به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «محبوبه کاظمی دولابی» مدیر گالری «ترانه باران» با بیان اینکه هنرهای تجسمی به ویژه خوانشهای اصیل هنرهای ایرانی اسلامی در همه این سالها به جهت کم توجهیها حاشیه نشین بوده است، اظهار داشت: انگار کسی به یاد نداشت آنچه به نام هنر ایران در دنیا میشناسند و معتبرترین موزههای دنیا به داشتن قطعاتی از آن افتخار میکنند نمونههایی از خط و خوشنویسی و هنرهای کاربردی است که ریشه در هویت ما دارد اما متاسفانه عمده توجهات به دیگر هنرها معطوف بود.
وی افزود: نکته امید بخش این است که محمدمهدی اسماعیلی از روز نخست وزارت با هدف تحقق عدالت فرهنگی، سویه نوینی در نگرشها پدید آورد و هنرهای تجسمی که توان خلق آثار هنری ماندگار با ارزش افزوده معنوی و مادی دارد را در مرکز توجه قرار داد که دیدار رئیسجمهور با هنرمندان تجسمی به حتم نشانگر این فصل نوین است.
مدیر حراج باران خاطرنشان کرد: کرونا ته مانده نگاه دم دستی، ویترینی و غیر اصولی به هنر را به بنبست کشاند و فقر دامنه دار هنرمندان و جدایی مردم از سالن های سینما و دیگر فضاهای هنری، گویای این شکست کامل است، روشن است که هنر ایران به هوای تازه نیاز دارد، گزاره و راههای نوین که پای در اصالت و سر در نوآوری و روزآمدی داشته باشد نسخه درمان است. در این میان توجه به اقتصاد خلاق و توسعه گردشگری هنری دو راهکار جدی برون رفت از وضع موجود است که با دیدار ریاست محترم جمهوری از موزه هنرهای معاصر نشان داد دولت نشانی درست میدهد.
کاظمی دولابی تاکید کرد: جهاد تبیین مورد نظر رهبر معظم انقلاب که ریاست جمهوری بدان تاکید موکد دارند، در آثار خط، خوشنویسی و هنرهای ایرانی اسلامی مورد مداقه و دقت است، و در تک تک آثار هنرمندان این عرصه معنوی ترین و والاترین پیامهای بشری با زیباترین جلوههای بصری بازتاب مییابد و چنان چشم نواز و زیبا هستند که بسیاری از خریداران خارجی به جهت فرم های جذابشان خواهان درک و دریافت معنای این کارها میشوند.
وی دغدغه رئیس جمهور نسبت به رونق کسب و کارهای هنری و اقتصاد هنر را یک سرمایه بزرگ ارزیابی کرد و گفت: اتفاقن اگر میخواهیم آثاری با رویکرد انتقال جهان بینی معنوی ایرانی اسلامی تبیین و به دنیا انتقال یابد راهش ارائه و فروش این آثار در گستره های ملی و بینالمللی است که آقای رئیس جمهور هم خواهان فعال سازی بازار داخلی و هم بازارهای خارجی حتی از طریق سفارت خانهها شد.
کاظمی دولابی که سالهاست در زمینه گردشگری هنری تمرکز دارد، گفت: نقطه امیدوار کننده سوگیریهای درست وزیر ارشاد در نگاه زیر ساختی و همه جانبه به هنر است، دوره نگاه تک ساحتی به هنر گذشته و ما باید یک نقشه راهبردی کلان نگر و همه جانبه به هنر داشته باشیم. شکل گیری و توسعه گردشگری هنری یکی از این شاهراههای تامین کننده منافع ملی ست، درآمد ۳.۳ میلیارد یورویی شهر کوچکی مانند و نیز گویای این پتانسیل بزرگ است که ما در تمام این سال ها از آن غفلت کرده ایم، فرهنگ و هنر اصیل و دیرینه سال ایران کشش جذب بخش بزرگی از چنین گردش مالی را دارد، توریست هنری حتی از منظر فرهنگی نیز گردشگری مطلوب ماست و خوشحالم چنین نگرش هایی بلاخره به صدر رویکردهای دولت آمده است.
وی پیشنهاد پیشروی وزارت ارشاد مبنی بر اختصاص دو درصد از بودجه دستگاههای اجرایی به توسعه فضای فرهنگ و هنر و خرید آثار هنری را نشانه اشتیاق شدید گشایش در همین مسیر ارزیابی کرد و گفت: دیدار رئیس جمهور از موزه را یک پیام به مجلس می دانم که این پیشنهاد را تایید و در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بگنجانند زیرا دولت علاوه بر حمایت از هنرمندان، برای گسترش فضای کسب و کار از این طریق برنامه جدی دارد.
این فعال هنری با اشاره به آمارهایی که از افسردگی جامعه ایرانی منتشر می شود گفت: دیدار از رویدادهای هنری و حضور در میان آثار هنری زمینه ساز حال خوب و انرژی مثبت است و همواره افسوس می خوردم چرا بزرگان با حضور در رویدادهای هنری مستقیم و غیرمستقیم این کار درست را تبلیغ نمی کنند خوشبختانه دیدار رئیس جمهور محترم از یک رویداد هنری این مهم را تحقق بخشید و با فراگیر شدن حضور دیگر مسئولین هم هنرمندان احساس پشتیبانی بیشتر خواهند کرد هم این فرهنگ حسنه در میان مردم جان دوباره می گیرد.
مدیر گالری ترانه باران در پایان با تقدیر از محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای فراهم کردن دیدار ریاست جمهوری از موزه هنرهای معاصر تهران و نشست با جمعی از هنرمندان، این اتفاق را زمینه ساز تحولات مثبت و بزرگ برای جامعه هنری دانست.
انتهای پیام/ 121