجام، ائتلاف جهانی را از دست دادبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «موشه یعلون» وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه آلمانی «دویچه‌وله» تأکید کرد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده با خروج یکجانبه از برجام، ائتلاف جهانی را از دست داد.

یعلون با یادآوری اینکه در زمان حصول توافق برجام از جمله مخالفان آن توافق هسته‌ای بوده اظهار داشت که کنار گذاشتن این توافق در حال حاضر دردساز خواهد کرد.

یعلون در این خصوص گفت: «من فکر می‌کنم که برجام سال ۲۰۱۵ اشتباه تاریخی بود، اما در عین حال یک به واسطه فشار‌هایی که به رژیم ایران وارد می‌کرد یک فرصت محسوب می‌شد».

این مقام سابق رژیم صهیونیستی سپس با انتقاد از خروج یکجانبه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده از آن توافق حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ ادامه داد: «ایده رئیس‌جمهور (دونالد) ترامپ برای خروج از این توافق (برجام) یک اشتباه دیگر بود، زیرا وقتی رئیس‌جمهور ترامپ تصمیم به خروج از برجام گرفت، هیچ طرح جایگزین (طرح ب) وجود نداشت و در حقیقت او (با خروج از برجام) این توافق را نقض کرد».

یعلون در ادامه افزود: «ترامپ با این کار، ائتلاف جهانی را از دست داد و ایران این بهانه را برای پیشبرد برنامه هسته‌ای خود بدون محدودیت پیدا کرد».

حدود یک ماه پیش نیز، یعلون در کنفرانس امنیتی روزنامه «هاآرتص» با انتقاد از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام به تشویق «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی گفت که خروج از برجام یک اشتباه بوده است که با تشویق و تمجید نتانیاهو اتخاذ شد.

اظهارات یعلون در حالی مطرح شده است که اخیراً رسانه‌ها از چند دستگی و اختلاف میان صهیونیست‌ها در قبال موضوع هسته‌ای ایران گزارش می‌دهند.

اواسط دی ماه، وبگاه صهیونیستی «دبکا» گزارش کرد که مقام‌های رژیم صهیونیستی در قبال ایران به سه دسته تقسیم می‌شوند. گروه اول کسانی هستند که معتقدند که بایستی با نتیجه مذاکرات وین همراه بود.

از طرف دیگر، گروه دوم، کسانی مانند «یائیر لاپید»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی را شامل می‌شود که آن‌ها هم جزو طرفداران توافق هسته‌ای هستند با این تفاوت که می‌گویند تل‌آویو بایستی روی متن نهایی توافق مذاکره اثر گذاشته و تغییراتی در آن اعمال کند و گروه سوم می‌گویند برجام تنها در صورتی قابل قبول است که این توافق بازنویسی شده و در مفاد آن تغییرات محسوسی ایجاد شود.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز نیز در گزارشی اخیراً نوشت که یعلون که در زمان امضای برجام با آن به شدت مخالف بود، اخیراً به این باور رسیده که تصمیم ترامپ به تشویق نتانیاهو برای خروج از برجام یک اشتباه بزرگ بوده است (جزئیات بیشتر).

ایران در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد و پس از آن به امید وادار کردن ایران به موافقت با توافق مورد پذیرش واشنگتن، سیاست فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی در پیش گرفت.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار