زنگ خطربرای ترکیه؛ آمریکا به قبرس تسلیحات می‌فروشد

رسانه‌ها از خشم ترکیه به دنبال لغو تحریم تسلیحاتی قبرس توسط دولت آمریکا خبر دادند.
کد خبر: ۵۴۵۸۹۱
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۶ - 18September 2022

زنگ خطربرای ترکیه؛ آمریکا به قبرس تسلیحات می‌فروشدبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، رسانه‌ها از تصمیم دولت آمریکا در لغو تحریم‌های تسلیحاتی قبرس و نگرانی ترکیه خبر دادند.

به نوشته شماره یکشنبه روزنامه «گریک سیتی تایمز» قبرس از اول اکتبر (شنبه ۹ مهر) حق خرید تجهیزات نظامی از آمریکا را برای تقویت بنیه دفاعی خود خواهد داشت. با این تصمیم، دولت آمریکا به عادی سازی روابط نظامی خود با قبرس ادامه می‌دهد زیرا دیگر محدودیتی برای فروش تسلیحات وجود نخواهد داشت. این تصمیم گیری موجب خشم آنکارا و بخش قبرس ترک نشین که با آنکارا روابط حسنه‌ای دارد شده است.

در همین زمینه، «ارسین تاتار» رهبر قبرس ترک نشین ، این تصمیم را «ناراحت کننده» خواند.

وی به شبکه خبری «سی‌ان‌ان ترک» در پاسخ به این سئوال که آیا آمریکا با تصمیم قبرس را نظامی می‌کند و این کشور به پایگاه نظامی آمریکا تبدیل می‌شود، گفت: «با این سامانه‌های تسلیحاتی، قبرس تقویت می‌شود و به ترکیه می‌گوید مراقب‌باش و ببین که سامانه‌های تسلیحاتی ما در قبرس هستند. آنها به ترکیه هشدار خواهند داد. این واقعیت برای ترکیه شرم آور است.»

«فوات اوکتای» معاون رئیس جمهور ترکیه نیز در توییتی نوشت: «لغو تحریم تسلیحاتی آمریکا برای منطقه مایه تاسف و کوته بینانه است، این تصمیم که به صلح در منطقه آسیب می‌زند باید هر چه سریعتر لغو شود.»

یک روزنامه یونانی نیزخبر داد که قبرس درصدد خرید سامانه «گنبد آهنین» رژیم صهیونیستی به منظور حفاظت برابر تهدید ترکیه است.

روزنامه «اکاثیمرینی» گزارش داد که رژیم صهیونیستی درصدد فروش سامانه گنبد آهنین به قبرس است و ارتش قبرس برای حفاظت در برابر تهدید ترکیه از این سامانه استفاده خواهد کرد. وزارت دفاع قبرس «اجرای تصمیم دولت برای خرید» گنبد آهنین را آغاز کرده و قراردادهای مربوط به این توافق قبلا با رژیم صهیونیستی امضا شده است.

ترکیه سال ۱۹۷۴ وارد بخش شمالی جزیره قبرس شد و این بخش را به اشغال خود در آورد. در آن سال دولت سراسقف «ماکاریوس»، رئیس جمهور وقت قبرس، در کودتای نظامیان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد. همین مسئله منجر به تقسیم جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی و در حقیقت ترک نشین و یونانی نشین شد. هم اکنون بحران مالکیت اراضی یکی از اصلی ترین بحرانهای میان دو طرف محسوب می‌شود.

از سال ۱۹۷۴ که قبرس به دو بخش ترک و یونان نشین مبدل شد منطقه واروشا تخلیه و از آن به بعد به عنوان یک منطقه خالی از سکنه باقی ماند. شهر واروشا از ۴۷ سال پیش به این سو به عنوان یک منطقه نظامی در نظر گرفته شده و بر اساس تصمیمات سازمان ملل کسی حق حضور در آن مکان را ندارد، اما مقام‌های ترکیه و قبرس ترک نشین تصمیم به بازگشایی این منطقه گرفته اند.

سازمان ملل متحد خواستار کنترل این منطقه است. ترکیه تنها کشوری است که قبرس ترک نشین را به رسمیت می‌شناسد. سازمان ملل متحد اخیرا در بیانیه خود از اقدام‌های یکجانبه ترکیه که مغایر با قطعنامه‌ها و بیانیه‌های قبلی شورای امنیت است ابراز تاسف کرده و خواستار لغو فوری این تصمیم که موجب تشدید تنش در منطقه می‌شود، شده است.

پایان پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار