مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران:

سامانه «اسناد افتخار» با ۹ میلیون محتوا از شهدا رونمایی می‌شود

نریمانی از رونمایی سامانه «اسناد افتخار» با ۹ میلیون محتوای دیجیتالی حاوی دست‌نوشته‌ها و وصیت‌نامه شهدا در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
کد خبر: ۵۲۱۶۳۳
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۴ - 11May 2022

سامانه «اسناد افتخار» با ۹ میلیون محتوا از شهدا رونمایی می‌شودبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، «رحیم نریمانی» مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید در گفت‌وگویی اظهار داشت: سامانه «اسناد افتخار» ۹ میلیون محتوای به یادگارمانده از شهدا از جمله دست‌نویس و وصیت‌نامه به صورت دیجیتال در اختیار پژوهشگران و عموم مردم قرار می‌دهد که دسترسی به آن‌ها برای عموم آزاد است. تا چهار سال آینده کل اسناد شهدا از جمله شهدای منا و شهدای مدافع سلامت نیز جمع‌آوری می‌شود.

وی افزود: در ۹۳ هزار وصیت‌نامه‌ای که از شهدا با موضوعات مختلف در دست است به موضوعات رونق تولید، وابسته نبودن به خارج از کشور، امر به معروف و نهی از منکر، نماز، پیروی از امام و ولایت‌فقیه و فرهنگ احترام به پدر و مادر سفارش شد که برای نسل جدید الهام‌بخش است، برای تحلیل این وصیت‌نامه‌ها برنامه‌هایی پژوهشی داریم که در قالب کتاب عرضه می‌شود.

امسال، سامانه «زیارت مجازی» گلزار شهدا رونمایی می‌شود

وی همچنین درباره ساماندهی گلزار‌های شهدا نیز گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در نظر دارد حدود ۱۹ هزار گلزار شهدایی را که در سراسر کشور وجود دارد به مراکز فرهنگی تبدیل کند.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نسل جوان از علاقه‌مندان به این مراکز هستند به طوری که شاهد برگزاری مراسم عروسی در کنار مزار شهدا و توسل‌ها به این شهدا هستیم.

نریمانی افزود: برگزاری اردو‌های گروهی، مسابقات فرهنگی و زمینه‌سازی برای بحث‌های فرهنگی از فعالیت‌هایی است که در این مراکز پیگیری خواهد شد. ضمن اینکه امسال، سامانه زیارت مجازی گلزار شهدا رونمایی می‌شود، این سامانه عکس‌های سه بعدی از مزار شهدا منتشر می‌کند.

وی گفت: در کشور ۲۵ موزه شهدا که موزه گردی مجازی هم از دیگر برنامه‌های این مرکز خواهد بود.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین افزود: از دیگر فعالیت‌های مجازی بنیاد می‌توان به سامانه نوید شاهد اشاره کرد که قرار است خدمات ارزشمند و معنوی منتشر کنیم از آن نمونه، وصیت‌نامه‌های شهدا و خاطره‌های والدینشان است که این فعالیت‌ها در فضای مجازی در پیام‌رسان‌های سروش، ایتا و آپارات در شبکه‌های مجازی پیگیری می‌شود.

نریمانی درباره اسناد به جا مانده از شهدا هم گفت: حدود ۱۴۰ هزار اسناد موزه‌ای از جمله لباس‌های شهادت که از خانواده شهدا به امانت گرفته شده در این موزه‌ها نگهداری می‌شود، نکته جالب توجه اینکه این موزه‌ها برای گردشگران خارجی هم جذابیت دارد.

موزه مرکزی شهدا عضو موزه‌های جهانی است، در این موزه، راوی و مترجم برای گردشگران خارجی اطلاعات لازم را در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌دهند، نکته جالب توجه اینکه گردشگران خارجی کاملاً هدفمند و با هدف آشنایی با فرهنگ ایثار و شهادت از این موزه‌ها بازدید می‌کنند. در واقع این موزه‌ها دریچه‌ای برای گفتمان بین‌المللی است در این زمینه نمایشگاه‌های تخصصی هم در دیگر کشور‌ها می‌شود، برگزار کرد.

خاطره نگاری شهدا امسال به پایان می‌رسد

وی همچنین درباره خاطره نگاری شهدا گفت: خاطره نگاری درباره شهدا و جانبازان ۷۰ درصد انجام می‌شود که هدف آن ترویج سبک زندگی شهیدان است.

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: هدف از این کار، نشر سیره عملی و الگودهی و انتقال پیام شهدا و آرمان‌های آنان است که جزو وظیفه سازمانی، ملی و ادای دین در حق شهداست که با همکاری رسانه‌ها از جمله رسانه ملی در زمینه تبلیغ و ترویج فرهنگ شهدا انجام می‌شود.

نریمانی افزود: در کل سه هزار و ۲۹۸ نفر از والدین معزز چند شهیدی در قید حیات هستند. هشت هزار و ۱۸۸ مادر دو شهید، ۶۳۱ مادر سه شهید، ۸۲ مادر چهار شهید، ۲۱ مادر ۵ شهید، ۶ مادر شش شهید، یک مادر هفت شهید و یک مادر هشت شهید و دو مادر ۹ شهید در کشور داریم که کار خاطره نگاری والدین سه شهید به بالا تاکنون تکمیل شده است.

با توجه به بالا بودن میانگین سنی والدین شهدا که ۷۵ سال است و بالا بودن این میانگین، امسال با جدیت و کار جهادی، ثبت و ضبط خاطرات شهدا به پایان می‌رسد.

وی گفت: اسنادی که در باغ موزه شهدا نگهداری می‌شود شامل اسناد مکتوب است که همان وصیت‌نامه، دست‌نوشته‌ها، خاطرات و عکس‌های شهدا است، اسناد موزه‌ای هم شامل ۱۴۰ هزار قلم از جمله خودنویس، لباس شهدا و ... است.

اصل این اسناد مکتوب در مرکز اسناد مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران و کپی آن در مرکز اسناد بنیاد در مراکز استان‌ها نگهداری می‌شود ضمن اینکه بیش از ۳۰ هزار سند مکتوب به جا مانده از شهدا نیازمند ترمیم، ضدعفونی و بازسازی است.

جانبازان شیمیایی سند زنده مظلومیت ایران در دفاع و فداکاری

مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین گفت: در دنیا علیه پنج کشور ایران، بلژیک، عراق، ویتنام و ژاپن سلاح‌های غیرمتعارف از جمله سلاح شیمیایی به کار گرفته شد، یکی از برنامه‌های ما حضور جانبازان شیمیایی کشورمان به عنوان سند زنده در نشست‌های سازمان منع سلاح‌های شیمیایی opcw برای انعکاس جهانی مظلومیت کشورمان در عرصه ایثار و دفاع است.

نریمانی افزود: برای رایزنی فرهنگی و شناساندن فرهنگ ایثار به جهان با سازمان ارتباطات همکاری می‌کنیم که با این هدف نخبگان شاهد و ایثارگر را در رشته‌های خوشنویسی نقاشی به خارج از کشور اعزام می‌کنیم تا زمینه‌ساز ارتباط فرهنگ ایثار و شهادت در دیگر کشور‌ها شود.

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار