به گزارش گروه فرهنگ وهنر دفاعپرس، آیین پاسداشت مرحوم «نادر طالبزاده» با عنوان «نادرترین سردار» عصر امروز (دوشنبه) به همت هیئت فاطمیون حوزه هنری در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
این مراسم که حضور مجید شاهحسینی، شهریار بحرانی و عبدالحمید قدیریان برگزار و روایتهای مهم زندگی نادر طالبزاده در شش سرفصل شامل روایت بیداری، روایت آغاز مأموریت، روایت جهاد ادامهدار، روایت هویت، روایت آرمانها و روایت آسمانی شدن بازخوانی شد.
طالبزاده نادرترین سردار بود
مجید شاهحسینی در ابتدای این مراسم اظهار داشت: نادر طالبزاده نادرترین سرداری بود که هنوز رفتنش را باور نکردهایم.
این مدرس حوزه سینما ادامه داد: من در این جلسه مجری هستم و باید بگویم علت حضور این دو بزرگوار (شهریار بحرانی و عبدالحمید قدیریان) در این مراسم این بود که اولاً آنان بهترین کسانی بودند که به دلیل حضور در عرصه فرهنگی و حوزه هنری میتوانستند در این جمع باشند؛ دیگر این که هنر سرشار و شناخت آنان از استاد طالبزاده مزید بر علت بود.
این پژوهشگر ادامه داد: حریت حاج نادر مثالزدنی بود و انگاری شاهدی بود که آمده تا بگوید اتفاقی در ایران افتاده و خداوند حقی را خلق کرده که باید دیده شود.
شاهحسینی تاکید کرد: حاج نادر بسیار از ما جلوتر بود و هرگز معطل تعللهای ما نمیشد.
وی افزود: دغدغههای بزرگ حاج نادر زیستی متفاوت را برای ایشان رقم میزد و شاید بیش از هر کسی خانواده ایشان در این موضوع درگیر بودند.
حاج نادر زنده بود و زنده است
پس از آن شهریار بحرانی به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به آیهای از سوره انفال بیان کرد: تعریف زندگی و مرگ نزد خداوند با تعریف ما تفاوت دارد و این تعریف، تعریفی متعالی است که ما را دعوت به گوش سپردن به ائمه اطهار و پیامبران میکند.
کارگردان مجموعه مریم مقدس (۱۳۷۹) افزود: کسانی که در این طریقت قدم میزنند، زنده هستند؛ بر این اساس، حاج نادر زنده بود و زنده است.
بحرانی اظهار داشت: حاج نادر دیدش بسیار بینالمللی و همهجانبه بود و حتی در مسائل و مشکلات داخلی هم دغدغهمند بود و انسانیت داشت و نگاهش به سمت آینده بود و پیشاپیش همه ما بود.
وی افزود: در معارف و هنر باید زنده باشیم، مرده و متوقف نباشیم و زندگی را بسازیم هنری که صرفاً فرم و قالب باشد ارزشمند نیست.
کارگردان آفتاب نیمهشب (۱۳۹۹) یادآور شد: بسیار به حاج نادر غبطه میخوردم؛ چرا که با تفکر در هر جمعی حاضر بود و تمام همّ و غمش آینده انقلاب بود؛ انسانی با اخلاق بود که ادب محضر داشت.
بحرانی خاطرنشان کرد: ادب محضر از دید امام خمینی (ره) به این معنا بود که عالم محضر خداست در محضر خدا معصیت نکنید. این مرد خدا متوجه شده بود که همه چیز زیرنظر خداست.
وی تاکید کرد: در این سالها ندیدم که کلمهای خلاف شان از دهانش خارج شود حتی زمانی که درمورد دشمن حرف میزد رعایت ادب را میکرد و مودب بود؛ ادب در وجودش نهادینه شده بود. خوش به سعادتش که خدا هم اینگونه با او برخورد خواهد کرد.
این فیلمساز افزود: این بحث اخلاقی موضوعی انقلابی است؛ چرا که اگر ادب نداشته باشیم، آماده ظهور نیستیم.
کارگردان ملک سلیمان (۱۳۸۶-۱۳۸۷) خاطرنشان کرد: حاج نادر شکارچی ایده و فکر بود؛ او دنبال شکار ایدههای انقلابی بود و این تعریف دقیق یک فعال رسانهای است؛ به همین دلیل ما او را سردار رسانهای میخوانیم.
وی گفت: او ذهن دقیقی داشت که ایدهها راه باز کند و در فضای رسانهای آنان را تشریح کند. کار رسانه همین تاثیرگذاری بر روح انسانهاست.
بحرانی اظهار داشت: کار رسانه پیچیده و با آفات است. رسانه میتواند به آدمها قدرت بدهد، همچنان که آنان میتوانند به شهرت برسند و بعضی آدمها در این شرایط رفتارشان عوض میشود و لزوما همه ظرفیت آن را ندارند؛ چرا حاج نادر اخلاقش عوض نشد و خاکی بود قدرتی بود که خداوند به او عطا کرده بود. خداوند قلب حاج نادر را نگه داشت و او را حفظ کرد.
دغدغهمندی ویژگی منحصر به فرد حاج نادر بود
عبدالحمید قدیریان سخنور بعدی این مراسم بود که با اشاره به شخصیت نادر طالبزاده گفت: بعضی آدمها ماندگارند و در دل ما میمانند و به راحتی نمیشود از کنار آنها گذشت؛ حاج نادر از جمله این آدمها بود.
وی با اشاره به فیلم بشارت منجی که نادر طالب زاده آن را ساخت (بشارت منجی مجموعه تلویزیونی است به کارگردانی نادر طالبزاده با محوریت داستان مسیح از زبان انجیل برنابا که در سال ۱۳۸۷ در ۱۳ قسمت ساخته شد و در تابستان ۱۳۸۹ روی آنتن شبکه اول سیما رفت) گفت: حاج نادر در مورد این فیلم با من مشورت کرد و از دکور من استفاده کرد.
وی گفت: در جریان ساخت این فیلم که من دکور مریم مقدس را در اختیارش قرار دادم دیدم که از کوچکترین امکانات استفاده میکند. او بهشدت به سرعت عمل و این که ما زمان زیادی برای مسائل بسیاری که باید منتقل کنیم، نداریم، اعتقاد داشت.
این سینماگر تصریح کرد: این دغدغه مندی در او ویژگی منحصر به فردی بود و چقدر امروز ما نیاز به این آدمهای دغدغهمند داریم. آدمهایی که نگاه به آینده دارند و حاج نادر این قابلیت را داشت و بشدت پتانسیل آدمها را میشناخت.
قدیریان خاطرنشان کرد: از شهدا باید آموخت؛ نادر طالبزاده شهید بود و کارنامهاش و دشمنی دشمن با او ثابتکننده همین امر است. باید از این کارنامه پربار او بهره گرفت و عملا از آن استفاده کرد.
این پژوهشگر یادآور شد: اگر میخواهیم دغدغهمند باشیم باید نگاه حاج نادر را مدنظر قرار دهیم که میگفت برنامه بعدی خدا چه میتواند باشد.
وی ادامه داد: او به مباحث جهانی اشراف داشت و باور داشت که هیچ برگی بی اذن الهی نمیافتد؛ همچنان که ماندن نادر در ایران برنامه خدا بود.
در این مراسم دو کلیپ تصویری از زندگی، تحصیل طالبزاده در آمریکا و بازگشت وی به ایران در زمان انقلاب اسلامی و آرا و اندیشههای ایشان از زبا خودش به تصویر درآمد.
همچنین نامهای از شاگردان بوسنیایی نادر طالبزاده در این مراسم قرائت شد.
انتهای پیام/ ۹۱۱