به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، شهید "غلامرضا رهبر" در خانواده مذهبی در آبادان به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در تهران به پایان رساند و با شروع نهضت امام خمینی(ره) و در دفاع از انقلاب و امام مجاهدتهای فراوانی از خود به جای گذاشت و پس از پیروزی انقلاب به همکاری با نهادهای انقلاب پرداخت و جهت ادامه فعالیت به صداوسیما رفت و در دوران جنگ تحمیلی به ثبت جانبازیهای امت فداکار پرداخت.
هیچ گزارشی از شهید رهبر بدون ذکر آیهای از قرآن به گوش نمیرسید. ابداع شهید رهبر در ارائه سبک تازه برای روایت دفاعمقـدس منجر به رشد و بلوغ تفکری به نام «خون نگاران جنگ» شد. او صنعت دست ساز بشر را تا مرز بهشت پایداری ملتی بزرگ و فداکار پیش برد و هنگامی که جان پر مقدار بر سر آرمان و افکار خود نهاد، صدها قطعه عکس و دهها حلقه فیلم به عنوان ثمره دفاع مقدس بر جای گذاشت.
شهید "غلامرضا رهبر" اولین گزارشگر شهید صدا و سیما است که در سال 1365 در عملیات کربلای 5 (شلمچه) با اصابت ترکش به شهادت رسید. همرزمان شهید رهبر ایشان را فقط به همگامی بارز با رزمندگان نمیشناسند. او همچون تفکر آسمانیاش پیشگام و جلودار سایرین بود. آنچه در کارگاه خیال شهید رهبر میگذشت، جدا از ذوق و هوش و خلاقیت، پایبندی به اصول و پا فشاری بر دیانتی بود که دفاع اسلامی در راستای آن شکل گرفت.
از شهید رهبر دست نوشتهای به جا مانده است که در آن آمده:
ما پیروان نسل زینبیم. غیرت زینب در رگهای ماست و قدرت حسینی در دستهایمان؛ قلبمان از علی(ع) است، خلقمان از محمد(ص) و زبان ما از فاطمه(س). این قلمها امانتند و روزی بابت این امانت از ما سوال خواهند کرد.
فرازی از وصیت نامه شهید:
دنیای آبادان با دنیای خارج از آن تفاوت دارد. آبادان برای ما دنیای معنویات و الهیات و این جنگ برای ما کلاس درس است.
این راه الهی است که خود انتخاب کردهام و از خدا میخواهم که اگر کشته شدم و یا زخمی گشتم فقط به خاطر او و در راه او بوده باشد.
خدا را فراموش نکنی. نماز، عبادت و تقوا را پیشه راه خود کنید. کمی به درون خود بنگریم و از زندگی پست مادی و لنجنزار و غربگرایی بیرون آییم و ببینیم آنچه را که اسلام حکم کرده چقدر به نفع ماست و بنگریم که ما چقدر در اشتباهیم و متوجه نیستیم. وصیت نامههای شهیدان را بخوانیم و بخود بیائیم و درس زندگی را از علی(ع) و درس شهادت را از حسین(ع) بیاموزیم.
انتهای پیام/