«جهاد تبیین» راهبرد جبهه فرهنگی ـ ۳/

تبیین شکست غرب در بحران کرونا یک ضرورت است

شیوع کرونا در جهان با همه آثار مخرب آن نشان داد که غرب در مواجهه با این بیماری شکست خورد و از سوی دیگر اثبات این نکته نیز بود که غرب تا چه میزان در حوزه علوم انسانی عقب مانده است؛ نکته‌ای که باید به درستی تبیین شود.
کد خبر: ۵۱۴۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰ - 04April 2022

تبیین شکست غرب در بحران کرونا یک ضرورت استگروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس ـ رسول حسنی؛ در ماه‌های اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود بارها از عبارت «جهاد تبیین» استفاده کرده‌اند.

واژ‌ه‌ای که دیگر از قامت کلیدواژه گذشته و تبدیل به راهبرد و رمز عملیات در جنگ نرم و جنگ رسانه‌ها شده است. امام خامنه‌ای با طرح این موضوع رسالت امروز اصحاب فرهنگ و هنر را مشخص کرده‌اند.

جهاد تبیین البته در فرهنگ شیعی موضوع تازه‌ای نیست و بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) با اقدامات حضرت زهرا (س)، امیرالمؤمنین (ع)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و ... شکل گرفت و همچنان ادامه دارد. دعای امام حسین (ع) در روز عرفه و همچنین زیارت عاشورا و ادعیه امام سجاد (ع) نوعی جهاد تبیین برای روشن شدن مسیر مبارزه است.

جهاد تبیین با غیبت امام عصر (عج) در محاق فراموشی فرو رفت، اما بعد از گذشت 12 قرن از غیبت و با پیروزی انقلاب اسلامی ضرورت پرداختن به آن به‌شدت احساس می‌شود. بدون جهاد تبیین نمی‌توان در مقابل معاندان داخلی و خارجی توفقی حاصل کرد. قدرت نظامی و اقتصادی به شرطی به نتیجه خواهد رسید که در جهاد تبیین نیز قدرتمند بود.

متنی که قسمت سوم در ادامه می‌خوانید خلاصه‌ای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی طی سال‌ها زعامت جهان تشییع است که در آن تبیین را یکی از راهبردهای مهم در جنگ رسانه مطرح کردند.

شکست غرب در بحران‌ها

غربی‌ها در مقابله با کرونا انصافاً شکست خوردند! این هم یک نکته مهمی است که بنده اصرار دارم این نکته مورد غفلت قرار نگیرد و ناگفته نماند. غربی‌ها در این امتحان بزرگی که در همه‌ دنیا پیش آمد، در چند عرصه شکست خوردند: اولا در توانایی‌های مدیریتی‌شان شکست خوردند. با اینکه کشورهای غربی یعنی کشورهای اروپا و آمریکا از کشور ما و بعضی از کشورهای دیگر ابتلا پیدا کردند و فرصت داشتند برای اینکه آماده‌سازی کنند و خودشان را مهیا کنند برای مواجهه، در عین حال نتوانستند مواجهه را آن‌چنانی که باید و شاید ترتیب بدهند.

می‌بینید آمار جان‌باختگان در آمریکا چقدر بالا است، در بعضی از کشورهای اروپایی چقدر بالا است؛ آمار مبتلایان چقدر بالا است؛ مشکلات گوناگون زندگی در این کشورهایی که از لحاظ ثروت و توانایی‌های گوناگون خیلی در سطح بالایی هم هستند اما اینها در زمینه‌ گرفتاری‌های زندگی برای مشکلات فراوانی پیدا کردند.

در فلسفه‌ اجتماعی هم شکست خوردند؛ فلسفه‌ اجتماعی غرب با نوع نگاهشان به سالمندان، به پیران، با نوع نگاهشان به کسانی که فایده‌ مالی‌ای برای کشورشان و برای جامعه ندارند، افراد مریض، افراد معلول، اینها را در دنیا انگشت‌نما کرد. در بعضی از کشورها خانه‌های سالمندان مغفولٌ‌عنه ماندند که عده‌ای از آنها به خاطر بی‌اعتنایی جان باختند یا افرادی از پیرمردها و سالمندان را راه ندادند؛ این نشان‌دهنده‌ شکست آن فلسفه‌ اجتماعی حاکم بر این کشورهای غربی است که ادعایشان هم خیلی زیاد است.

در این کشورها پول معیار است، همه چیز با پول محاسبه می‌شود؛ خب وقتی این جور شد، طبعاً به پیرمردی که برای جامعه پول تولید نمی‌کند نباید اعتنا کرد، به آن پیرزن فرسوده‌ کهن‌سال نباید اعتنا کرد این شکست آن فلسفه‌ اجتماعی است.

در نمایش اخلاق عمومی هم شکست خوردند؛ یعنی با همه ادعا‌هایی که می‌شود و بعضی از غرب‌زدگان در غیر کشور‌های غربی نسبت به مسائل اخلاقی غربی، مبالغه می‌کنند، این یک شکست اخلاقی است، این یک نمایش منفی اخلاق عمومی است در این کشورها. البته عرض کردیم خود غربی‌ها و جریان‌های غرب‌زده نمی‌خواهند این‌ها دیده بشود، ولی لازم است که دیده بشود، لازم است که ببینیم، بدانیم؛ برای ملت‌ها انتخاب سرنوشت‌های مهم‌شان به این دانستن‌ها بستگی دارد.

بیانات در ارتباط تصویری با ستاد ملی مبارزه با کرونا ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

کم کاری در بیان دستاورد‌های انقلاب

«دستاورد‌های انقلاب حقیقتاً دستاورد‌های عظیم و شگفت‌آوری است. البته متأسفانه ما کم کار کرده‌ایم در تبیین این دستاوردها؛ گاهی در سخنرانی، گاهی در یک بیان تلویزیونی یک چیز‌هایی گفته شده منتها خیلی بیش از این، میدان وجود دارد برای اینکه دستاورد‌های انقلاب را بگوییم.»

بیانات در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی ۲۹ بهمن ۹۹

ارتباط رو در رو با مردم

«هفته دولت هفته‌ِ قابل توجهی است، هفته مهمی است. این هفته مناسبتی است برای یادآوری و مرور خدمات یک‌ساله اعضای دولت؛ جمع‌بندی عملکرد‌ها و نقد نقاط ضعف و نقاط قوت، نقد درونی، بیش از و پیش از نقد دیگران و فرصت تبیین و خبررسانی؛ این هم بسیار مهم است. انتشار این خبر‌ها و نقد این خبر‌ها مهم است؛ هم دستاورد‌ها را بگویید، هم تنگنا‌ها را بگویید، هم آنچه را توانستید انجام بدهید بگویید، هم آنچه را باید انجام می‌دادید و انجام نشده بگویید؛ مردم خوششان می‌آید.

این جور انسان بتواند همه ابعاد قضیه را بیان کند، این برای مردم شیرین و دلپذیر است، بخصوص در تماس مستقیم با مردم؛ تا آنجایی که ممکن است، با مردم مستقیم حرف بزنید این [کار]همیشه باید انجام بگیرد؛ این توضیح و تبیین مخصوص هفته‌ی دولت نیست، همیشه بایستی انجام بگیرد. مردم از گزارش‌های صادقانه خرسند، امیدوار و خوشحال می‌شوند.»

بیانات در ارتباط تصویری با جلسه هیات دولت ۲ شهریور ۱۳۹۹

ادامه دارد...

نظر شما
پربیننده ها