به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، هزار نفر از اساتید دانشگاه و حوزه در نامهای به روسای قوای سه گانه، خواستار اهتمام جدی به رفع عقب ماندگی و جلوگیری از آسیبهای گسترده فضای مجازی کنونی ایران شدند.
نویسندگان و امضا کنندگان این نامه، ضمن توجه نشان دادن مسئولان به مطالبات مکرر مقام معظم رهبری درباره لزوم حکمرانی و سالم سازی عرصه فضای مجازی، انتظارات خود را در این زمینه به صورت روشن از هریک از سران قوا به ویژه ریاست محترم جمهور مطرح کردند.
در پایان نیز از رسانههای رسمی نظام خواسته شده در راستای افزایش آگاهیهای عمومی درباره فضای مجازی نقش فعال ایفا کنند.
چکیده نامه:
فضای مجازی، یکی از مهمترین زمینهها و مولفههای پیشرفت دولتها و جوامع به شمار میآید.
مع الاسف ایران اسلامی ما که در حوزههای گوناگون علم و فناوری پیشرفت کرده و در برخی زمینههای به قلههای دانش دست یافته در عرصه فضای مجازی به یک مصرف کننده تبدیل شده است و همین وضع، آسیبهای جدی اقتصادی، علمی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در پی آورده است.
یکی از علل اصلی عقب ماندگی و وابستگی فضای مجازی در ایران به رغم وجود ظرفیتهای گسترده و استعدادهای بالقوه در جهت پیشرفت در این زمینه تفکر سطحی و ارتجاعی حاکم بر برخی مسئولان امر بوده که پیشرفت در حوزه فضای مجازی را توسعه ظاهری این فناوری در کشور دانسته، رشد مصرف گرایی و افزایش امکانات فضای مجازی هرچند در بستر خارجی را نشانه توسعه یافتگی میپندارند.
مقام معظم رهبری که در سال ۱۳۹۰ شورایعالی فضای مجازی را تشکیل دادند در سالهای اخیر به دلیل غفلت و تغافل متولیان امر، بارها از وضعیت آسیب زا و رها شده فضای مجازی موجود کشور و سلطه دشمنان بر آن، به شدت اظهار نارضایتی نموده و از کوتاهی مسئولان گلایه کرده اند.
باتوجه به آنکه مدیریت کلان قوای سه گانه در اختیار چهرههای انقلابی و معتقد به ارزشهای اسلام و آرمانهای انقلاب است، تحقق حکمرانی فضای مجازی و پیشرفت حقیقی در این حوزه، مورد اهتمام جدی مسئولان قوا قرار گیرد و اقدامات لازم و عاجل برای رفع آسیبهای گسترده و خارج کردن این فضا از سیطره دشمن صورت پذیرد. مسلما نتایج تحقق چنین امری، میتواند در زمینه اقتصادی نیز تاثیرگذار باشد.
متن کامل نامه
جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم رئیسی، رئیس محترم جمهوری اسلامی
جناب حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای، رئیس محترم قوه قضائیه
جناب آقای محمدباقر قالیباف، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
همانگونه که مستحضرید امروزه فضای مجازی، یکی از مهمترین زمینهها و مولفههای پیشرفت دولتها و جوامع به شمار میآید و کشورهایی که دارای فناوری بالا و برنامه ریزی مناسب ذر زمینه فضای مجازی هستند، از آن به عنوان موتور پیشران ر ابعاد و عرصههای گوناگون بهره میبرند: اشتغال زایی و خلق فرصتهای جدید شغلی، توسعه اقتصاد دانش بنیان، افزایش بهره وری در سایه اقتصاد دیجیتال، رشد علمی، ارتقای نظام اداری تسهیل امور مردم، تقویت آرامش و امنیت جامعه، استحکام و پویایی نظام سیاسی، ترمیم شکافهای اجتماعی و تقویت هنجارهاو ارزشهای فرهنگی و عرضه آنها به مردم دنیا، بخشی از ثمرات فضای مجازی در برخی کشورهای پیشزفته است.
مع الاسف ایران اسلامی ما که در حوزههای گوناگون علم و فناوری پیشرفت کرده و در برخی زمینههای به قلههای دانش دست یافته در عرصه فضای مجازی به یک مصرف کننده تبدیل شده است و همین وضع، آسیبهای جدی اقتصادی، علمی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در پی آورده است:
سوگمندانه باید گفت فضای مجازی که به عنوان یک فرصت میتوانست با تبدیل ایران به قطب فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در منطقه و جهان، فرصتهای اقصادی سرشاری پیش روی کشور قرار دهد، آسیبهای جدی در سالیان گذشته برای کشور بوجود آورده است که تاثیرگذاری در عدم ثبات اقتصادی، یکی از آن موارد به شمار میرود.
فضای مجازی میتوانست با برنامه ریزی صحیح، به بستری برای بروز توانمندیهای جوانان متخصص و نخبه کشور در صنعت فاوا تبدیل شود و زمینه پیشرفت فزاینده علمی کشور و صدور فناوری به جهان را فراهم آورد؛ اما وابستگی و انفعال در فضای مجازی، موجب کاهش رشد علمی در این حوزه و سرخوردگی نسبی تحصیل کردگان آن شده است.
ابزاری که میتوانست برای تقویت امنیت و آرامش جامعه به کار آید، عملا ناامنی اجتماعی را به ارمغان آورده اس؛ سرقت، کلاه برداری، تهدید، قتل، هتک حیثیت افراد، تجاوز به حریم خصوصی، فروپاشی خانواده و... بخشی از رهاورد وضعیت اسفبار فضای مجازی کنون ایران است.
فضای مجازی که میبایست از جهت سیاسی باعث رشد و پویایی و استحکام نظام اسلامی شود، به آسیب پذیری نظام انجامیده است و دشمنان از طریق طرح شایعات و اتهامات گشترده، گردآوری کلان داده و مدیریت افکار عمومی براساس آن، اهداف خود را پیش برده اند.
فضای مجازی که میتوانست با ترمیم شکافهای اجتماعی و تقویت هویت ملی در کیفیت زندگی مردم و رفاه جامعه تحول ایجاد کند به دلیل عدم مدیریت و بهره برداری صحیح، به یک تهدید جدی برای عناصر هویت اجتماعی ایرانیان تبدیل شده است و پیامدهای سو آن را از جمله میتوان در تغییر سبک زندگی از ایرانی-اسلامی به غربی-مادی مشاهده کرد.
فضای مجازی که قابلیت گسترش معنویت و اخلاق، اشاعه اندیشه توحیدی و صدور اسلام ناب را به سراسر عالم دارد، به محل لجن پراکنی نسبت به اعتقادات، تضعیف معنویت و ارزشهای اخلاقی و زیر پا گذاشتن احکام مسلم اسلامی و قوانین صریح کشورمان تبدیل شده است؛ در چنین وضعی به جای زمینه سازی برای پاک زیستن مردم به ویژه جوانان و نوجوانان کشور عزیزمان، بستر کاملا مساعدی برای کشانده شدن و سوق دادن آحاد جامعه حتی کودکان به انواع فساد و فحشا فراهم شده است، گو آنکه به اجبار مردم را باید به جهنم برد!
چنان که اشاره شد، بخش مهمی از آسیبهای مذکور از آن روست که امروز فضا مجازی کشور از عرصههای وابسته و عقب مانده است، همانگونه که بسیاری از زیرساختها و سخت افزارهای ارتباطس کشور از تولیدات خارجی است؛ کنترل و مدیریت مهمترین سرویسهای ارتباطی و موتورهای جستجوگر در اختیار مخالفان ایران اسلامی است، گستردهترین شبکههای اجتماعی که بخش مهمی از فضای مجازی را در بر میگیرد، غیربومی است و مدیران آن از عوامل صهیونیزم جهانی یا در ارتباط با آنان اند، غالب بازیهای رایانهای در کشور که تاثیر مهمی در شکل دهی فرهنگ و هویت کودکان و نوجوانان ما دارد، بدست بیگانگان و بلکه مخالفان فرهنگ ایرانی-اسلامی ساخته میشوند.
یکی از علل اصلی عقب ماندگی و وابستگی فضای مجازی در ایران به رغم وجود ظرفیتهای گسترده و استعدادهای بالقوه در جهت پیشرفت در این زمینه تفکر سطحی و ارتجاعی حاکم بر برخی مسئولان امر بوده که پیشرفت در حوزه فضای مجازی را توسعه ظاهری این فناوری در کشور دانسته، رشد مصرف گرایی و افزایش امکانات فضای مجازی هرچند در بستر خارجی را نشانه توسعه یافتگی میپندارند. این رویکرد به پیشرفت، بازگشت توسعه وابسته قجری و پهلوی است که در صورت امروزی آن در برخی کشورهای عربی و توسط بن سلمانها تداوم یافته است.
این همه در حالی است که مقام معظم رهبری از اوایل توسعه اینترنت با مدیریت نظام سلطه، بر لزوم مراقبت و انجام دادن اقدامات لازم در این زمینه تاکید فرمودند. معظم له در سال ۱۳۹۰ با تشکیل شورایعالی فضای مجازی تلاش برای مدیریت فضای مجازی، بومی سازی سخت افزارها و نرم افزارهای پر کاربرد، بهره گیری حداکثری از فرصتهای فضای مجازی و پیشگیری جدی از مخاطرات و آسیبهای آن را از مسئولان امر مطالبه کردند. کوتاهی و بلکه بی توجهی متولیان و مجریان نسبت به این مطالبات، باعث شد ایشان در سالهای اخیر، بارها از وضعیت آسیب زا و رها شده فضای مجازی موجود کشور و سلطه دشمنان بر آن، به شدت اظهار نارضایتی نموده و از کوتاهی مسئولان گلایه کنند. چنان که مراجع تقلید حوزه قم نیز، ضمن حمایت از پیشرفتهای کشور در فضای مجازی، مکرر انتقاد و اعتراضهای خود را به وضعیت لجام گسیخته فضای مجازی کنونی کشور بیان کرده اند.
باتوجه به آنچه ذکر شد و با عنایت به مدیریت کلان قوای سه گانه توسط چهرههای معتقد به ارزشهای اسلامی و آرمانهای نظام، بسیاری از دغدغهمندان و فعالان گفتمان انقلاب اسلامی با علم به اینکه کارهای به زمین مانده زیادی به ویژه در عرصه اقتصادی روی دوش مسئولان سنگینی میکند، امیدوار و متوقع هستند به خوسات خداوند و با هماهنگی و عزم و تدبیر مسئولان محترم قوا، تحقق حکمرانی فضای مجازی و پیشزفت حقیقی در این حوزه، جزء امور اولویت دار قرار گیرد و اقدامات لازم و عاجل برای رفع آسیبهای گسترده و خارج کردن این فضا از سیطره دشمن صورت پذیرد. مسلما، نتایج چنین امری، میتواند در زمینه اقتصادی نیز از جهت افزایش بهره وری و ایجاد فرصتهای جدید از جمله اشتغال آفرینی، رفع مشکلاتی، چون دامن زدن به بی ثباتی اقتصادی و پیشگیری از برخی مخاطرات مهم درباره کسب و کارهای مجازی تاثیرگذار باشد.
ما امضاکنندگان این نامه به طور خاص، از ریاست محترم جمهوری اسلامی، جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر رئیسی که با رویکرد عدالت گرایانه و اقدامات جهادی خود بارقههای امید را در دلهای ملت شریف ایران روشن کرده اند، خواستاریم:
۱- مسئولان و مدیرانی که در شکل گیری وضعیت اسفبار فعلی نقش داشته اند و طبق قانون و تاکیدات حضرتعالی باید بدلیل ترک فعل هایشان محاکمه شوند، بر کنار گردند و نیروهای متخصص متعهد و دغدغهمند به جای آنها منصوب شوند؛
۲- برنامه ریزی و اقدامات عملی برای تقویت و توسعه سرویسهای پرکاربرد اخلی بویژه شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجو و مزیت بخشی به آنها در برابر نمونههای مشابه خارجی در دستور کار دولت قرار گیرد؛
۳- تصمیمات و پیگیریهای نتیجه بخش برای الزام شبکههای اجتماعی خارجی به اخذ مجوز فعالیت و تبعیت از قوانین کشور انجام پذیرد؛ چنان که برخی کشورهای دیگر با جدیت در این جهت اقداماتی کرده و توفیقاتی بدست آورده اند؛
۴-شورایعالی فضای مجازی، به رغم قصورات و تقصیرات، برخی مصوبات مفید دارد که متاسفانه توسط دولت قبل اجرا نشده است. تقاضامند است دولت محترم در کوتاهترین زمان ممکن، این مصوبات را که عمل به آنها بخشی از معضلات فضای مجازی را کاهش میدهد، اجرایی کند.
ار زیاست محترم قوه مقننه، جناب آقای دکتر قالیباف مصرانه خواهانیم، ضمن توجه به وظیفه نظارتی و مطالبه گری مجلس، در تصویب قانونی جامع و پیشران که همچون برخی کشورهای دیگر موفق در این زمینه، قادر به ایجاد تحول در ابعاد و سطوح گوناگون فضای مجازی و تحقق حکمرانی در این حوزه مهم باشد تعلل صورت نگیرد و به مسئولیت این نهاد مهم قانون گذار در دستیابی به فضای مجازی تراز و شایسته ملت بزرگ ایران اسلامی اهتمام ورزیده شود.
مقام معطم رهبری در اولین دیدار با نمایندگان مجلس کنونی، مدیریت فضای مجازی را از جمله مسائل مهم و کلیدی و فوری شمرده، از نمایندگان مجلس خواستند اهتمام جدی به این مسئله داشته باشند. طبعا، در جهت وضع قانون توجه جامع و دقیق به مطالبات رهبری که از مهمترین آنها لزوم قطع سلطه دشمن در فضای مجازی است، اهمین اساسی دارد.
در همین راستا، از نمایندگان محترم خواستاریم تحت تاثیر تبلیغات و فضارهای سنگین و گسترده رسانههای دشمان قرار نگیرند.
بدیهی است دشمن برای حفظ دیکتاتوری رسانهای تمام تلاش و توان خود را در مخالفت با تدوین قانون در این زمینه به کار میبرد، زیرا میداند تاثیرگذاریش در عرصههای گوناگون، تا حدودی زیادی مرهون رهاشدگی و بی ضابطگی فضای مجازی کنونی است که بخش عمده این فضا تحت مدیریت کلان آنهاست.
ارز ریاست محترم قوه فضاییه، جناب حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای نیز انتظار داریم تا در راستای احیای حقوق عامه، بدون مسامحه، به وظیفه ذاتی قوه قضاییه در پیشگیری از جرائم مرتبط با فضای مجازی، برخورد قاطع با موراد تخلف و نقض مقررات کشور و انجام مسئولیت خود در قبال بسترهای جرم خیز عمل کنند.
ذکر یک نکته پایانی را هم لازم میدانیم: بی تردید، آگاهی بخشی و روشنگری درباره فضای مجازی، تبیین گفتمان انقلاب اسلامی در این زمینه و ارائه پاسخهای مستدل و مستند به برخی پرسش ها، ابهامات و شبهات، از بایستههایی است که متاسفانه مورد کم توجهی، غفلت و تغافل متولیان امر قرار گرفته است.
دشمنان نیز از این خلا برای تاثیرگذاری بر ذهنیت مردم با هدف حفط سلطه بر فضای مجازی، ضربه زدن به ارزشهای دینی و منافع ملی، و عقب نگه داشتن کشور در زمینه فضای مجازی استفاده کرده اند.
بر این اساس از مسئولان رسانههای رسمی نظام جمهوری اسلامی به ویژه صداوسیما و خبرگزاریهای مهم خواستاریم در این عرصه بسیار مهم وارد شوند و در راستای افزایش آگاهیهای عمومی، پاسخ به پرسشها و شبهات و مطالبه گری مردم از حاکمیت درباره تحقق فضای مجازی تراز انقلاب اسلامی، نقش ایفا کنند.
مزیر توفیقات حضرات عالی را در انجام وظایفتان در راستای رفع آسیب ها، ایجاد پیشرفت حقیقی و تحقق حکمرانی در حوزه مهم و حیاتی فضای مجازی از خداوند متعال خواهانیم.
انتهای پیام/ 112