به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از تایمز اسرائیل، «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با لوید آستین، همتای آمریکایی خود درباره احیای توافق هستهای ایران گفتوگو کرد.
در این تماس تلفنی طرفهای صهیونیستی و آمریکایی ادعا کردهاند که تلاشهای مشترک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای ادامه خواهد داشت. این در حالی است که رژیم صهیونیستی خود به عنوان دارنده سلاح هستهای، اما تاکنون نظارتی بر آن صورت نگرفته است.
گانتز در این ارتباط گفته است: دو طرف درباره یک سری موضوعات دفاعی، از جمله اقدامات لازم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای گفتوگو کردیم.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همچنین افزود که ما درباره تحولات اوکراین و تلاشهای اخیر تل آویو برای ارسال کمکها و تجهیزات حفاظتی صحبت کردیم.
گفتوگوی تلفنی وزیران رژیم صهیونیستی و آمریکا در آستانه اظهارنظرهایی درباره کم شدن فاصله مواضع طرفهای حاضر در توافق هستهای با ایران صورت گرفته است. شبکه تلویزیونی بلومبرگ روز سه شنبه به نقل از یک دیپلمات اروپایی آگاه به مذاکرات برچیدن تحریمهای ضدایرانی اعلام کرد که اتحادیه اروپا پاسخ ایران به طرح بروکسل برای اجرای کامل توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام را «سازنده» میداند.
بر اساس اعلام این شبکه تلویزیونی، چنین موضعی نشانه مثبتی در ارتباط با پاسخ ایران است که دوشنبه شب پیرامون طرح «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای وی ارسال شد.
این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، در این باره اضافه کرد که دیگر طرفهای مذاکرات برچیدن تحریمهای ضدایرانی از جمله آمریکا، چین و روسیه نیز باید درباره پاسخ ایران به طرح بورل نظر دهند.
در همین ارتباط، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأیید دریافت پاسخ ایران به پیشنهاد اروپا در مذاکرات رفع تحریمها، از بررسی این پاسخ توسط اروپا و سایر طرفهای برجام خبر داد.
سخنگوی «جوزف بورل» با اشاره به پاسخ ایران به پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها گفت: ما در حال بررسی آن (پاسخ ایران) و مشورت با سایر طرفهای برجام و آمریکا در مسیر پیش رو هستیم.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه با اشاره به اینکه ایران آخرین جمع بندی خود راجع به مسائل باقیمانده را به طور مکتوب به هماهنگ کننده اتحادیه اروپا ارائه میدهد، گفت: بعد از ارائه جمع بندی، باید ببینیم که چه بازخورد و واکنشی میبینیم. اگر طرف آمریکایی با انعطاف باشد در نقطه توافقنامه خواهیم بود و اگر واکنش آمریکایی تکرار مصیبتهای داخلی آمریکا باشد، باید بیشتر حرف بزنیم و گفتگو کنیم.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمها و احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بعد از حدود ۵ ماه وقفه، از پنجشنبه هفته گذشته در وین پایتخت اتریش از سر گرفته شد. طرفهای اروپایی و غربی به ویژه آمریکا پیش از این مدعی شدند که متن توافق نهایی شده، اما هیئت مذاکره کننده کشورمان اعلام کرد که هنوز بر سر برخی موضوعات توافق حاصل نشده است؛ توافقی که واشنگتن در سال ۲۰۱۵ به طور یک طرفه از آن خارج شد. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که پایدار بودن تضمینیِ رفع تحریمها، لازمه رسیدن به توافق است.
انتهای پیام/ ۱۳۴