محمد علی مهتدی در گفتگو با دفاع پرس:

چرایی حمله ترکیه به مواضع داعش/ ترکیه همچنان به دخالت خود در امور سوریه تاکید دارد

کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه تغییر موضع ترکیه نسبت به داعش خیلی دیر است، گفت: ترکیه در عملیات خود علیه داعش بیشتر مواضع کردها را مورد هدف قرار می‌دهد و در واقع حمله به داعش بهانه‌ای برای مقابله این کشور با کردهاست.
کد خبر: ۵۰۳۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۲ - 29July 2015

چرایی حمله ترکیه به مواضع داعش/ ترکیه همچنان به دخالت خود در امور سوریه تاکید دارد

به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، کشورهایی مثل عربستان، ترکیه، قطر و امارات از حمایتهای مالی، تسلیحاتی و لجستیکی خود از تروریستهای تکفیری داعش دریغ نکردهاند.

در این میان کشور ترکیه نسبت به کشورهای دیگر نقش فعالتری ایفا میکرد؛ تا جایی که دولت آنکارا از یک طرف با باز نگاهداشتن مرزهای خود به روی تروریستهای تکفیری و از سوی دیگر از طریق ارسال تسلیحات برای آنها در سوریه تمام تلاش خود را برای سرنگونی دولت مشروع و قانونی بشار اسد انجام داد.

با نگاهی گذرا به عملیات انتحاری داعش در شهر مرزی سوروچ ترکیه که منجر به کشته شدن تعدادی از شهروندان کرد زبان این کشور شد و سپس حمله ترکیه به مواضع داعش میبینیم که نهتنها دیگر خبری از حمایتهای گسترده و همه جانبه ترکیه از تروریستهای تکفیری داعش در سوریه نیست، بلکه به ائتلاف نظامی ضد داعش به رهبری آمریکا نیز اجازه استفاده از پایگاه هوایی «اینجرلیک» در جنوب ترکیه را داده است.

دولت ترکیه از روز جمعه عملیات گستردهای را علیه داعش آغاز کرد که علاوه بر سوریه به پایگاههای شبه نظامیان کرد پ ک ک در شمال عراق نیز حمله کرده است.

در همین خصوص محمد علی مهتدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار دفاع پرس پیرامون چرایی عملیات ترکیه به مواضع داعش و تغییر موضع این کشور نسبت به حمایت از این گروه تکفیری اظهار داشت: ترکیه در طی این سالهایی که داعش در منطقه ظهور پیدا کرده است، از این گروه تروریستی حمایت کرده و حتی هزاران نفر از تروریستهای خارجی که به داعش پیوستهاند از طریق مرز این کشور وارد این گروه در سوریه و عراق شدهاند. در ضمن ترکیه نفت سرقتی داعش را نیز میفروشد و از این طریق میلیونها دلار سود میکند.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: هدف ترکیه از حمایت داعش، سرنگون کردن حکومت بشار اسد بود. اما الان مشاهده میکنیم که آتشی را که کشورهایی همچون ترکیه، قطر و عربستان بر افروختهاند، دامن خود این کشورها را گرفته است. این کشورها زمانیکه داعش را ایجاد و به گسترش آن کمک کردند متوجه خطر این فکر تکفیری نبودند و تصور میکردند که این گروه قابل کنترل است. الان ثابت شده است داعش از طرف کسانیکه این گروه تروریستی را بوجود آوردند قابل کنترل نیست. همچنانکه حمله تروریستی داعش به شهر مرزی ترکیه که منجر به کشته شدن تقریبا 40 نفر از شهروندان کرد ترکیه شد، نشان دهنده این نافرمانی و عدم کنترل آنها از سوی حامیانشان است.

کارشناس مسائل غرب آسیا تغییر موضع اردوغان نسبت به داعش را خیلی دیر دانست و افزود: عملیاتی که ارتش ترکیه علیه داعش انجام میدهد خیلی دیر است. ترکیه باید خیلی وقت پیش متوجه خطر این گروه تکفیری میشد. به نظرمن این عملیات نمیتواند به ازبین رفتن داعش کمک کند. چون داعش از طریق هستههای خوابیده در ترکیه لانه کردهاست و این خطر وجود دارد که در روزهای آینده تکفیریهای داعش دست به یک انتقامی بخصوص در مناطقی که توریستهای خارجی در آنجا حضور دارند، بزند.

مهتدی با اشاره به اینکه ترکیه در یک دوره طولانی با کردهای ترکیه(پ ک ک) قرارداد صلح امضا کرده بود درعین حال هم از داعش حمایت میکرد، تصریح کرد: الان ترکیه نهتنها با داعش روبرو است بلکه دوره آتشبس با پ ک ک نیز به پایان رسیده است، لذا با آنها نیز در گیر شدهاست.

وی با بیان اینکه مهمترین خطری که ترکیه از تحولات جدید سوریه احساس میکند از جانب کردهاست، افزود: ترکیه در عملیات خود علیه داعش بیشتر مواضع کردها را مورد هدف قرار میدهد و در واقع حمله به داعش بهانهای برای مقابله این کشور با کردهاست.

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: بمباران هوایی ترکیه به مواضع داعش و کردها باعث تضعیف این دو گروه نخواهد شد. همچنانکه بمباران هوایی مواضع داعش در عراق و سوریه از سوی آمریکا به نتیجهای نرسیده است این حمله هوایی به مواضع داعش و کردها از سوی ترکیه نیز به نتیجه نخواهد رسید.

وی در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: مناطق مرزی سوریه و ترکیه و همچنین عراق و ترکیه و حتی داخل ترکیه در هفتهها و ماههای آینده دست خوش عملیات نظامی خواهد شد.

مهتدی در پایان با بیان اینکه ترکیه همچنان بر دخالت خود در امور داخلی سوریه و سرنگونی حکومت آن تاکید دارد، گفت: ترکیه زمانیکه سیاست صفر کردن اختلافات همسایگان را دنبال میکرد، هیچ مشکلی از لحاظ سیاسی و اقتصادی با همسایگان خود نداشت. اما زمانیکه این سیاست را کنار گذاشت و سیاست نوعثمانی گرایی را جایگزین آن کرد، الان به جایی رسیده که با کشورهای منطقه میانه خوبی ندارد و با آنها درگیر است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار