به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «صباح زنگنه» کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگویی در تحلیلی نسبت به برگزاری انتخابات پارلمانی در لبنان، اظهار داشت: انتخابات لبنان محور تغییرات نظام سیاسی در این کشور را تشکیل میدهد، در واقع هر نتیجهای که از این انتخابات حاصل شود بر شکلدهی سیاست ها، دولت و رئیس جمهور آینده خود را نشان خواهد داد.
وی تصریح کرد: گاهی سیاستهای دولتهای منطقهای یا کشورهای بزرگ بر این قرار میگرفت که این انتخابات انجام نشود یا به تاخیر افتد و یا گاهی سیاست هایشان در جهت حمایت از جناح، احزاب یا افراد خاصی قرار میگرفت. اما به هر اندازه که مشکلات لبنان افزایش یابد مردم متوجه میشوند که آنچه باعث این مشکلات شده نوع افرادی هستند که حکومت را به دست میگیرند و در پارلمان شرکت میکنند، به عبارتی رابطه پارلمان با رئیس جمهور یا نخست وزیر و دولت در این مسائل موثر است.
کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین بیان کرد: مشکلات اقتصادی و بحرانی که در دو سه سال اخیر در لبنان اوج گرفت، به ویژه در مورد بانک مرکزی و کاهش قیمت پول ملی این کشور و یا مسائلی که مربوط به آب، برق و بهداشت و درمان و مواد غذایی بود، همه با داشتن یک دولت واقعا ملی، خدمتگزار، آگاه و کارآمد میتواند حل شود.
زنگنه افزود: سیاستهای دولت لبنان نسبت به همسایگانش و نسبت به رژیم صهیونیستی نیز یکی از مسائل مهم و موثر در گرایشهای انتخاباتی است، دولتهایی که مایل نیستند لبنان از استقلال خوبی برخوردار باشد یا تمایل دارند لبنان همیشه تحت فشار و نفوذ رژیم صهیونیستی قرار بگیرد، این کشورها مخالف روی کار آمدن نیروهای ملی و مقاومت اسلامی هستند، در این زمینه نیز همواره تلاش کرده و میکنند تا احیانا در مناطقی درگیری پیش آید یا در جاهایی اعتراض و اعتصاب صورت گیرد.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاریهای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه همه این اقدامات نتایج عکس داده و مردم از این سیاستها خسته شده اند و به دنبال ایجاد یک تغییر جدی هستند، شاهد بودیم که آمریکا با اعزام سفیر جدید خود به لبنان که عملا گذرنامه و شناسنامه اسرائیلی دارد، قصد دارد از این طریق سیاست هایش را در لبنان به اجرا بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: سیاستهای آمریکا نیز مشخص است؛ نیروهای ملی و نیروهای نزدیک به جریان مقاومت باید کنار گذاشته شوند و نیروهای ضد حزبالله و متحدان حزبالله آنها آرای بیشتری کسب کنند. از این رو اعمال سیاست فشار اقتصادی یکی از ابزارها در این مسیر بود.
کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: عربستان کشور دیگری است که در لبنان نقش داشته و در سالهای اخیر تلاش کرده حتی به متحدین خودش در لبنان از جمله نخست وزیر اسبق -سعد حریری- که با حزبالله و متحدان آن برخورد کنند و یا با سیاستهایی که مخالف رژیم صهیونیستی است آنها را تغییر دهند البته موفق هم نشد و دیدیم تجریه سعد حریری با دولت عربستان چگونه نتایج منفی بر جای گذاشت.
زنگنه اظهار کرد: به همین دلیل سعد حریری عملا با یک نوع اعتصاب مدنی خود را از نامزدی نخست وزیری و شرکت جدی در انتخابات کنار گذاشته بود، اما با روشهایی که عربستان اتخاذ کرد و مفتی اهل سنت لبنان را وادار کرد تا بیاناتی مشابه فتوا مطرح کند که همه اهل سنت باید در انتخابات شرکت کنند چه آنهایی که کاندیدای پارلمان خواهند بود یا رای دهندگان، که به احتمال زیاد سعد حریری را در یک وضعیت خاصی و حادی قرار خواهد داد ممکن است در اثر نتیجه این فشارها برگردد و در انتخابات شرکت کند.
وی تاکید کرد: بنابراین عامل پول پاشی همچنان فعال است و سعی میکند با پخش پول افراد خاصی را در انتخابات روی کار آورد، حتی به لبنانیهای کشورهای عربی به خصوص کشورهای شورای خلیج فارس فشار میآورند که به لیست نیروهای مورد نظرشان رأی دهند و مخالفین آنها را دچار محدودیت کار یا اخراج از این کشورها مواجه میکنند، با همه این اوضاع و احوال شاهدیم حزبالله، جنبش امل و حزب میشل عون توانستند زمینههای بهتری پیدا کنند و جدیت بیشتری برای شرکت در انتخابات نشان دهند.
نماینده پیشین ایران در سازمان همکاریهای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که حزبالله در مورد انتخابات جدیتر میشود و به نامزدهای خود تاکید کرده استعفا ندهند و به مردم هم توصیه کرده به همین نامزدها رای دهند تا از تفرق در آرا جلوگیری شود، به همین دلیل احتمال میدهم تعداد بیشتری از نامزدهای حزبالله و جریان مقاومت رای آورند و بتوانند اکثریت نمایندگان مجلس را از آن خود قرار دهند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱