نماینده مجلس مطرح کرد؛

راستی‌آزمایی و تضمین ۲ مؤلفه کلیدی احیای برجام

رشیدی‌کوچی گفت: بنده با نگاه علمی معتقدم که برجام جوری نوشته نشده که به طور تمام و کمال منافع اقتصادی ما را تأمین کند، اما قطعاً اگر دو مؤلفه اخذ ضمانت و راستی آزمایی در توافق دنبال شود می‌تواند گشایش‌های اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۵۴۰۶۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۳ - 21August 2022

راستی آزمایی و تضمین ۲ مولفه کلیدی توافق برجام

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «جلال رشیدی‌کوچی» عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی درباره ویژگی‌های یک توافق خوب، اظهار داشت: توافقی که این روز‌ها در خصوص آن صحبت می‌شود در چهارچوب همان برجام سال ۲۰۱۵ است و تفاوتی با آن نمی‌کند. اگر قرار است این توافق احیا شود باید تضمین‌هایی وجود داشته باشد که مجددا بعد از عمل کردن ایران به تعهداتش، آمریکایی‌ها از آن خارج نشده و خسارت بیشتری را به ما تحمیل نکنند.

وی گفت: انتقاداتی که نسبت به برجام وجود داشت امروز هم وجود دارد و تغییر آن چنانی صورت نگرفته است. باتوجه به اینکه دولت به این نتیجه رسیده که مذاکرات را ادامه دهد همان طوری که مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند باید تضمین‌های قطعی از طرف‌های برجامی گرفته شود. از سوی دیگر لازم است که راستی آزمایی نیز صورت گیرد. بحث تضمین‌های قوی و راستی آزمایی دو مولفه کلیدی در توافق است که باید بر روی آن‌ها پافشاری شود.

عضو کمیسیون امور داخلی تصریح کرد: بنده به برجام دوره روحانی یا برجام دوره رئیسی کاری ندارم، بنده بر اساس متن برجام که شکل گرفت و امروز نیز پیرامون آن بحث می‌شود در خصوص آن نظر می‌دهم. موضوع پایان نامه دوران ارشد بنده نیز در خصوص برجام بود. بنده معتقدم برجام جوری نوشته نشده که بتواند به طور تمام و کمال منافع اقتصادی ما را تامین کند.

نماینده مردم مرودشت در ادامه با بیان اینکه به مرور زمان این توافق بار روانی را در جامعه ایجاد کرد، تاکید کرد: اشتباه دولت گذشته این بود که همه چیز را به برجام ربط داد و این توافق به مرور زمان طی ۸ سال ملکه ذهن مردم شد. مردم گمان می‌کنند اگر قرار است گشایش اقتصادی داشته باشیم حتما باید برجام شکل بگیرد.

وی ادامه داد: توقع ما از توافق هسته‌ای یا برجام باید واقع بینانه و مبتنی بر حقایق باشد و آن را به مردم بگوییم. مثلا رئیس جمهور پیشین می‌گفت فردای توافق، تمام تحریم‌ها به یکباره لغو می‌شود در صورتی که اصلا این نبود.

رشیدی افزود: باید این موضوع برای مردم تبیین شود که اگر مذاکرات به نتیجه هم برسد ما در برخی از حوزه‌های اقتصادی گشایش خواهیم داشت و اگر قرار است اقتصاد ما رشد کند باید در کنار برجام به خیلی از موارد و شاخصه‌های دیگر اقتصادی نیز توجه شود. بالاخره این توافق گشایش‌هایی را برای مردم خواهد داشت. از نظر بنده زور حوزه روانی برجام بر متن برجام می‌چربد. بعد روانی این توافق اکنون بیشتر مورد توجه است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار