به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «اصغر باقرزاده» معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگویی اظهار داشت: فراگیرشدن فعالیتهای قرآنی، اولویت و هدف اصلی ما در آموزش و پرورش است چراکه فرصتها و ظرفیتهای تربیتی بیشمار و مؤثری در قرآن کریم برای سعادت نسل جدید و دانشآموزان ما وجود دارد.
وی با اشاره به حدیتی از پیامبر اکرم (ص) که میفرمایند «هنگامی که فتنهها، چون پارههای شب تار بر شما مشتبه شود، به قرآن روی بیاورید» افزود: پروردگار بزرگ، قرآن را برای همه انسانها و همه زمانها قرار داده است و قطعاً برنامههای قرآنی و نیز ارتباط ما با پژوهشگران قرآنی میتواند در گشایش امور و رسیدن به اهداف تربیتی مؤثر باشد.
باقرزاده که خردادماه امسال با حکم یوسف نوری، به عنوان قائم مقام وزیر آموزش و پرورش و دبیرکمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم منصوب شد، افزود: هرچند برنامههای قرآنی همواره در دستور کار مدیران بوده است، اما کمتر شاهد برنامهریزی منسجم و هدفمند در این باره بودهایم؛ بنابراین وزارت آموزش و پرورش در دولت مردمی سیزدهم با محور قرار دادن سند تحول بنیادین و با توجه به تاکید و تصریح آن بر تربیت چندساحتی، قرآن را محور برنامههای تربیتی قرار داده است و از هر زمینه و فرصتی برای بهرهمندی از این منبع بیانتها و راهگشای تربیتی استفاده میکند. امروز قرآن در رأس امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش است.
معاون وزیر آموزش و پرورش، درباره اهم فعالیتهای کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم، گفت: از جمله مسئولیتها و وظایفی که برعهده اینجانب و همکارانم در کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم قرار دارد و با جدیت پیگیر آنها هستیم، میتوان به این موارد اشاره داشت: تمهید مقدمات و ارائه پیشنهادهای لازم در حوزه آموزش عمومی قرآن به شورای توسعه فرهنگ قرآنی؛ تدوین و تصویب سازوکارهای مناسب برای تسهیل ارتباطات، هماهنگی و همافزایی فعالیت دستگاههای دولتی و عمومی و مؤسسات مردمی در حوزه آموزش عمومی قرآن؛ ارزیابی نحوه انجام و فعالیت سازمانها در حوزه آموزش عمومی قرآن کریم وارائه گزارش دورهای به شورای توسعه فرهنگ قرآنی؛ مدیریت و تقویت کارگروههای تخصصی کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم و نظارت برکمیسیونهای استانی و نیز ایجاد و تقویت سازوکارهای لازم برای اجراییسازی سند ملی حفظ قرآن کریم.
توسعه و حمایت از دارالقرآنها
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشور ما یک مزیت رقابتی بسیار ویژه با عنوان مبانی معرفتشناسی دارد. موضوعاتی که انسانها قصد دارند با شیوههای مختلف و از طریق تلاش و کوشش به آن دست یابند، در مبانی قرآن ذکر شده است؛ بنابراین لازم است پژوهشگران قرآنی و دینی آن را دریافت و از آن استفاده کنند.
باقرزاده با اشاره به توجه ویژه وزارت آموزش و پرورش به محوریت قرآن در فرایند آموزش اظهار کرد: توسعه و حمایت از دارالقرآنها و مدارس قرآنی و همچنین هدایت محتوای مسابقات قرآنی به سمت استفاده از کتب درسی، از جمله مهمترین برنامهها و فعالیتهای معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در جهت توجه ویژه به قرآن کریم به شمار میآید.
برنامه ویژه قرآنی برای مقطع ابتدایی
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره برنامههای ویژه این وزارتخانه برای آموزش قرآن از سنین پایین، تصریح کرد: تلاش ما این است که همه دانشآموزان مقطع ابتدایی در مدت ۲ سال روخوانی قرآن را بیاموزند.
وی افزود: توانمندسازی مربیان پرورشی و مشاوران یکی دیگر از برنامههای این معاونت در همین زمینه است و طی جلسهای که چندی قبل با معاونت آموزش ابتدایی وزارت داشتیم تاکید شد که اگر معلمان و مربیان با قرآن مأنوس باشند، بیتردید دانشآموزان هم با قرآن مأنوس میشوند.
باقرزاده ادامه داد: بنابراین شرایطی مهیا شد تا در دارالقرآنهای استانی آموزش و پرورش، آموزگاران علاقمند بتوانند در دورههای تخصصی قرآن و شیوههای آموزش این کتاب آسمانی و الهی حضور یابند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش تاکید کرد: بر این اساس، با همکاری معاونت آموزش ابتدایی، تقویت روخوانی و روانخوانی دانشآموزان مقطع ابتدایی به عنوان یک طرح شاخص ملی در مدارس سراسر کشور اجرا میشود.
وی با اشاره به تاکید و دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی برای فراگیری و حفظ قرآن از کودکی، گفت: ما در اداره کل قرآن، عترت و نماز معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، توجه ویژه و جدی به مسابقات قرآن کریم و توسعه و همهگیری آن داریم و این مسابقات را یک فرصت تربیتی بینظیر برای دانشآموزان و حتی خانوادهها میدانیم. امسال چهلمین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان دختر و پسر کشور به میزبانی تبریز برگزار شد و همچنین به فاصله چند هفته، برگزاری بخش پژوهشی این مسابقات به میزبانی مشهد مقدس در دستور کار قرار گرفت و شاهد استقبال کمنظیر دانشآموزان از این رویداد معنوی و قرآنی بودیم.
باقرزاده افزود: بنا به اذعان داوران و کارشناسان، این دوره از مسابقات به اوج پختگی و کمال رسیده است و ما برنامههای متنوعی برای دربرگیری و شمولیت بیشتر مسابقات قرآنی در دورههای آتی داریم تا بتوانیم حتی شاهد مشارکت والدین باشیم و از این طریق، سفره تلاوت و حفظ قرآن گستردهتر شود.
فرصتی را به خواندن قرآن اختصاص دهیم
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در پایان با بیان توصیهای به دانشآموزان، فرهنگیان و والدین اظهار داشت: قرآن در تعبیر فارسی به معنای خواندنی است و کتاب و صحیفهای است که باید خوانده شود. قطعاً با خواندن قرآن و انس گرفتن با آن، وارد مراحل متعالی زندگی خواهیم شد. توصیه من قبل از همه، به خودم و سپس به دانشآموزان عزیز، فرهنگیان محترم و اولیای گرامی این است که فرصتی را به خواندن قرآن اختصاص دهید.
منبع: مهر
انتهای پیام/ ۹۱۱