به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در روز دوم برگزاری مراسم «سینما تکیه» که به جلسه تقدیر از سالها تلاش جمال شورجه در سینمای دینی و انقلابی تعلق داشت، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله (ع) و ماه محرم، با تقدیر از سالها فعالیت سینمایی و مجاهدانه جمال شورجه در این عرصه فرهنگی اظهار داشت: من در حوزه سینما درس پس میدهم، اما میدانم که سینما یکی از مهمترینهای نمادهای فرهنگی در دنیا به شمار میرود.
وی ادامه داد: این یک واقعیت است که سینمای قبل از انقلاب اسلامی وضعیت خوبی از نظر محتوای دینی نداشت و به غیر از سینمای روشنفکری و موج نو، مابقی سینما در جهت تعالی جامعه حرکت نمیکرد تا جایی که پیش از انقلاب پای در راه انحراف و انحطاط گذاشته بود.
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه سینما از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است، افزود: به همین دلیل است که امام خمینی رهبر کبیر انقلاب در اولین سخنرانی خود در بهشت زهرا در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ به موضوع سینما ورود میکنند و میفرمایند که ما با سینما مخالف نیستیم، بلکه با فحشا مخالفیم؛ سینما از فیلمهایی که تبلیغ فحشا میکنند جداست. بهواقع امام بزرگوار نگران سینما و موضوعات فرهنگی در ایران عزیز بودند.
طحان نظیف در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در قانون اساسی نهادهای فرهنگی جزء اولین نهادهایی هستند که قانون به آنها اشاره دارد و از آنها حمایت میکند، اظهار داشت: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده است، بنابراین نهادهای حکومتی و دولتی باید در خدمت اشاعه فرهنگ اسلامی باشند و در راه رسیدن به این هدف والا از تمامی اندیشهها استفاده کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت موظف است همه امکانات را در راستای آگاهیسازی عمومی از طریق مطبوعات و رسانههای گروهی انجام دهد تا بتوانیم از این طریق اهداف جمهوری اسلامی را گسترش دهیم. انقلاب اسلامی بر اساس اصول و دین اسلام شکل گرفته و باید بتوانیم از طریق هنر این اصول را به مردم کشور خودمان و دیگر کشورها بشناسانیم.
سخنگوی شورای نگهبان، حرکت سینمای ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی را رو به جلو خواند و در اینباره گفت: این حرکت را مدیون دو علت مهم هستیم، یکی سینمای دفاع مقدس و دیگری سینماگران مسلمان و دغدغهمند که در این هنر فعالیت داشتهاند. مقام معظم رهبری بارها خطاب به فعالان هنر فرمودند فیلمسازی و کار هنری درباره جهادگران و شهدای دفاع مقدس، خود یک نوع جهاد است.
طحاننظیف ضمن تقدیر از سینماگران عرصه دین و انقلاب گفت: در این راه افرادی بودند که نگذاشتند سینما با مفاهیم دینی خداحافظی کند، به همین خاطر نمیتوانیم از کنار اسامی آنان به راحتی عبور کنیم. سید مرتضی آوینی، فرج الله سلحشور، نادر طالب زاده، ابراهیم حاتمی کیا، جمال شورجه و دیگر سینماگران متعهد، افرادی هستند که نگذاشتهاند مفاهیم دینی و الهی در سینمای ایران از بین برود.
وی ادامه داد: جمال شورجه نمونه بارز یک هنرمند انقلابی است که با دست خالی و مجاهدانه در این عرصه قدم گذاشته و فیلمهای او باعث راهگشایی و ترسیم این راه شده است. او نه تنها مصداق بارز یک هنرمند انقلابی آتش به اختیار، که یک مخلص و ایثارگر جبهه فرهنگ است.
انتهای پیام/۳۷۱