در نشست رؤسای شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مطرح شد؛

حجت‌الاسلام عاملی: فرهنگ دفاع مقدس زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی/ سردار کارگر: ترویج فرهنگ دفاع مقدس وظیفه همگانی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همزمان با گرامیداشت سالروز عملیات مرصاد، در مراسم امضای توافق‌نامه همکاری بر ترویج فرهنگ عظیم دفاع مقدس تاکید کردند.
کد خبر: ۵۳۶۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۸ - 27July 2022

حجت‌الاسلام عاملی: فرهنگ دفاع مقدس زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی/ سردار کارگر: ترویج فرهنگ دفاع مقدس وظیفه همگانی استبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع‌پرس، حجت الاسلام والمسلمین «سید سعیدرضا عاملی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست مشترک با سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که امروز (چهارشنبه) همزمان با گرامیداشت سالروز عملیات مرصاد، در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، با اشاره به عظمت فرهنگ دفاع مقدس، اظهار داشت: همه ما نسبت به دفاع مقدس و فرهنگ و ارزش‌های متاثر از آن مدیون و مسئولیم و باید برای نشر و ترویج این فرهنگ عظیم تلاش کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین فرهنگ دفاع مقدس و مقاومت و تجربیات به دست آمده از این فرهنگ را زمینه ساز تحقق تمدن نوین اسلامی عنوان کرد.

سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز در این نشست با اشاره به اهمیت تبیین و ترویج فرهنگ دفاع مقدس، اظهار داشت: اگر فرهنگ متعالی دفاع مقدس در کشور ما جاری و ساری نبود، امروز امنیت ما در مخاطره بود و در واقع باید گفت که دفاع مقدس ضامن امنیت و آرامش امروز ملت ایران است.

سردار کارگر در این رابطه افزود: هنگامی که در سال ۹۶ با ریاست ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ارائه گزارش خدمت فرمانده معظم کل قوا شرفیاب شدیم، معظم‌له فرمودند: «ما جنگ را با آن زحمت انجام دادیم، بهره معنوی جنگ را باید مردم ببرند، این هم برای یک سال و دو سال و ۱۰ سال نیست؛ مال یک قرن است؛ یعنی ما همچنان که سرشکستگی قرارداد ترکمنچای را هنوز حس می‌کنیم؛ باید پیروزی این جنگ را ۱۰۰ الی ۲۰۰ سال حس کنیم و این ممکن نخواهد بود، مگر با شکافتن ذره ذره سلول‌های این دوران. این جنگ واقعا فوق‌العاده است، ذره ذره‌اش را آدم برود بشکافد در آن حرف‌ها و مطالب بسیار هست».

وی با اشاره به وقایع تاریخی و جنگ‌هایی که کشورمان در دوران پادشاهان قاجار و پهلوی انجام داده است، گفت: در طول ۲۰۰ سال گذشته هر زمانی که کشور ما با کشوری دیگر وارد جنگ شد، آن جنگ برای ملت بزرگ ایران دستاوردی جز حقارت در حوزه نظامی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در پی نداشته است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه به هر میزانی که به لحاظ تاریخی از دوران دفاع مقدس دور می‌شویم به همان اندازه خطر تحریف در این فرهنگ محتمل است، افزود: از  آنجا که دفاع مقدس سه مقطع گذشته، حال و آینده را شامل می‌شود ما باید برای تبیین ارزش‌ها و این فرهنگ ناب برای نسل‌های بعدی نیز تلاش کنیم.

وی تصریح کرد: جلوگیری از تحریف دفاع مقدس یکی از مهم‌ترین رسالت‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است.

سردار کارگر با بیان اینکه دفاع مقدس کلید وحدت جامعه است، افزود: شان و مرتبه دفاع مقدس والا، عظیم و فرا جناحی است و ما اجازه نخواهیم داد که دفاع مقدس وارد مسائل جناحی شود؛ چراکه دفاع مقدس متعلق به همه اقشار، اقوام، احزاب و اصناف و در واقع متعلق به ملت ایران است.

در پایان این نشست توافق‌نامه همکاری بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارش‌های دفاع مقدس منعقد شد.

این توافق‌نامه به‌منظور حفاظت و بهره‌برداری از آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و ثبت حماسه‌های جاودانه امت اسلامی و آثار آن در شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و نظامی و همچنین در راستای جلوگیری از تحریف و به فراموشی سپرده شده میراث گران‌بهای بنیانگذار انقلاب اسلامی و مجاهدت ایثارگران و دستاورد‌های انقلاب اسلامی به امضای طرفین رسید.

این گزارش می‌افزاید: برنامه ریزی و همکاری برای تصویب، اجرا و تحقق سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت و تدوین برنامه اجرایی با تقسیم کار ملی موارد مرتبط در عرصه فرهنگ جهاد، دفاع ایثار و شهادت در سند نقشه مهندسی فرهنگی و سایر اسناد مرتبط و همچنین تدوین برنامه نظارت بر تهیه و تولید آثار علمی، پژوهشی، ادبی، هنری، فرهنگی، آموزشی، فیلم و نشر در حوزه دفاع مقدس از مفاد این تفاهمنامه محسوب می‌شود.

همچنین تشکیل کارگروه دفاع مقدس در ذیل ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی به منظور عملیاتی کردن راهبرد‌های نقشه مهندسی فرهنگی کشور در حوزه نهادینه سازی فرهنگ جهاد و ایثار در اندیشه، باور و منش مردم و مسئولان از دیگر مفاد این توافق‌نامه است؛ بنابراین گزارش، همکاری در گسترش و فراگیری دو واحد درس دفاع مقدس در تمامی مراکز دانشگاهی اعم از دولتی و غیرانتفاعی در سراسر کشور و همچنین همکاری در توسعه نظام موضوعات دفاع مقدس و مقاومت جهت ارائه به دانشجویان در رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشگاهی از دیگر موارد مفاد این توافق‌نامه است.

امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «اکبر رضازاده» معاون طرح و برنامه و بودجه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، «علی‌اصغر جعفری» مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، «مریم مجتهدزاده» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس و جمعی از مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس حضور داشتند.

انتهای پیام/ 221

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار