نماینده مردم در مجلس:

ایجاد مناطق اقتصادی مشترک با همسایگان در دستور کار است

علیرضابیگی گفت: تقویت اقتصاد مرز می‌تواند امنیت را نیز افزایش دهد که در این راستا ایجاد مناطق اقتصادی مشترک با همسایگان مثمر ثمر خواهد بود.
کد خبر: ۵۵۰۶۲۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۵ - 16October 2022

ایجاد مناطق اقتصادی مشترک با همسایگان در دستور کار است

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «احمد علیرضابیگی» عضو کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با تأکید بر اینکه تقویت اقتصاد مرز باعث افزایش امنیت منطقه‌ای مرز‌ها می‌شود، اظهار داشت: بدین منظور تسهیلاتی برای مرزنشینان در نظر گرفته شده که انگیزه سکونت و پایداری حضور در نقاط مرزی را ایجاد کند که این تسهیلات به فراخور مناطق مختلف، متفاوت بوده است.

نماینده مردم تبریز و آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در ادامه با ذکر این مثال که مرزنشینان مرز‌های شرقی اجازه تجارت سوخت را دارند، عنوان کرد: این اجازه قانونی باعث می‌شود تجارت سوخت تحت نظارت باشد و از قاچاق هم جلوگیری می‌شود؛ از سوی دیگر انگیزه بروز اقدامات ضدامنیتی نیز از افراد گرفته می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه امکان مبادله کالا نیز در مرز‌های کردستان داده شده است، ابراز داشت: بازارچه‌های مرزی در شرق کشور نیز وجود دارد لذا این داد و ستد‌ها می‌تواند به امنیت منطقه کمک کرده و مرزنشینان نیز در قبال تأمین امنیت مسئول شوند.

علیرضابیگی با اشاره به این مطلب که آذربایجان شرقی چنین ویژگی‌هایی ندارد، اظهار کرد: مشکلی که در بازگشایی مرز‌های آذربایجان شرقی و ایجاد بازارچه وجود دارد به دلیل طرف آذربایجانی و ارمنستانی است که اصرار بر مبادله کالا در قالب مقررات گمرکی دارند که باعث می‌شود جلوی مبادله کالای روستانشینان و مرزنشینان عادی گرفته شود.

وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ده سال است که ایجاد مناطق اقتصادی مشترک با کشور‌های همسایه را در دستور کار قرار داده ایم که نخستین آن با کشور ترکیه است، خاطرنشان کرد: منطقه اقتصادی مشترک به گونه‌ای است که روی خاک دو طرف باشد و آن‌ها بتوانند ظرفیت‌های خود را معرفی کنند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه اگر فشار‌های خارجی اجازه دهد این منطقه اقتصادی مشترک ایجاد می‌شود که گشایش‌های خوبی برای دو طرف خواهد داشت، اظهار کرد: ایران ظرفیت‌هایی مثل انرژی نفت و گاز و برق دارد و طرف ترک نیز از تکنولوژی و مؤسسات مالی برخوردار است که می‌تواند برای ایران مفید باشد لذا برای دو طرف موقعیت ویژه‌ای خواهد بود.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار