رئیس سازمان انرژی اتمی:

۹ دستاورد جدید هسته‌ای در ۲۰ فروردین رونمایی می‌شود/ آغاز ساخت نیروگاه بومی ۳۶۰ مگاواتی در دارخوین در سال ۱۴۰۱

اسلامی از رونمایی ۹ دستاورد جدید هسته‌ای در روز ۲۰ فروردین خبر داد و گفت: نیروگاه تمام بومی ۳۶۰ مگاوات در دارخوین در سال ۱۴۰۱ احداث می‌شود تا همه صنایع دانش بنیان به خدمت گرفته شوند.
کد خبر: ۵۱۴۶۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۰ - 06April 2022

۹ دستاورد جدید هسته‌ای در ۲۰ فروردین رونمایی می‌شود/ آغاز ساخت نیروگاه بومی ۳۶۰ مگاواتی در دارخوین در سال ۱۴۰۱به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «محمد اسلامی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در نشست خبری ضمن گرامیداشت ۲۰ فروردین «روز ملی فناوری هسته‌ای»، با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی آنچه یافته علمی و فناوری دارد متاثر از نتایج پژوهش است، اظهار داشت: اگر بگوییم نتایج تحقیقاتی که براساس مسائل و نیاز بوده و تحقیقات بر مبنای نیاز، سازمان انرژی اتمی به دلایل مختلف ازجمله مزاحمت‌ها و نخواستن‌ها و عدم همکاری سایر کشور‌ها توانسته براساس فکر، دانش و تلاش جوانان دانشمند خود این فناوری‌ها را به دست بیاورد و علی‌رغم مزاحمت‌ها به عنوان کشور صاحب فناوری بدون کمک دیگران مطرح شود.

حقیقت فناوری هسته‌ای را ارائه می‌دهیم

وی به تشریح برنامه‌های شانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای پرداخت و اظهار داشت: امسال در راستای «جهاد تبیین» تاریخ هسته‌ای کشور را با توجه به القائات روانی و سیاسی که می‌گویند ایران فقط قصدش دستیابی به سلاح اتمی است حقیقت فناوری هسته‌ای و تاریخ آن را به زبان‌های گوناگون ارائه می‌دهیم که بخشی مهم در سند تحول دولت است تا برای افکار عمومی خودمان و دنیا شفاف سازی کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه فناوری هسته‌ای ایران فناوری مورد نیاز کشور است و اهداف آن صلح‌جویانه است و هیچ هدفی را غیر از این دنبال نمی‌کند، افزود: برای اولین بار سند جامع راهبردی توسعه انرژی اتمی تدوین شده است که هدف و جهت‌گیری سازمان برای افق ۱۴۲۰ است و سیاست‌ها و راهبرد‌های ما برای حرکت در این مسیر است.

اسلامی اظهار داشت: اقدام بعدی ما بارگذاری سند «سی‌پی‌اف» جمهوری اسلامی ایران در سایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که در مورد راهبرد و چگونگی برنامه‌های کشورمان در این صنعت توضیح خواهد داد.

رونمایی از ۹ دستاورد جدید هسته‌ای

وی همچنین به تشریح برنامه‌های این سازمان در روز «ملی فناوری هسته‌ای» پرداخت و گفت: ۲۵ دستاورد در این حوزه وجود دارد که تعداد ۹ دستاورد در سال جدید رونمایی خواهد شد که سه دستاورد ما در حوزه رادیودارو است و در بخش درمانی و تشخیصی استفاده خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: دو دستاورد دیگر در حوزه پلاسما است که شاید برای اولین بار باشد که کشور در این مسیر از فناوری اطلاعات پلاسمای سرد استفاده می‌کند که یکی از آن در «پلاسما تراپی» برای درمان سرطان است که با توجه به کثرت بیماران سرطانی یک شیوه بدون آسیب و موثر است که در یک بازه زمانی با تجویز پزشکان مربوطه استفاده خواهد شد.

اسلامی تصریح کرد: این فناوری در خدمت مردم قرار می‌گیرد و فاز آزمایشگاهی را طی کردیم و از این به بعد وارد آزمایش‌های بالینی هم می‌شود.

وی افزود: در بحث سم‌زدایی و آفت‌زدایی نیز با استفاده از تکنولوژی پلاسما برای محصولات کشاورزی استفاده خواهد شد و با توجه به تکثیر تجهیزات آن با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان نیز به صورت گسترده در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت. این تکنولوژی به سم زدایی و به دوام و انبارداری آن کمک می‌کند که این نیز یک نوع دستاورد است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: چهار دستاورد دیگر در حوزه‌های صنعتی از جمله لیزر برای قطعات پیچیده و ریز است. دستاورد دیگر در حوزه سیستم‌های کنترلی و عکسبرداری است که در حوزه صنعتی در حوزه انرژی اتمی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت و در روز ۲۰ فروردین توسط رئیس‌جمهور رونمایی می‌شود.

اسلامی گفت: دو برنامه محوری ما در حوزه برق هسته‌ای و دیگری در توسعه کاربرد پرتو‌ها است که از آن رونمایی خواهد شد.

هدف گذاری تولید ۱۰ هزار مگاوات برق «رنسانس هسته‌ای» است

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در حوزه برق هسته‌ای ۱۰ هزار مگاوات در سایت‌هایی که طراحی شده هدف گذاری کردیم که یک رنسانس واقعی خواهد بود، اظهار داشت: در بودجه سال جدید هم برای بودجه آن به صورت سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی منابعش را پیش بینی کردیم تا بدون وابستگی به بودجه دولت این کار را انجام دهیم.

اسلامی تصریح کرد: کشور‌های پیرامون ما و کشور‌های اروپایی به سمت توسعه نیروگاه‌های اتمی در حرکت هستند و در عین حال که حرکت جهشی می‌کنند، همزمان برای ما مزاحمت ایجاد می‌کنند.

وی افزود: منابع ایجاد این ۱۰ هزار مگاوات را به صورت سرمایه‌گذاری خارجی و هم سرمایه‌گذاری داخلی و تملک دارایی که از بودجه‌های عمومی خواهد بود را پیش‌بینی کردیم و ساز و کار‌هایی که در فرآیند اقتصاد هسته‌ای را با توجه به تجارب موفق در دنیا وجود دارد را تعیین کردیم که بدون‌نیاز به بودجه‌های دولتی با حداکثر راندمان بتوانیم برق هسته‌ای را با ظرفیت ده‌هزار مگاوات جدید ایجاد کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: همچنین طرح نیروگاه تمام بومی ۳۶۰ مگاواتی «دارخوین» را در سال جدید دنبال خواهیم کرد.

اسلامی با اشاره با همکاری‌های سازمان انرژی اتمی و وزارت جهاد کشاورزی، گفت: ۱۲ منطقه بزرگ پرتودهی طراحی شده است که به کمک شرکت‌های بزرگ و موسسات تولیدی صنعتی و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان با تجهیزات تمام ایرانی در دستور کار قرار گرفته است.

حرف زور را نمی‌پذیریم

رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص مذاکرات وین نیز گفت: مذاکرات توسط تیم ایران انجام شده و مراحل خودش را طی می‌کند؛ مساله مهم اراده ایران است که اعتمادسازی کند، اما هیچ موقع حرف زور را نمی‌پذیرد.

اسلامی درباره نوع تعاملات با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تصریح کرد: به یاری خدا در این چند ماه گذشته با تدابیر خاص توانستیم تعاملات را به گونه‌ای جلو ببریم که بتوانیم در یک شرایط کاملاً نرمال و با یک روابط منطقی و بر اساس موازین و مقررات پیش رویم و امیدواریم در تعاملات با رفتار‌ها و استاندارد‌های دوگانه که جز مزاحمت و خسارت برای ما چیزی نداشته است، مواجه نشویم.

وی همچنین تصریح کرد: سازمان انرژی اتمی ایران، اولین دستگاه اجرایی است که توانسته است سند جامع توسعه راهبردی خود را تدوین و تصویب کند و به منصه ظهور برساند و امیدواریم در این راستا یک انضباط فکری و رفتاری را در سراسر سازمان و همچنین شرکت‌های همکار و تابع شاهد باشیم.

چرخه سوخت کاملاً ایرانی است

رئیس سازمان انرژی اتمی در تشریح آخرین وضعیت فناوری هسته‌ای کشورمان نیز گفت: آنچه در فناوری هسته‌ای ایران مورد بهره برداری قرار می‌گیرد تماماً ایرانی است، یعنی هیچ خارجی به ما کمک نکرده است؛ ممکن است بخشی از اقلام را خریداری کنیم اما نکته‌ی اصلی ضرورت تشخیص و فناوری است که با تحقیقات به دست آمده است.

اسلامی افزود: غنی سازی که وقت زیادی گرفته است و سازمان را متحمل هزینه کرده است. امروز چرخه سوخت در ایران از نقطه صفر معدن تا میله‌ها و صفحاتی که تولید می‌شود تماماً ایرانی است که این دستاورد در پرتو انقلاب اسلامی به دست آمده است و این چرخه چیزی نیست که در اختیار همه‌ی کشورها باشد و صرفاً در انحصار تعداد معدودی از کشورها است.

وی تصریح کرد: نکته دوم، ساخت نیروگاه‌های تمام ایرانی است که با ظرفیتی که هدف‌گذاری شده است، مطمئنیم با هماهنگی و بررسی‌های همه جانبه که در جغرافیای کشور در صنایع، مراکز پژوهشی و دانشگاهی انجام شده است، این گام بزرگ و جدید در حوزه هسته‌ای کمک کند که کشور یک تراز متفاوت‌تری در بحث نیروگاهی به دست آورد.

رئیس سازمان انرژی افزود: این افق ترسیم شده برای توسعه راهبردی را با این هدف دنبال می‌کنیم که بتوانیم نیازهای کشور را پاسخ دهیم و به عنوان یک ظرفیت در صنعت پیشرو هسته‌ای در دنیا مطرح شویم.

اسلامی همچنین در خصوص آخرین وضعیت مرکز یون‌درمانی کشور نیز گفت: این مرکز به دلایل مختلف بخش ساختمانی‌اش تاخیر داشته است و سعی کردیم در این ماه‌ها موانع را رفع کنیم و امروز از وضعیت بهتری برخودار است و از هفته‌های آینده نصب تجهیزات انجام خواهد شد. امیدواریم طبق زمانبندی بتوانیم در سال آینده آن را به بهره‌برداری برسانیم.

وی افزود: افتخار می‌کنم که این مرکز ششمین مجتمع یون درمانی در جهان است که برای سرطان کودکان و بیماری‌های حساس گردن به بالا به صورت پیشرفته درمان انجام می‌دهد.

رفع ابهام یک مکان مورد نظر آژانس

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره ارائه اسنادی از سوی ایران درباره برخی اماکن مورد نظرآژانس؛ گفت: رژیم صهیونیستی تولید اسناد جعلی و خرابکاری صنعتی می‌کند اما این جریانی است که نه محکوم و نه سرکوب می‌شود و حتی کسی با آن مقابله نمی‌کند، طبیعی است این یک نبرد بین دو جریان است که یکی جریان حق و دیگری جریان باطل است.

اسلامی افزود: در مدارک ادعایی آن‌ها همه دیدند، در یکی از سایت‌ها به اورانیومی اشاره کردند که اصلاً در ایران وجود ندارد درحالی که رژیم صهیونیستی هر کار تروریستی را انجام می‌دهد.

وی افزود: برای حل و فصل چهار مکان مورد نظر آژانس، یک مکان از آن رفع ابهام شده است و سه مکان دیگر را نیز باید تا پایان خرداد پایان دهند، چون ادعایی است و می‌دانند حقیقت آن چیزی نیست که رژیم صهیونیستی دنبال می‌کنند.

اسناد لازم ۲۹ اسفند به آژانس داده شد

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: اسنادی که ۲۹ اسفند باید می‌فرستادیم در اختیار آژانس قرار گرفته است و احتمالاً تعدادی از نمایندگان آژانس برای مُرور پاسخ‌ها بیایند و بعد گزارش نهایی را انجام دهند و امیدوارم کار خود را در چارچوب کارشناسی و منطقی رسیدگی و جمع بندی نهایی و گزارش آن را ارسال کنند.

اسلامی همچنین در خصوص مذاکرات با شرکت روس اتم گفت: باید هماهنگی‌هایی برای تبدیل و مبادله مواد را انجام دهیم که مذاکرات با روس اتم بیشتر فنی است و در خصوص تعدیل، نوع بسته‌بندی، نحوه حمل، شرایط حمل و میزان موادی که باید دریافت کنیم، این مذاکرات در حال پیشرفت است.

وی همچنین در خصوص پروژه‌ی پیشران هسته‌ای، افزود: این یک پروژه فاخری است که در حال انجام است و انشاءالله طبق زمانبندی آن را به پیش ببریم و به این ظرفیت نائل شویم.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص خبر اخیر خبرگزاری مهر در خصوص تبدیل بخشی از اورانیوم ۶۰ درصد کشورمان به موادی برای نگهداری در کشورمان، گفت: بله، این کار انجام شد و امروز آنها به «تارگت» تبدیل شده است و به ظرفیتی برای تولید رادیودارو مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که حدود دو و نیم کیلو (کم‌تر از ۳ کیلوگرم) است.

اسلامی همچنین در خصوص تحریم‌های روسیه نیز گفت: روسیه رسماً اعلام کرد که یک نامه از وزارت خارجه آمریکا دریافت کرده است و نگرانی برای تضمین را بیش از این دنبال نمی‌کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص کاستی‌های این سازمان در ادوار گذشته، گفت: سازمان انرژی اتمی در بحث غنی سازی هیچ کوتاهی را نکرده و همواره مسیر رو به رشدی را طی کرده است. همچنین سازمان انرژی اتمی قانون راهبردی مجلس را تمام و عیار انجام داد. سازمان انرژی اتمی در چارچوب تدابیر مقام معظم رهبری براساس مصوبات شورای امنیت ملی حرکت می‌کند.

وی افزود: این نقطه امنیت ملی است نه این‌که موضوع امنیتی است. امروز فناوری پیشرفته را به شما نمی‌دهند از حضور دانشجویان ایرانی در علوم و فنون پیشرفته جلوگیری می‌کنند. هدف ما خارج شدن از این سلطه بوده و این هدف اتفاق افتاد و امروز زنجیره‌های ماشین‌های پیشرفته نقطه قوتی شده که آن‌ها را از ادامه طرح فشار حداکثری منصرف کرده است و خودشان ادعا کردند فشار حداکثری شکست خورد و خود را آماده کردند به برجام برگردند.

اسلامی تصریح کرد: ما از این مرحله عبور کردیم و آنها نمی‌توانند این حرکت را نادیده بگیرند. در این دوره نیز خواسته‌های قبلی خود را مطرح کردند و با پاسخ دندان شکن ایران مواجه شدند.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار