به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، سردار رسول جلایی که در جلسه بزرگداشت حماسه شکست حصر سوسنگرد سخن میگفت، اظهار داشت: صحبت پیرامون سوسنگرد در این شرایط کاری سخت است، اگرچه سوسنگرد نام آشنایی در فرهنگ دفاع مقدس نیست اما در شرایط اخیر باید توجه ویژهای به این موضوع داشته باشیم.
وی ادامه داد: نقش سوسنگرد در دوران دفاع مقدس ویژه بود. سوسنگرد جزو شهرهایی بود که در نخستین روزهای جنگ تحمیلی توسط دشمن محاصره شد و بحث خلع فرمانداری در آن اتفاق افتاد.
سردار جلایی با اشاره به پیام هایی که شکست حصر سوسنگرد برای جامعه امروز دارد، تاکید کرد: نکته برجسته سوسنگرد که امروز میتواند وجه اشتراکی بین جامعه امروزی و سوسنگرد باشد، محاصرهای است که دیروز در دوران دفاع مقدس در سوسنگرد داشتیم و امروز به صورت گسترده و در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و دفاعی با آن مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه ما امروز در برابر محاصرهای از جانب استکبار جهانی به خصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داریم،بیان کرد: آنچه که در آن روزها توانست سوسنگرد را از محاصره نجات دهد و باعث شکست دشمن شود و موجبات عقبنشانی آنان از این شهر را فراهم کند، میتواند چراغ راه کسانی باشد که میخواهند امروز در برابر تهدیدات و تحریمهای سیاسی و اقتصادی دشمن علیه کشور کاری کنند.
وی گفت: یکی از نکات برجستهای که موجب شد حصر سوسنگرد شکسته شود، وجود مدافعین و رزمندگانی بود که از آن شهر مظلوم دفاع کردند و با حداقل امکانات راهکارهای نوین ارائه دادند و ناامید نشدند؛ لذا ما امروز میتوانیم از راهکارهای آن روزهای رزمندگان در شکلهای نوین بهره ببریم و با استفاده از تدبیر و به موقع عمل کردن، دستاوردهای خوبی برای مقابله با مشکلات امروز جامعه داشته باشیم.
سردار جلایی ادامه داد: در حصر سوسنگرد رزمندگان جان توانستند به کلام نافذ امام که فرمودند «تا فردا باید حصر سوسنگرد شکسته شود» جامه عمل بپوشانند.
وی ادامه مسیر و پیگیری فرمان رهبری تا پیروزی نهایی را یکی دیگر از مؤلفههای شکست حصر سوسنگرد دانست و متذکر شد: یکی از عقبماندگیهای امروز ما در حوزههای اجرایی این است که علیغم وجود امکانات، در نظارت و پیگیری ضعیف هستیم و متاسفانه کارها پیش از اطمینان در دستیابی به سرانجام مطلوب نیمهکاره رها میشود که باید با الگو قرار دادن سوسنگرد، نظارت و پیگیری امور تا امام کار را در دستور کار قرار دهیم.
سردار جلایی با اشاره به اینکه باید از واقعه شکست حصر سوسنگرد درس گرفت، افزود: سالروز شکست حصر سوسنگرد فرصت دیگری است تا بتوانیم روایت درستی از حادثه سوسنگرد داشته باشیم و با بررسی تنگناها و عوامل مؤثر بر پیروزی از آنان در شرایط ویژه امروز جامعه بهره بگیریم؛ لذا دوران دفاع مقدس اگرچه از حیث اتفاق مربوط به دیروز است اما میتواند به عنوان راهنما برای برونرفت از مشکلات پیش روی کشور مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان نیرومحرکهای در برانگیختن انگیزهها باشد.
وی با تاکید بر لزوم توجه و نگاه ویژه به واقعه شکست حصر سوسنگرد، اضافه کرد: فعالیت و نگاه ویژه در حوزه فعالیتهای تبلیغی، اطلاعرسانی و برخی کارهای فرهنگی بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ البته توجه اصلی متوجه دانشآموزان و دانشجویان به عنوان بدنه اصلی جامعه است؛ جوانان و نوجوانان را در محیط های آموزشی و دانشگاهی با وقایع این چنینی در دوران دفاع مقدس آشنا کنیم و در این مسیر از هنر و فیلم به عنوان بهترین ابزار برای اثرگذاری بیشتر بهره بگیریم.
وی با اشاره به اینکه تعداد 60 رزمنده گیلانی طی دوران دفاع مقدس در سوسنگرد شهید شدند، بیان کرد: شهید عبدالله عیسیپور رودسری که در شکست حصر سوسنگرد نقش کلیدی داشت، برجسته شود؛ همچنین دیدار با خانوادههای شهدا در این مناسبت و پرداختن به واقعه شکست حصر سوسنگرد در تریبونهای نماز جمعه ضرورت دارد.
سردار جلایی در پایان از مسئولین و نمایندگان دستگاههای اجرایی خواستار شد که با ارسال پیامک انبوه، صدور بیانیه، توجه ویژه جراید و رسانه های مجازی و دیدار با خانوادههای شهدای سوسنگرد را در برنامههای خود در این ایام بشمارند و بیش از پیش در زمینههای تبلیغی و اطلاعرسانی این واقعه عظیم و پر افتخار کار شود.