وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

«اقناع» در نظام اسلامی یک اصل است

اسماعیلی گفت: در نظام اسلامی «اقناع» هست؛ نه اغوا. اغوا عملی شیطانی است که جایی در سیاست‌های عملی ما ندارد.
کد خبر: ۵۰۴۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۸ - 05February 2022

افکار عمومی در نظر «رهبری» تزئینی و نمایشی نیست

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، آیین افتتاحیه دومین گردهمایی تحقیق در سیاست‌گذاری و افکار عمومی ایران، با حضور «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به میزبانی هسته افکار عمومی مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) و با همکاری نهاد‌هایی چون ایسپا (مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران)، پژوهشگاه فرهنگ و هنر و اندیشه اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (شنبه) در تالار آیت‌الله مهدوی کنی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد.

«مصباح الهدی باقری» عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ابتدای این مراسم ضمن عرض تسلیت بابت سالروز شهادت امام هادی (ع) و همچنین گرامی‌داشت ایام‌الله دهه فجر در رابطه با ساز و کار این همایش گفت: سیاست گردهمایی افکار عمومی از سال پیش با حضور دست‌اندرکاران این حوزه آغاز شد و تا به الان ادامه دارد. یکی از ویژگی‌های مهم این گردهمایی این است که یک ائتلاف بین نهاد‌های مربوطه چون مرکز رشد امام صادق (ع)، ایسپا، مؤسسه مطالعات اجتماعی دانشگاه تهران و... ایجاد شده است تا در سیر و روند پژوهشی مناسبی ایده‌های مطلوب در رابطه با مسأله افکار عمومی در کشور طرح شود.

وی افزود: این ائتلاف این ویژگی را دارا بوده تا مباحث مطرح شده را از بُعد نظر خارج کند و به ساحت عمل و عینیت بکشاند، که در این راستا دارای یک تجربه منحصر به فرد است. پی‌گیری مسائل نظری در کنار اجرائیات آن از اهداف اصلی این گردهمایی و ائتلاف است که در این‌باره‌کار‌های مهم و طرح‌های اساسی در حال اجرا هستند.

باقری گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در چند سال اخیر، سیاست‌ها و الگو‌های تبعیت شده در موضوع افکار عمومی ضعف‌هایی داشته که با التفات به تذکرات ایشان باید با پی‌گیری مدل‌های جدید، به مطلوب مورد نظر خود برسیم.

در ادامه افتتاحیه گردهمایی سیاست‌گذاری و افکار عمومی ایران، «اسماعیلی» وزیر ارشاد با تأکید بر اهمیت موضوع افکار عمومی گفت: موضوع افکار عمومی از مسائل مهم در سیاست‌گذاری کشور است و اساساً دولت و ساختار حاکمیت کشور نمی‌تواند خود را جدا از مردم و به تبع آن افکار عمومی بداند. در کشور ما با توجه به شرایط موجود و تبلیغات محیطی و محاطی دشمن، مسأله افکار عمومی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.

وی افزود: در سیره عملی و نظری امام خمینی (ره) و رهبری معظّم توجه به نگاه مردم همواره مورد توجه قرار گرفته است و در نظام تصمیم‌گیری این دو عزیز نقش مؤثری داشته است. کسانی که آشنایی با تفکر و اندیشه امامین انقلاب داشته باشند به خوبی می‌دانند که توجهی که از آن صحبت می‌کنم نه از سر تشریفات و پروپاگاندا، بلکه مورد تأکید ایشان است.

اسماعیلی گفت: در این بین حضار را ارجاع می‌دهم به سخنرانی رهبری در خرداد‌ماه سال ۱۳۹۳ به مناسبت ارتحال امام خمینی (ره). رهبری به‌عنوان بهترین مفسر اندیشه امام و انقلاب اسلامی، آنجا خط و مشی اصولی و مهمی را در رابطه با نقش مردم در حاکمیت بیان می‌کنند. موضوع «تغلب» اولین بار در آن سخنرانی مطرح شد.

وی در مورد جایگاه افکار عمومی در سیاست‌گذاری‌ها و مقوله اقناع‌سازی توسط دولت گفت: در مسأله افکار عمومی یکی از ابزار‌های مهم دولت اقناع است. در اقناع‌سازی ما با استدلال کردن و ارائه ادله خود در مورد یک امری مردم را نسبت به آن قانع می‌کنیم. به طور مثال ریاست جمهوری در زمان شروع سال تحصیلی جدید اصرار بر آن داشت که حتماً مدارس باز شود؛ چرا که تعطیلی مدارس ضربه محکمی به نظام آموزشی کشور وارد کرده بود. در اول امر طبق آمارگیری‌های موجود ۷۵ درصد نسبت به این امر ناراضی بودند. ما در گام بعدی دست به اقناع زدیم و ادله خود را برای مردم بیان کردیم. جلسات با مدیران رسانه‌ای کشور تقریبا هر شب برگذار می‌شد. این روند اقناع‌سازی ادامه داشت تا سر آخر تعداد مخالفان بازگشایی مدارس در آبان ماه به ۲۵ درصد رسید.

وزیر ارشاد ادامه داد: در نظام اسلامی اقناع هست نه اغوا. اغوا عملی شیطانی است که جایی در سیاست‌های عملی ما ندارد. همانطور که بیان شد ما با تبیین مسائل مردم، اقشار جامعه را نسبت به امری قانع می‌کنیم.

وی گفت: در حال حاضر هم مسأله ۲۲ بهمن با سویه جدید اومیکرون تحت‌الشعاع این افکار عمومی و سلامت روانی مردم است؛ و حتماً تصمیم دولت بر آن است که سیاستی را اتخاذ کند که به سلامت مردم آسیبی وارد نشود.

در آخر هم از سه اثر برگزیده در رابطه با مسأله افکار عمومی تقدیر شد. علی صانعی نفر اول، سپهر خلجی نفر دوم و حسین حاجی‌پور نفر سوم این داوری آثار بودند.

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار