کتاب‌های خواندنی یوم‌الله قدس انتشارات شهید کاظمی

انتشارات شهید کاظمی در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و همچنین بصیرت افزایی جوانان و نوجوانان؛ به بهانه سالروز ایام الله قدس بسته پیشنهادی کتاب منتخب با موضوع فلسطین، اسرائیل و استکبار ستیزی کرده است.
کد خبر: ۵۱۹۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷ - 28April 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، روز قدس یا روز جهانی قدس آخرین جمعه ماه رمضان است که امام خمینی در سال ۱۳۵۸ ش (رمضان ۱۳۹۹ق) آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین دانست و از مسلمانان جهان خواست که برای کوتاه کردن دست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن به هم بپیوندند.

نامگذاری آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس، با حمایت بسیاری از روشنفکران و هنرمندان مواجه شد و امروزه علاوه بر ایران، در کشور‌های مختلفی از جهان، راهپیمایی و مراسم روز قدس برگزار می‌شود که بنابر گزارش منابع خبری، این تعداد به ۸۰ کشور در قاره‌های مختلف جهان می‌رسد. همیشه به این فکر می‌کردم که چرا امام تاریخ روز قدس را اینقدر نامتعارف انتخاب کرده است؟

بر خلاف تمامی دیگر یوم الله‌ها و مناسبت‌های «سیاسی» که بر مبنای گردش خورشید هستند، امام تاریخ روز قدس را بر اساس گردش ماه انتخاب کرد؛ یعنی ماه مبارک رمضان. اینگونه هر سال روز قدس جایی از تقویم خورشیدی می‌افتد: یک وقت در گرمای تابستان و یک وقت در سرمای زمستان! اما کار همینجا تمام نمی‌شود؛ چرا که امام در این ماه قمری هم تاریخی معین برای روز قدس اختصاص نداده. یعنی بر خلاف تمامی مناسبت‌های «مذهبی» قمری، روز قدس یک روز مشخص از ماه نیست: جمعه آخر ماه! یک وقت ممکن است بیست و نهم ماه مبارک رمضان باشد و یک وقتی هم بیست و سوم ماه مبارک! خصوصاً آن هنگام که جمعه آخر ماه مبارک یوم الشکی می‌شود که ممکن است در گوشه‌ای از دنیای اسلام سی‌ام ماه مبارک باشد و در گوشه‌ای دیگر روز عید الفطر.

هفدهم مرداد ماه سال پنجاه و هشت زمانی که حضرت امام طی پیامی آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس می‌نامند، بخشی از این پرسش را پاسخ می‌دهد که: «جمیع مسلمان جهان را دعوت می‌کنم که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می‌تواند تعیین‌کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین اعلام نمایند.» امام عنوان می‌کند که این راز آلودگی انتخاب تاریخ «روز قدس» مرتبط با «شب قدر» است. زمانی که تردید آن میان شب‌های دهه آخر ماه مبارک رمضان همیشه این سؤال را برای مسلمین ایجاد کرده است که چرا تاریخ این شب سرنوشت ساز صراحتاً تعیین نشد؟

راز تاریخ روز قدس در شب قدری نهفته است که منتهی به آن می‌شود؛ اگر شب قدر شب ر‌هایی از بندگی شیطان و سرفرودآوردن در پیشگاه باری تعالی است، روز قدس نیز روز ر‌هایی از بندگی شیاطین بزرگ و ابرقدرت‌های عالم و سر فرود آوردن امت اسلامی در پیش روی خدای قهار است؛ اگر شب قدر شب کوتاه کردن دست شیطان از مملکت وجود انسانی است، روز قدس روز کوتاه کردن و بریدن دست جنایتکاران و غاصبانی است که دست بر امت اسلامی و مقدسات آن دراز کرده‌اند؛ و اگر شب قدر شب رقم خوردن مقدرات انسانی است، روز قدس نیز روزی است که در آن امت اسلامی مقدرات خویش را با آزادی قدس شریف از چنگال ظالمان تاریخ رقم خواهد زد.

انتشارات شهید کاظمی این افتخار را دارد تا منتخبی از کتب ویژه برای شناخت اهمیت این روز الهی و این مسیر را به جامعه کتابخوان ارائه دهد.

«پرونده فوق سری ۲۰۴۰» | اثر محمد قنبری | انتشارات شهید کاظمی رمان داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه بشریت بخصوص ایران است؛ از ترور دانشمندان هسته‌ای تا نبرد‌های بیوتروریسم و ربایش چهره‌های شاخص انقلاب. ویژگی بارز این رمان، استفادۀ مستندِ نویسنده از اسناد تاریخی موثق برای فضاسازی و روایت داستانی است؛ به‌نحوی که اکثر اسامی و شخصیت‌های داستان با اسامی و مشخصات حقیقی خود وارد می‌شوند و بر مدار تخیل نویسنده، نقششان را ایفا می‌کنند. همچنین حاوی عملیات‌های پیچیدۀ اطلاعاتی و مهیج است که با کش‌مکش‌های داستانی، مخاطب را در جریان جنایات رژیم صهیونیستی قرار می‌دهد.

«مجموعه دو جلدی تو زودتر بکش» | اثر وحید خضاب | انتشارات شهید کاظمی روایت نیرو‌های عملیاتی و اطلاعاتی اسرائیل از شصت سال ترور‌های موساد آخرین اثر تحقیقی برگمن از پیش‌زمینه‌ها و روند تشکیلات سازمان‌های اطلاعاتی تا ترور مبارزان فلسطینی تا ترور عماد مغنیه و دانشمندان هسته‌ای و موشکی ایران. برگمن برای به دست آوردن تصویری از سیر و عملکرد این دستگاه‌ها، هزاران سند (که برخی از آن‌ها محرمانه بوده و به‌صورت غیرقانونی در اختیار او قرار گرفته) و تعداد بی‌شماری کتاب و مقاله را بررسی کرده است. اما اهمیت بیشتر این کتاب، به صد‌ها مصاحبۀ اختصاصی نویسنده با کسانی برمی‌گردد که خود به‌صورت مستقیم در این سازمان‌ها حضور داشته‌اند و رتبۀ سازمانی یا عملیاتی برخی از آن‌ها نیز در بالاترین سطح بوده و همین امر اطلاعات آن‌ها را، به معنای دقیق کلمه، «دست اول» کرده است.

«نبرد تیله‌ها» | اثر علی اکبر حسینی | انتشارات شهید کاظمی روایتی داستانی و جذاب از شکل‌گیری تروریسم تا ترور افراد در قالب زندگی یک نوجوان پاکستانی نبردِ تیله‌ها خاطراتِ کودکی علی‌اکبر حسینی است که در قالبِ داستان نوشته شده است. نویسنده که خود اهلِ پاکستان و شهرِ کویته است، رشد تروریسم را در محله‌ی خودش شاهد بوده و تأثیر منفی تروریسم بر افرادِ محل را از نزدیک دیده و آن را در قالب داستان نوشته است، سعی دارد آثارِ سوء تروریسم بر زندگی افراد یک محل امن را به تصویر بکشد؛ محلی که زمانی شیعه و سنی در آن در کنارِ هم زندگی می‌کردند و با رشد تروریسم در پاکستان و مخصوصا کویته، فاصله‌ای عجیبی می‌انِ آن‌ها به‌وجود می‌آید و باعث بدبینی نسبت به همدیگر می‌شود و این بدبینی به جایی می‌رسد که بسیاری از افراد محل، جان‌شان را از دست می‌دهند و آن‌هایی هم که زنده می‌مانند یا به کشور‌های خارج مهاجرت می‌کنند و یا همانجا می‌مانند و هر لحظه را با ترس و وحشت سپری کرده و هر آن منتظر مرگِ ناگهانی خود هستند. این کتاب از اتفاقاتِ تلخ و شیرین سخن می‌گوید که گاهی مخاطب را می‌خنداند و گاهی می‌گریاند و گاهی هم وحشت‌زده می‌کند.

«مجموعه رمان خانه عنکبوت ۱، نفوذ در موساد» | اثر سید مهدی نورانی | انتشارات شهید کاظمی روایت داستانی جوانان میهن‌پرست جهان عرب و رخنۀ اطلاعاتی در رژیم صهیونیستی شکست‌ناپذیری سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را به افسانه‌ای بی‌اساس بدل کرده و سست بودن این خانه را در مقابل دیدگان جهانیان به تصویر کشیده است و البته نشانه‌ای است بر پیروزی حتمی و نزدیک جوانان غیور و مؤمن جهان اسلام دربرابر جنود شیطان. این اثر از مجموعۀ رمان خانۀ عنکبوت است.

«نفوذ» | اثر محمد رستمی | انتشارات شهید کاظمی این اثر که با مقدمه حجت‌الاسلام والمسلمین، مهدی طائب (زید عزه) به رشته تحریر درآمده به بررسی پروژه برنامه‌ریزی شده نفوذ دشمن از دیدگاه مقام‌معظم‌رهبری می‌پردازد و دربردارنده سخنرانی‌ها و دیدگاه‌های ایشان درباره دشمنان و تبلیغات ضداسلامی آنان است. در واقع این کتاب گزیده‌ای از بیانات رهبر معظم‌انقلاب است که بدون هیچ دخل و تصرفی از خرداد ۱۳۶۸ تا دی ۱۳۹۴ در خصوص بررسی پروژۀ برنامه‌ریزی شدۀ نفوذ دشمن تدوین و در چهار فصل با عناوین زیر تقسیم شده است: فصل اول: ماهیت و اقسام نفوذ دشمن. فصل دوم: اهداف و ابزار دشمنان برای نفوذ. فصل سوم: عوامل ایجاد کنندۀ نفوذ دشمن. فصل چهارم: راه‌های مقابله با نفوذ دشمن.

«سنگی که سهم من شد» | اثر محسن امامیان | انتشارات شهید کاظمی کتاب سنگی که سهم من شد رمانی جذاب بر گرفته است از منابع تاریخی با محوریت تلاش قوم یهود، جهت سنگ‌اندازی و تخریب شریعت اسلام به قلم آقای سید محسن امامیان.

«خط مقدم» | اثر فائضه غفار حدادی | انتشارات شهید کاظمی برشی از می‌انۀ زندگی دانشمند برجسته و پارسای بی‌ادعا سردار شهید حسن طهرانی‌مقدم. پس از صدور فرمان تاریخ امام (ره) مبنی بر تشکیل نیرو‌های سه‌گانۀ سپاه پاسداران، شهید مقدم در سال ۱۳۶۴ به سِمت فرماندهی موشکی نیروی هوایی سپاه منصوب شد. این کتاب روایتی از سال‌های ۱۳۶۳-۱۳۶۵ را بدون رؤیاپردازی نویسنده شامل می‌شود. سردار حسن طهرانی‌مقدم تا روز آخر عمر نیز به‌عنوان مسئول این سازمان در ایجاد یک توان علمی و دانشی پایه و زیربنایی مشغول کار‌های علمی و تحقیقاتی بود و در پادگان امیرالمؤمنین (ع) شهرستان ملارد درحالی‌که برای آزمایش موشکی آماده می‌شد، بر اثر انفجار زاغۀ مهمات، به یاران شهیدش (احمد کاظمی، حسن شفیع‌زاده، حسن غازی، غلامرضا یزدانی و...) پیوست.

«فرمانده در سایه» | اثر وحید خضاب | انتشارات شهید کاظمی روایت زندگی اثرگذارترین فرمانده مقاومت، شهید عماد مغنیه این کتاب در پنج فصل با بخش‌های متعدد منتشر شده است که در فصل اول به بیان شرح زندگی این شهید والامقام مقاومت می‌پردازد تا خواننده وقتی در فصل‌های بعد با جزئیات برخی مقاطع روبه‌رو می‌شود یک تصویر کلی از زندگانی او در ذهن داشته باشد. در فصل دوم به بحث ارتباط جهادی حاج‌عماد با مسئلۀ فلسطین و نقش مهم او می‌پردازد. در فصل سوم به موقعیت ارتباطی او با ایران و مسئولان ایرانی، و در فصل چهارم تصویر عماد مغنیه در رسانه‌های دشمن و در فصل آخر به صحنۀ زندگی سراسر عزت و پایداری و شهادت او مربوط می‌شود.

«جرقه فتنه» | اثر وحید خضاب | انتشارات شهید کاظمی جرقه فتنه؛ مروری بر حوادث لبنان و شکل‌گیری بحران داخلی و منطقه‌ای کتاب «جرقۀ فتنه» خاطرات و تاریخ‌نگاری کریم بقرادونی است که خود در آن دوران، مشاور رئیس‌جمهور لبنان (امیل لحود) بوده و ضمن حضور مستقیم در جریان حوادث، به اسناد مهمی نظیر صورتجلسات هیئت دولت نیز دسترسی داشته و حاصلِ بخشی از مشاهدات و مطالعاتش، همین کتاب است. اگر به شناخت اوضاع سیاسی لبنان و فهم ریشۀ بحران‌های این کشور (و حتی تا حدی آشنایی با ریشۀ بحران سوریه) علاقه‌مند هستید، خواندن این کتاب دست‌اول را به شما توصیه می‌کنیم. «مجموعه دو جلدی شهادت طلبان» | اثر حمید داود آبادی | انتشارات شهید کاظمی کتاب شهادت طلبان نوشته حمید داودآبادی جلد اول از مجموعه شهادت طلبان است و به بررسی تاریخچه عملیات شهادت طلبانه در لبنان در خلال سال‌های جنگ داخلی آن می‌گوید. مجموعه شهادت طلبان نگاهی همه جانبه به تاریخچه علمیات شهادت طلبانه مختلفی دارد که در طی سال‌های مختلف در کشور‌هایی مانند لبنان و فلسطین، اجرا شده است؛ کشور‌هایی که همواره با جنگ داخلی درگیر بوده‌اند. علاه بر این، این مجموعه به زندگی شهدایی می‌پردازد که در راه آزادی و آزادگی، جان خود را فدا کردند و نامشان را در تاریخ کشورشان ماندگار کردند.

«اقتصاد صهیونیسم» | مؤسسه مطالعات و بررسی راهبردی بعثت | انتشارات شهید کاظمی درآمدی بر بنیان‌های مالی و اقتصادی صهیونیسم بین‌الملل اقتصاد صهیونیسم از جمله موضوعاتی است که به دلیل گستردگی و تا حدودی مخفی بودن آن، کمتر پژوهشگری با دید دشمن‌شناسی و صهیونیسم‌شناسی به آن پرداخته است. در حقیقت به دلیل نفوذ صهیونیسم در عرصه‌های مختلف اقتصادی، پرداختن به این موضوع به شکل گزینه‌ای و موردی بوده و هیچ گاه به شکل کلان و کلی به موضوع اقتصاد صهیونیسم پرداخت نشده است. در بسیاری از پژوهش‌ها نیز اقتصاد اسرائیل و اقتصاد صهیونیسم جهانی، با یکدیگر خلط می‌شوند و به جای بررسی و تحلیل اقتصاد صهیونیسم جهانی، صرفاً به اقتصاد منطقه جعلی اسرائیل پرداخته شده است. کتاب حاضر در جهت پر کردن خلأ یاد شده کوشیده تا یک نگاه جدید و جامع نسبت به اقتصاد صهیونیسم در مخاطبان خود ایجاد نماید.

«چند نمای خواندنی از تاریخ درخشان آل سعود» | اثر جعفر البکلی | انتشارات شهید کاظمی چند نما از یک تاریخ طولانی با ابعاد و زوایای مختلف نویسنده این اثر جعفر البلکی نویسنده و روزنامه‌نگار لبنانی است با رویکردی انتقادی در ۱۲ فصل شامل شاخ شیطان، عبدالعزیز آل سعود؛ از آوارگی در کویت تا تسلط بر عربستان، عبدالعزیز یا عبدالاِنکلیز!، رابطه عاشقانه سعودی‌ها با آمریکا از کی شروع شد؟، تمسخر پادشاهان سعودی در خاطرات شخصی رؤسای جمهور آمریکا، بیا این آدمو بکشیم!، دستور پخت کودتا داخل آل سعود!، وقتی آل سعود بخواهند نافرمانی کنند!، چند کلمه درباره پول، شاهزاده و آمریکا!، روزی که مهدی قلابی ظهور کرد!، آخر کار یک مرد شجاع و وقتی آمریکا حامی «جهاد فی سبیل‌الله می‌شود! به برخی از زوایای حکومت آل سعود به صورت اجمالی و نه تحلیلی و تخصصی آشنا می‌کند. «یهود ستیزی» | اثر علیرضا سلطانشاهی | انتشارات شهید کاظمی بررسی ابعاد اعتقادی، رفتاری و سیاسی یهود و صهیونیسم جهانی «یهود» واژه‌ای چند بُعدی و گاهی مبهم به نظر می‌رسد؛ از جهتی یکی از مکاتب توحیدی در کنار اسلام و مسیحیت است و از طرفی دیگر، بیان‌گر یک نژاد یا قومیت است. یهودیت وقتی در کنار مفهومی همچون صهیونیسم قرار می‌گیرد دارای ابعاد سیاسی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی نیز می‌شود. ازاین‌رو در کاربرد مفهوم یهود باید به تنوع و پیچیدگی خاستگاه مفهومی آن توجه شود. یکی از مواجهت‌ها با واژه یهود در قالب واژه یهودستیزی دنبال می‌شود. البته این مواجهه نه به‌معنای ستیز با یک دین الهی بلکه ستیز با یک نژاد یا قومیت است که انگیزه‌ها و عملکرد دنیاطلبانه آن موجب مخالفت سایر ادیان با او شده است. این کتاب موضوع «یهودستیزی» را در ابعاد اعتقادی، رفتاری و سیاسی بررسی کرده و با توجه به اهمیت و جایگاه بحث هولوکاست، در پایان کتاب، بخش مستقلی را به آن اختصاص داده است. این کتاب اطلاعات خوبی درباره موضوع یاد شده و گستردگی دامنه آن در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به دست می‌دهد که برای محققان و علاقه‌مندان به مباحث حوزه ادیان، علوم‌سیاسی و اجتماعی می‌تواند جالب و مفید باشد.

«تاریخ مستطاب آمریکا» | اثر دکتر محمد صادق کوشکی| انتشارات شهید کاظمی نقد سیاست‌های کشوری استعمارگر، چون آمریکا به زبان طنز و در قالب کاریکاتور نویسنده در این کتاب در سه فصل به موضوعاتی، چون تأسیس آمریکا و فضای داخلی آن، سیاست‌های آمریکا در عرصۀ بین‌المللی، و سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، با زبانی طنز به روایت تاریخ آمریکا می‌پردازد و در کنار آن در هربخش از کتاب کاریکاتور‌های کشیده‌شده توسط مازیار بیژنی نیز استفاده شده است.

«مجموعه دو جلدی تبار انحراف» | اثر مهدی طائب | انتشارات شهید کاظمی تبارشناسی انحراف با محوریت یهود تا دوران قبل از خلفاء: خداوند متعال در قرآن کریم به‌عنوان مهم‌ترین و اصلی‌ترین منبع اسلامی، آشکارا سرسخت‌ترین و شدیدترین دشمن مسلمانان را یهود و مشرکان معرفی می‌کند و می‌فرماید: (لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکوا)؛ یهود و مشرکان را شدیدترین و دشمن‌ترین مردم نسبت به کسانی که ایمان آورده‌اند، می‌یابی. اثر حاضر، نخستین جلد از مجموعهٔ دشمن شدید است که به‌صورت درس‌نامه و با رویکرد تاریخ بصیرت‌افزا و رصد جریان حق و باطل و دشمن‌شناسی تدوین شده است. با شناسایی و شناساندن این جریان، ریشهٔ جریانات جاری در سطح بین‌الملل، منطقه و کشور روشن خواهد شد. اصل و اساس این پژوهش، برگرفته از تحقیقات و دروس تاریخ استاد معظم حوزهٔ علمیهٔ قم، حضرت حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی طائب است که به همت محققان ارجمند به‌شکل کنونی آماده شده بود؛ لکن پس از چند نوبت چاپ و بررسی مواردی که نیازمند توضیح بیشتر یا منبع‌یابی دقیق‌تر بودند، چاپ جدید با اضافات و منابع جدید توسط دو تن از فضلای بزرگوار رشتهٔ تاریخ یعنی حجج اسلام آقایان دکتر محمدمهدی حسین‌پور و مجتبی رضایی آدریانی صورت گرفت تا بیش از پیش برای طرح در مجامع علمی مهیا شود.

«مجموعه دو جلدی دشمن شدید» | اثر مهدی طائب | انتشارات شهید کاظمی دفتر اول: جریان‌شناسی انحراف در تاریخ توسط یهود این کتاب با رویکرد تاریخی بصیرت‌افزایی و رصد جریان حق و باطل و دشمن‌شناسی تدوین شده است. با شناسایی و شناساندن این جریان، ریشۀ جریانات جاری در سطح بین‌الملل، منطقه و کشور روشن خواهد شد. اصل و اساس این پژوهش، برگرفته از تحقیقات و دروس تاریخ استاد حوزۀ علمیۀ قم، حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی طائب است که به همت محققان ارجمند به شکل کنونی آماده شده است. دفتر دوم: جریان‌شناسی انحرافی توسط یهود پژوهشی عمیق در دشمن‌شناسی تاریخی با رویکرد تاریخ بصیرت‌افزا و رصد جریان حق و باطل در ادامۀ یهودشناسی دفتر اول که به واکاوی حوادث پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و نقش یهود در تحریف اسلام را نمایان می‌سازد، نویسنده به چالش‌های حضرت علی (ع) در حکومتش و نقش یهود در انتقال قدرت‌ها پرداخته و با استنادات محکم تاریخی به اثبات این موضوع می‌پردازد.

«اسرائیلی که من دیدم نه صلح نه حرف اضافه» | اثر وحید خضاب | انتشارات شهید کاظمی خاطرات و مشاهدات خبرنگار عرب عاطف حزین از سفر به شهر‌های صهیونیست‌نشین و مسلمان‌نشین فلسطین اشغالی در سال ۱۹۹۶. عاطف حزین در طول سفر خود با شخصیت‌های سیاسی فلسطینی و غیرفلسطینی و هم با مردم عادی دیدار و گفتگو داشته، وارد شهرک‌های صهیونیست‌نشین ازجمله تل‌آویو شده و همین‌طور به غزه سفر کرده است. به اعتقاد مترجم این اثر، راوی به‌وضوح، به خط سازش و روند صلح علاقه‌مند است و اساساً اگر کسی چنین رویکردی نداشته باشد، اجازۀ ورود به خاک فلسطین را ندارد، لذا نه این کتاب، بلکه هر کتاب دیگری هم که در این عرصه به دست می‌آوریم، توسط کسانی نوشته شده که در سودای ذهن اساساً با موجودیت رژیم صهیونیستی مشکلی ندارند. از دیگر آثار این مترجم می‌توان به چند نمای خواندنی از تاریخ درخشان آل سعود، از افغانستان تا لندنستان، جاسوس استورم، کاملاً سری و... اشاره کرد.

علاقه‌مندان جهت تهیه کتاب‌های منتخب فوق و دیگر کتاب‌های ویژه یوم الله قدس می‌توانند از طریق سایت رسمی انتشارات شهیدکاظمی (https://nashreshahidkazemi.ir/) و همچنین از طریق ارسال نام کتاب به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب را با ارسال رایگان تهیه نمایند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار