«غلامعلی حدادعادل» رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، با اشاره به اهمیت برگزاری کنگره ملی شعر وحدت در ایام هفته وحدت اظهار داشت: کنگره ملی شعر وحدت یکی از اتفاقات مهمی بود که لازم بود نسبت به آن اهتمام صورت میگرفت چراکه در ایران و جهان اسلام موضوع وحدت یک ضرورت است.
وی به تلاش دشمن برای ایجاد تفرقه و دشمنی در میان مسلمان جهان و حتی ایرانیان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در پیشنیه زبان و ادب فارسی شاهدیم شاعران از معجره سخن برای تحکیم وحدت و مقابله با دشمنی و تفرقه شعر گفتهاند.
حدادعادل وجود پیامبر گرامی اسلام (ص) را نماد وحدت در میان مسلمانان دانست و تصریح کرد: سیرهنویسان نوشتهاند در موضوع تعمیر خانه کعبه وقتی مرمت انجام شد و قرار بود حجر الاسود را در جای خود نصب کنند قبایل عرب هر کدام مدعی بودند نصب حجرالاسود شأن آنهاست و در این نزاع بود که پیامبر (ص) از درب مسجد الحرام وارد شدند. ایشان تدبیری اندیشیدند و راه چاره نشان دادند و عبای مقدسشان را پهن کردند و از روسای قبایل خواستند هرکدام گوشهای از این عبا را بگیرند و سنگ را دستهجمعی بالا بیاورند تا به جایگاه سنگ در خانه برسد لذا همه در امر مشارکت کردند و پیامبر با دستان خود سنگ را از میان عبا برداشت و در جای خود گذاشتند و همه راضی شدند و نزاع به وحدت مبدل شد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به اهتمام پیامبر (ص) نسبت به شعر پرداخت و افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص) شخصاً شعر نمیگفت و شاعر نبودند اما شاعران حقگو را عزیز میداشت و همین امر سبب شد شعر، چه در زمان پیامبر و چه پس از او، در تاریخ اسلام جایگاه ویژهای پیدا کند و زبان عربی میدان وسیعی برای شعر شد.
وی خاطرنشان کرد: سرودن شعر در نعت پیامبر در میان مسلمانان سنت شد و شعر شاعران عرب سرشار از نعت پیامبر است در میان شاعران و نویسندگان همانگونه که تحمیدیهنویسی در آغاز کتاب سنت بوده، نعت پیامبر هم سنت بوده است. در ادب فارسی از گذشته تا امروز کمتر شاعر درجه اولی سراغ داریم که شعری برای پیامبر نسروده باشد. افتخار شاعر فارسیزبان این بوده است که دیوان خود را منور و مزین به شعری در نعت پیامبر کند.
انتهای پیام/ 121