به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «محمدباقر قالیباف» در دیدار با جمعی از عوامل فیلم سینمایی «موقعیت مهدی»، اظهار داشت: به همه افرادی که در ساخت این اثر ماندگار زحمت کشیده و خون دل خوردند خدا قوت میگویم. علیرغم اینکه مشغله کاری زیادی داشتم، اما طی برگزاری جشنواره، فیلم «موقعیت مهدی» را مشاهده کردم، انصافاً این فیلم از ابتدا تا آخر افراد را با خود همراه میکرد، زیرا با روح و روان مردم سر و کار داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هر قشری با هر نگاهی با این فیلم ارتباط برقرار میکند. با اینکه برخی زبان آذری بلد نیستند و شاید نگاه به زیرنویس برایشان سخت باشد، اما باز هم جذب این فیلم میشوند.
وی ادامه داد: همیشه به کسانی که جبهه و جنگ را در این عرصه تحریف کرده و اغراق آمیز جلوه میدهند، انتقاد کردم و معتقدم که اگر واقعیتهای دفاع مقدس را بدون کم و کاست ارائه دهیم و در این بیان هنر داشته باشیم، اثر عمیق خواهد داشت و به دلها مینشیند و فیلم موقعیت مهدی چنین جنسی داشت.
قالیباف تأکید کرد: شهید باکری دارای خصوصیات و ویژگیهای خاصی بود و در هر جلسهای که وارد میشد، آن نشست حرمت پیدا میکرد و هر چیز حد و مرز خودش را داشت. در واقع وی دارای شجاعت و افتادگی توأم با آرامش روحی بود که در محیط جبهه و جنگ قابل تأمل بود.
رئیس قوه مقننه با اشاره نکاتی که هادی حجازیفر درباره مشکلات ساخت این فیلم بیان کرد، گفت: متأسفانه در کشورمان یک مشکل اساسی داریم که من آن را بارها بیان کردم و آن این است که ما در کشورمان دچار ضعف در حکمرانی هستیم. آنچه در جبهه و جنگ به تمام معنا مشاهده میشود، حکمرانی و مدیریت درست بود و این در حالی بود که آن زمان هیچ یک از افراد درس حکمرانی و مدیریت نخوانده بودند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل نداشتن یک شهرک سینمایی حرفهای و مجهز برای سینمای دفاع مقدس که از سوی حجازیفر مطرح شد، گفت: تاکنون طی ۳ دهه گذشته پس از جنگ، چندین برابر هزینه لازم برای ساخت یک شهرک سینمایی را خرج کردهایم تا برای هر فیلم لوکیشن بسازیم که این مسئله بیانگر مشکل در ضعف حکمرانی است. زمانی که در شهرداری تهران مشغول بودم، تلاش کردیم شهرک سینمایی دفاع مقدس واقع در مسیر فرودگاه امام خمینی (ره) را راهاندازی کنیم، اما نوع مدیریتها مانع از ساخت آنجا شد.
قالیباف با بیان اینکه باید اذعان کرد در میان مسئولان ندیدم کسی همانند رهبر انقلاب که آنقدر دقیق و عمیق نسبت به هنر خصوصاً فیلم و سینما دغدغهمند و پیگیر باشد، گفت: رهبر معظم انقلاب در زمانی که اقدامات برای احداث باغ موزه دفاع مقدس را انجام میدادیم، بنده را فراخواندند و تأکید کردند که یکی از کارهای اساسی در این حوزه این است که شما شهرک سینمایی در خور بسازید. در این حوزه، مشکلمان پول نبود، زیرا اگر بخش خصوصی را فعال میکردیم، بزرگترین سود در این موضوع وجود داشت. حتی نقاط مختلفی برای لوکیشن انتخاب شد، اما به نتیجه نرسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اکنون که بررسی میکنم، میبینم به دلیل همان مشکلاتی که عوامل فیلم «موقعیت مهدی» آن را تجربه کردند که نتیجه ضعف حکمرانی است، در آن زمان نیز کار ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس به ثمر نرسید و این در حالی است که رهبر انقلاب با آن همه مشغلههای کاری به این موضوع توجه داشتند.
وی با اشاره به اثرگذاری فیلم و سینما در انتقال مفاهیم به مخاطب، افزود: زمانی که در نیروی انتظامی مشغول به خدمت بودم، اقداماتی با این دیدگاه انجام دادیم که در فرهنگ ترافیک اثرگذار بود. همچنین زمانی که موضوع تشکیل ۱۱۰ را دنبال میکردیم، تلاش کردم همه شرایط لازم را برای آقای فخیم زاده (کارگردان و بازیگر) فراهم کنم تا مجموعه تلویزیونی خواب و بیدار تهیه شود که بر این اساس مشاهده شد مردم از ما استقبال کردند و دیدگاهشان نسبت به ناجا تغییر کرد.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: به عنوان یک خدمتگزار با گوشت، پوست و استخوان خود اهمیت هنر و سینما را درک کرده ام، این بخشها جزو پردرآمدترین عرصههای اقتصادی محسوب میشود، اما باید حکمرانی درست شود و در این راستا اگر نیاز به قانون باشد، انجام وظیفه خواهیم کرد.
وی بیان کرد: با سینماگران و اهالی کتاب جلساتی داشتم و لذا سعی کردیم در بودجه سال آتی اصلاحاتی برای این حوزه انجام دهیم. همچنین در ماههای آینده تدوین برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار دارد که مسائل مربوط به این عرصهها باید در تدوین برنامه دنبال و سهم فرهنگ و هنر در برنامه هفتم توسعه روشن شود و جایگاه مستحکمی برای آن طراحی شود.
در پایان این دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی از عوامل فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» تقدیر کرد.