به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، نشست مشترک معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۸ آبان ماه در دفتر این کمیسیون برگزار شد.
«سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این نشست اظهار داشت: حوزه ایثار و شهادت بر پایه قوانین استوار است و بیشتر موضوعات آن مجلس پایه است. در گذشته هم مجالس مختلف قوانینی را در این رابطه تصویب کردهاند و خدمات رسانی به ایثارگران باید بر اساس این قوانین صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه از ابتدای انقلاب امام راحل بر اساس اصل ۴۹ قانون اساسی داراییهایی را در اختیار بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دادند، اضافه کرد: زمانی که بنده مسئولیت بنیاد را بر عهده گرفتم ۷۳ درصد این داراییها به فروش رفته بود و مواردی که باقی مانده بود هم به صورت عمده دارای معارض بود و حدود ۲۵ شرکت نیز در حال فعالیت بود، در طول سالهای گذشته سهم بخش اقتصادی در بودجه بنیاد ناچیز و سالانه حدود یک و نیم درصد بوده است یعنی در ۳۰ هزار میلیارد تومان بودجه سال قبل بنیاد حدود ۳۵۰ میلیارد تومان از محل بخش اقتصادی بنیاد تأمین شده است که در حال تلاش هستیم تا این سهم افزایش یابد.
وی ادامه داد: در مورد وضعیت اقتصادی ایثارگران گزارشی تهیه شده است و در این گزارش دهکهای اقتصادی ایثارگران مشخص شده است به عنوان نمونه تاکنون نظام خدماترسانی ما به نیازمندیهای دهک اول توجه نمیکرد و نظام خدمت برای همه یکسان بود که ما از سال گذشته تلاش کردیم این نظام را تغییر دهیم تا بر اساس نیاز افراد نقطه زنی کرده و خدمات مناسب به این عزیزان ارائه کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تأکید بر ضرورت بررسی همه جانبه قوانین قبل از تصویب در مجس گفت: به عنوان مثال در موضوع کمکمعیشت به ایثارگران فاقد شغل و درامد مقرر شده بود دهکهای پایین این بسته حمایتی را دریافت کنند، اما در برخی موارد این هدف محقق نشده است و تعدادی از ایثارگران که در ۵ دهک اول هستند و وضع مالی خوبی ندارند پشت نوبت هستند و کمک معیشت دریافت نمیکنند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه برخی از کارهای منحصر به فرد کشور توسط بخش اقتصادی بنیاد انجام میشود، ادامه داد: عمده اقدامات سویههای داخلی و خارجی مانند مرغ لاین آرین توسط سازمان اقتصادی کوثر انجام میشود و در زمینه توسعه، کاهش میزان مصرف خوراک، افزایش ضریب تبدیل خوراک به گوشت و اصلاحات ژنتیکی مرغ لاین آرین اقدامات جدی صورت گرفته است.
معاون رئیس جمهور افزود: در حوزه ایجاد کشتارگاههای صنعتی، واحدهای بستهبندی گوشت مرغ اتوماتیک و صادرات سویههای ایرانی مرغ لاین فعالیتهایی انجام شده و زنجیرهای در زمینه طیور با هدف صادرات، ارزآوری و توسعه اشتغال ایجاد شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه نقش بخش اقتصادی بنیاد در تولید گوشت مرغ حدود یک درصد از بازار کشور است، گفت: در زمینه جوجه مرغ اجداد سهم زیادی از بازار در اختیار این مجموعه است. به دلیل اینکه زنجیره تولید گوشت مرغ وسعت زیادی دارد در بخشهای مختلف سهمهای متفاوتی وجود دارد.
محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: شرکت هولدینگ کوثر یک ظرفیت بسیار قوی در حوزه تولید محصولات کشاورزی خصوصاً گوشت مرغ است و توانسته با توجه به تحقیقات و اقدامات بسیار خوب انجام شده در زمینه مرغ اجداد به نقطه مطلوبی دست پیدا کند.
نماینده مردم داراب و زرین دشت با اشاره به اینکه نگاه ما در کمیسیون کشاورزی این است که در قالب بودجه سنواتی و برنامههای پنجساله توسعهای از هولدینگهایی که بتوانند با استفاده از روشهای بهنژادی در زمینه تولید بیشتر، مطلوبتر و با کیفیتتر تلاش میکنند حمایت کنیم، ادامه داد: تلاش میکنیم تا بر اساس تقاضاها و بازدیدهای میدانی توسط کمیتههای تخصصی کمیسیون کشاورزی ظرفیتها و قابلیتها را احصاء و منابع مورد نیاز را برای حرکت روبه جلو اختصاص دهیم.
وی با تأکید بر اینکه شرکتهایی مانند هولدینگ کوثر میتوانند مکمل و کمک کنندهای در زمینه تولید باشند و اگر در جایی تولید با مشکل مواجه شود باید از این ظرفیتها استفاده شود، عنوان کرد: هولدینگ کوثر در زمینه طیور اقدامات خوبی در یک ساله گذشته و در دولت سیزدهم انجام دادهاند که قابل تقدیر بوده و بر اساس بازدیدهای انجام شده بسیاری از ظرفیتهای راکد آن فعال شده است.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هولدینگ کوثر در زمینه تولید شیر به نقطه مطلوبی رسیده است که در کشور منحصر به فرد است، گفت: در حوزه تولید بذرهای هیبرید نیز اقدامات خوبی توسط این شرکت انجام شده و ما نیز به این ظرفیت کمک میکنیم تا به نقطه مطلوب دست پیدا کند.
در این نشست ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر نیز به بیان گزارشی از برنامهها، فعالیتها و دستاوردهای این سازمان در بخشهای مختلف پرداخت.
معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به سؤالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی پاسخ دادند و به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در خدمت رسانی به خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران پرداختند.
انتهای پیام/ 141