رئیس‌ جمهور:

اهل‌ بیت (ع) رمز علم، اخلاق و عدالت برای بشریت هستند

حجت‌الاسلام رئیسی در اجلاس مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) گفت: اهل بیت (ع) رمز همه خوبی‌ها و مظهر همه زیبایی‌ها در عالم هستی و رمز علم، دانش، اخلاق، عدالت و معنویت برای بشریت هستند.
کد خبر: ۵۴۲۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۲ - 01September 2022

اهل‌بیت (ع) رمز علم، اخلاق و عدالت برای بشریت هستندبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، حجت‌الاسلام والمسلمین «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور در هفتمین اجلاس مجمع عمومی مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) که امروز (پنجشنبه) در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، اظهار داشت: اهل بیت (ع) رمز همه خوبی‌ها و مظهر همه زیبایی‌ها در عالم هستی و رمز علم، دانش، اخلاق، عدالت و معنویت برای بشریت هستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه اهل بیت (ع) فرموده‌اند ما را بشناسید، افزود: ماموریت اولی که برای این مجمع تعریف می‌شود، شناختن و شناساندن اهل بیت (ع) است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان حدیثی از امام صادق (ع) تصریح کرد: امام ششم در سرزمین وحی در بلندی قرار گرفتند و برای شناخت خودشان و مقام ولایتشان مطالبی فرمودند که علامه مجلسی ذیل این روایت می‌گوید منظور امام این بود که از من بپرسید، چرا که هدایت در من جلوه‌گر است و به من نگاه کنید و سخن من را بشنوید و این راه را ادامه دهید.

رئیس جمهور افزود: همه امامان در سیره پاکشان سه محور اساسی داشته اند؛ شناساندن مقام امامت و هدایت انسان‌ها در همه عصرها، ستیز با ظلم و تربیت نفوس مستعده و هدایت انسان‌ها.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) تصریح کرد: رسالت بزرگ عالمان دینی شناساندن ائمه هدی و پیشوایان دین است. جامعه بشری به واسطه تهدید‌های فرهنگی، فکری مورد هجوم قرار گرفته است؛ راه نجات امت و انسان معاصر شناخت اهل بیت و کلام نورانی آنان و قدم گذاشتن در این مسیر است.

رئیس جمهور تصریح کرد: رسالت مجمع و عالمان، شناساندن راه نورانی و نجات بخش انسان است و اگر شناخت درستی نسبت به اهل بیت (ع) باشد و اگر امام حسین (ع) به شکلی درست به جامعه بشری شناسانده شود معلوم می‌شود گمشده انسان معاصر امام حسین (ع) و حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) هستند. رسالت بزرگ مجمع و علمای دین این است که در کسوت عالم دینی اهل بیت (ع) و راهشان را بشناسانند.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه ممکن است در این راه مسائل و مشکلاتی وجود داشته باشد، تصریح کرد: در قرآن این مسائل پیش بینی شده است؛ رسالت‌های بزرگ پیامبر اسلام (ص) با این آیه قران همراه بوده است که می‌فرماید از آن‌ها نترس و خدا از شر مردم مصون نگاهت می‌دارد.

رئیس جمهور گفت: رساندن پیام دین و اهل بیت (ع) ممکن است مشکلات و موانعی ایجاد کند به همین دلیل در قرآن برای معرفی ولایت تغییر قبله و ... عبارتی دارد مبنی بر اینکه نگران نباش دارد. علت این است که معرفی عقلانیت، عدالت و راه نورانی اهل بیت (ع) ممکن است مشکلاتی را برای معرفی کنندگان به وجود بیاورد و نگذارند سخنشان شنیده شود و راه عدالت بر مردم روشن گردد.

حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: در این مسیر خشیت از خداوند راهگشاست؛ خوف از خشیت متفاوت است، خشیت یعنی توجه فقط به قدرت لایزال الهی باشد، بدانیم تنها ذات مقدس کبریائی است که در هستی موثر است. شناساندن این محاسنِ کلام و معرفی راه عادل و عدالت خواه بودن باید مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس قوه مجریه گفت: عادل بودن با عدالتخواه بودن متفاوت است؛ وجود مقدس حضرت امیرالمومنین علی (ع) پرچم عدالتخواهی را برافراشت و کسانی که می‌خواهند مردم را دعوت به عدالت کنند نیز به پیروی از اهل بیت (ع) باید پرچم عدالتخواهی را بردارند آنچنان که امام خمینی و رهبریِ انقلاب امروز این پرچم را برافراشته‌اند.

حجت‌الاسلام رئیسی  با بیان اینکه اگر سیره اهل بیت به مردم شناسانده شود مردم عاشق اهل بیت (ع) می‌شوند، افزود: پیام عقلانی امام حسین (ع) نه فقط برای شیعیان، بلکه برای مسلمانان و نه فقط برای مسلمانان، بلکه برای انسانیت است.

رئیس جمهور با اشاره به قیام امام حسین (ع) تصریح کرد: اصلاحگری اباعبدالله (ع) برای همه زمانهاست و هر کس در هرجای عالم عدالتخواهی را پیشه کند به پیام اباعبدالله لبیک گفته است همچنانی که در پاسخ به سخن ابراهیم خلیل کنار بیت‌الهی در دعوت مردم به عبادت پروردگار می‌گوئیم لبیک اللهم لبیک. این لبیک به همان خواسته‌ای است که می‌خواهد انسان رب خدا باشد.

حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: جاهلیت مدرنِ امروز همان جاهلیت قدیم است با ایسم‌های مختلف، تفاوت جاهلیت مدرن این است که قدرت رسانه و علم و فناوری را دارد و به سلاح رسانه و علم مسلح هست و بسیاری از امکانات را به کارگرفته است تا پیام جاهلی خودش را در عالم تبلیغ کند. زشت‌ترین اخلاق را به عنوان شاخص تمدن در دنیا معرفی می‌کنند و اگر کشوری را می‌خواهند متمدن معرفی کنند با شاخص اخلاقی بسیار پست و زشت همجنس‌بازی معرفی می‌کند؛ زشت‌ترین کار به عنوان شاخص تمدن در نظر گرفته می‌شود، بشریت چه کند؟

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مکتب امام حسین (ع) تداوم دارد، اظهار داشت: مکاتب بسیاری در مسیر امام حسین (ع) حرکت می‌کنند از جمله آن می‌توان به مکتب امام، رهبر انقلاب، شهید حاج قاسم سلیمانی و آقای المهندس اشاره کرد. این مکاتب در امتداد مکتب عاشورای حسینی قراردارد.

حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به ایام اربعین حسینی گفت: امام سجاد (ع) می‌خواستند عاشورا بماند برای همین اربعین را معرفی کردند و بنا بر این است که با نام امام حسین (ع) تحول ایجاد شود و این عالم برخلاف همه ظلم‌ها، ستم‌ها، نادانی‌ها و جهالتی که قدرت‌های سلطه‌گر در آن می‌دمند و می‌خواهند عالم در جهالت بماند، اما بنایِ عالم این است که تحول ایجاد شود و جلوه حقانیت بیشتر و بیشتر خواهد.

رئیس جمهور افزود: علما و بزرگان ببینند چه ظلمی بر جمهوری اسلامی شده است؟ آیا ما دچار آسیب شدیم؟ مشکلاتی داشتیم و عزیزانی را از دست دادیم، اما امروز نه تنها در منطقه بلکه در عالم به حقانیت، عدالتخواه بودن و به جایگاه عظیم جمهوری اسلامی واقف شده اند و فهمیده‌اند که به جمهوری اسلامی نمی‌توانند زور بگویند و می‌دانند که جمهوری اسلامی قدرتمند و شکست ناپذیر است، چرا که به ذات الهی متصل است. به همین دلیل سخنگوی کاخ سفید اعلام می‌کند فشار حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده و نتوانسته هیچ کاری پیش ببرد.

حجت‌الاسلام رئیسی تشریح کرد: یقین بدانید که اینجا منشا همه خوبی هاست؛ استقلال، آزادی ایستادن روی پای خود است که می‌تواند برای عالم پیام داشته باشد. این پیام امامان، شهدا و پیشوایان دین است از ما خواسته شده آن‌ها را بشناسیم در گام اول باید معرفت پیدا کنیم. اگر معرفت ایجاد شد محبت به اهل بیت (ع) تعقلی می‌شود یعنی همه وجود، جلوه محبت به اهل بیت (ع) می‌شود وگرنه جرج جرداق مسیحی هم کتابی می‌نویسد و حضرت علی (ع) را معرفی می‌کند، محبت تعقلی یعنی همه وجود جلوه محبت باشد.

رئیس جمهور گفت: جلوه‌هایی که در حزب الله، جوانان یمنی، نیرو‌های مقاومت در فلسطین، جای جایِ دنیا و امتداد راهبردی جمهوری اسلامی در عالم دیده می‌شود نشان دهنده انسان‌هایی است که می‌خواهند با همه وجود عشق به خدا را در زندگی وسلوکشان اثبات کنند.

حجت‌الاسلام رئیسی تشریح کرد: اهل بیت (ع) رمز علم و دانش برای بشریت هستند، همه آنچه از دانش برای بشریت وجود دارد در مکتب عصمت و طهارت است، اما باید شناخت ایجاد شود. باید محضر اساتید بزرگ رفت و زانو زد تا احادیث اهل بیت (ع) را بگویند و مشخص شود بسیاری از یافته‌های امروز بشر را اهل بیت (ع) به ما گفته اند.

رئیس جمهور افزود: اگر در دادن منبع در پایان نامه از دانشمندی غربی سخن گفته شود او را تشویق می‌کنند، اما اگر از دانشمندی اسلامی و احادیث سخن بگوئیم مطرح می‌کنند که مگر امامان هم چنین سخنی داشتند؟ این نتیجه کوتاهیِ ما در معرفی اهل بیت (ع) است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه خاندان عصمت و طهارت رمز عدالت و عدالتخواهی در عالم هستند، تصریح کرد: گم شده امروز بشریت عدالت است این مساله در فطرت همه انسان‌ها وجود دارد و اهل بیت (ع) جلوه آن هستند.

رئیس جمهور به گرایش جوانان سایر کشور‌ها به دین اشاره و تصریح کرد: براساس خبر‌ها توجه جوانان غربی به دین بسیار زیاد شده و توجه به مکتب اهل بیت (ع) رشد زیادی پیدا کرده است. این مسئله برای این مجمعِ بزرگ مسئولیت آور است چرا که امروز توجه عالم به مکتب اهل بیت (ع) توجه ویژه‌ایست؛ یعنی می‌دانند در این مکتب افراط و تفریط نیست بلکه در آن حق خواهی، عدالت خواهی، انسانیت و عقلانیت قرار دارد، که برای همه ما و شما مسئولیت آور است.

حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه اهل بیت (ع) رمز وحدت در امت اسلامی هستند، افزود: حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت صدیقه طاهره (س) رمز وحدت در دنیای اسلام هستند. اگر سیره فاطمی درست معرفی شود معلوم می‌شود حضرت زهرا (س) رمز وحدت در امت اسلامی هستند.

رئیس جمهور ادامه داد: رمز مبارزه با ظلم دشمن شناسی و دشمن ستیزی و دفاع از حقوق انسان است؛ کسانی که همواره از حقوق انسان حرف زده اند، به هیچ یک از حقوق انسان‌ها توجه نکرده اند. اما در سیره اهل بیت شاهد هستیم که حضرت امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر می‌فرمایند که مردم دو دسته‌اند یا برادر دینی‌ات یا همسان تو در خلقت. چنین سخنی کجای عالم وجود دارد؟ این سخن را می‌شود در تمام عالم به عنوان حقوق بشر مطرح کرد.

حجت‌الاسلام رئیسی تصریح کرد: اهل بیت (ع) رمز امید و امید آفرینی در جامعه بشری هستند هرکسی در هرجای عالم به هر دلیلی دچار یاس و ناامیدی شده است بداند اهل بیت (ع) رمز امید و امیدآفرینی هستند؛ انتظار و فرج یعنی امید، تربیت در جامعه بشری به دست مبارک اهل بیت (ع) موجب می‌شود، انسان با امید حیات طیبه داشته باشد. حتی در لحظات مرگ هم بداند روزی زنده خواهد شد و در رکاب منجی عالم بشریت (عج) خواهد بود.

رئیس جمهور گفت: مجمع جهانی اهل بیت (ع) می‌تواند جایگاهی برای ارتباط بین همه مجموعه‌های فعال در جهان اسلام، تشیع و کشور‌های مختلف دنیا باشد. این مجمع برای ارتباط علمی و فرهنگی است و این ارتباط بین دانشمندان و فرهیختگان بسیار ارزشمند است، از طرفی می‌تواند برای فعالان اقتصادی در حوزه‌های مختلف هم منشا ارتباط باشد. به همه اعلام می‌کنم آمادگی داریم سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به نحوی موثر شکل بگیرد.

حجت‌الاسلام رئیسی در پایان خاطر نشان کرد: ارتباطات علمی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بین همه اعضای مجمع حتما می‌تواند آینده خوبی را رقم بزند.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها