مدیر حوزه‌های علمیه:

انقلاب اسلامی تحول بزرگی را در مراکز علمی ایران رقم زد

آیت‌الله اعرافی گفت: در طول تاریخ تشیع حوزه‌های علمیه با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده‌اند، اما انقلاب اسلامی به رهبری بنیان‌گذار کبیر انقلاب، تحول عظیمی را نه‌تنها در تاریخ حوزه‌های علمیه بلکه در مراکز علمی ایران ایجاد کرد.
کد خبر: ۵۳۵۰۲۶
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۵ - 19July 2022

انقلاب اسلامی تحول بزرگی را در مراکز علمی ایران رقم زد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، آیت‌الله «علیرضا اعرافی» عضو فقهای شورای نگهبان و مدیر حوزه‌های علمیه کشور صبح امروز (سه‌شنبه)  در دیدار رئیس دانشگاه اسلامی لبنان به رابطه دیرینه و تاریخی ایران و لبنان اشاره کرد و اظهار داشت: هجرت علمای لبنان به سوی ایران از قدیم نقطه آغازین این تعاملات و نزدیکی قلوب میان مردم لبنان و ایران بوده است.  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نظام آموزش عالی در ایران به دو شیوه دانشگاهی و حوزوی دنبال می‌شود که هر دو با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رشد و شکوفایی دست یافتند، امروز در حوزه علمیه در ده‌ها رشته مرتبط به علوم اسلامی و انسانی با رویکرد اسلامی هزاران طلبه ایرانی و غیر ایرانی را در مذاهب مختلف در دامن خود تعلیم و تربیت می‌کند تا برای جامعه اسلامی مفید باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: امروز بیش از هزار مرکز و مؤسسه علمی و آموزشی حوزوی در قم و سایر مناطق وجود دارد که نسبت به علم آموزی طلاب و فضلای حوزه علمیه نقش‌آفرینی می‌کنند.

آیت‌الله اعرافی بیان کرد: حوزه به‌عنوان مولد، بن‌مایه‌های مسائل فرهنگی و دینی در امتداد ادوار گذشته، در دور جدید بازنگری را مبتنی بر تدوین طرح‌های جدید رقم زده است؛ حوزه‌های علمیه تلاش کرده تا اسناد پایه‌ای را برای حرکت بلندمدت خود تنظیم و منشور، چشم‌انداز و نظامات جامع حرکت خود را ترسیم کند.

مدیر حوزه‌های علمیه، به طراحی برنامه‌های پنج‌ساله در حوزه نظام‌سازی و ترسیم هزار شاخص در آن اشاره کرد و افزود: در برنامه پنج‌ساله حوزه‌های علمیه، برش‌هایی از وظایف استانی، مرکزی، مؤسسه و مدرسه برای تعیین تکلیف بخش‌های ذی‌ربط تمام شبکه‌های حوزوی ترسیم شده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: درون‌برنامه کوتاه‌مدت بالغ بر ۲۰۰ طرح جامع و تحولی قرار دارد که طرح جامع هنر یکی از برجسته‌ترین طرح‌های این منظومه به‌هم‌پیوسته است، خاطرنشان کرد: در کنار ترسیم نظام دانشی در حوزه رشته‌های تخصصی به‌عنوان درختواره رشته‌ها و ترسیم مسیر ایجاد تحولات عمیق در عرصه تولید محتوا، درختواره مهارت‌ها و آموزش‌های کاربردی ناظر به رسالت حوزه تدوین شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به تشکیل دفتر فقه معاصر اشاره کرد و افزود: بحمدالله حرکت خوبی را به سمت فلسفه‌های مضاف و علوم‌انسانی به عنوان یکی از رویکرد‌های نوین حوزه‌های علمیه آغاز کرده ایم و بر آنیم تا تحولات علمی عمیقی ناظر به پاسخگویی به حوزه‌های جدید زیستی را دنبال کنیم.

آیت‌الله اعرافی در پایان از تعامل و همکاری بین حوزه علمیه و دانشگاه اسلامی بیروت استقبال کرد.

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها