به گزارش دفاعپرس از مشهد، حجتالاسلام «احمد مروی» تولیت آستان قدس رضوی در آیین رونمایی از تازههای نشر و بازگشایی فروشگاه کتاب رضوی در شهر مقدس قم، ضمن تبریک فرارسیدن ایام دهه مبارک کرامت، فرهنگ را اولویت نخست آستان قدس معرفی و اظهارداشت: در آستان قدس از حیث زیرساختهای زیارتی و فضاهای آموزشی اقدامات بسیار خوبی در گذشته انجام شده، بهطوری که امروز از این حیث نیازی احساس نمیشود، لذا بیشترین اهتمام این آستان مقدس در حوزه فرهنگ است.
وی تصریح کرد: اگر سخن امام رضا (ع) و حضرات معصومین (ع) بهدرستی به مردم منتقل شود، تبعیت خواهند کرد و اگر امروز جامعه با معارف آن حضرات فاصله دارد، به این علت است که ما نتوانستیم به درستی وظیفه خود را در انتقال معارف بلند اهلبیت (ع) به جامعه انجام دهیم.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: اهالی دانش و تحقیق در حوزههای علمیه و دانشگاهها باید بر روی تبيين، تفسير و چگونگی تحقق اين سخن حضرت رضا (ع) فعالیت علمی انجام دهند و آستان قدس را در این راه کمک کنند.
مروی در ادامه به جایگاه حضرت ثامنالحجج (ع) در قلوب مردم ایران اشاره کرد و گفت: امام رضا (ع) بسیار مورد عشق، علاقه و محبت مردم هستند و این موضوع در این چندسالی که توفیق خدمت در آستان قدس را داشتهام بیش از پیش برایم روشن شده است.
وی با طرح این سؤال که چه میزان توانستهایم در حوزههای معرفتی و عمق بخشی دینی پاسخگوی احساسات پاک و نورانی محبان و زائران حضرت رضا (ع) باشیم؟ عنوان داشت: در حوزههای معرفتافزایی و عمقبخشی به مسائل دینی کارهای فراوانی باقی مانده و آستان قدس در این حوزه به دنبال انجام اقدامات تأثیرگذار و فاخر است.
مروی با تأکید بر اهمیت مقولههای فرهنگی، فرهنگ را هویت و موجودیت جامعه دانست و تصریح کرد: آستان قدس رضوی در حوزه فعالیتهای فرهنگی به هیچ عنوان نگاه سوداگرانه و تجارتمآبانه نداشته، بلکه در این عرصه حاضر به هزینه است.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به رویکرد آستان قدس در حوزه کتاب و نشر اشاره کرد و گفت: در حوزه نشر کتاب کیفیت به مراتب نسبت به کمیت ارجحیت دارد و آستان قدس در حوزه تحقیق، نشر و تألیف به هیچ عنوان نگاه کمیتگرا ندارد.
وی افزود: تلاش داریم کتابهایی چاپ کنیم که خلأهای فرهنگی را پر کند ولو اینکه عناوین کتابهای چاپ شده بسیار محدود باشد؛ به عبارتی بیش از تعداد عناوین کتب منتشر شده، اثرگذاری کتابها مورد توجه است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت جایگاه نشر در ارتقای سطح فرهنگ عمومی یادآور شد: باید میان کتابهای تألیف شده و مخاطبان پیوند برقرار شود و محصولات فرهنگی باید به درون جامعه نفوذ پیدا کنند؛ سالانه کتابهای بسیار خوبی از سوی محققان و پژوهشگران منتشر میشود اما مفاهیم کتابها باید در جامعه امتداد یابد و در زندگی مردم خود را نشان دهد.
مروی با بیان اینکه تلاشها برای انتشار کتابهای فاخر باید در نهایت بر تربیت و فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشد، تأکید کرد: باید برای امتداد یافتن و ظهور و بروز کتابها و ثمره تلاشهای علمی پژوهشگران عرصه معارف اهلبیت (ع) و فرهنگ اسلامی در جامعه تدبیری اندیشیده شود و چگونگی انتقال مفاهیم به جامعه خود نیازمند تحقیق و تدبر است.
وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی در بخشهای معرفتی و فرهنگی دست نیاز به سوی حوزههای علمیه دراز میکند و از علما و پژوهشگران برای حمایت این آستان مقدس در اجرای هرچه بهتر فعالیتهای فرهنگی استمداد میطلبد.
انتهای پیام/