به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، در آگوست ۲۰۲۱، آمریکا آخرین نیروهای خود را از افغانستان خارج کرد و پس از نزدیک به ۲۰ سال به حضور نظامی خود در این کشور پایان داد.
آمریکاییها حتی قبل از خروج این کشور از افغانستان در مورد این جنگ تردید داشتند؛ در یک نظرسنجی در بهار ۲۰۱۹، ۵۹ درصد از بزرگسالان آمریکایی گفتند که با در نظر گرفتن هزینهها در مقابل منافع، جنگ در افغانستان ارزش جنگیدن را نداشت.
علاوه بر این، هم در جریان خروج نیروهای نظامی آمریکا به افغانستان و هم پس از آن، بیشتر آمریکاییها دیدگاههای منفی در مورد مدیریت دولت این کشور در مورد وضعیت افغانستان ابراز کردند.
به گزارش «کراسیس گروپ»، در آگوست ۲۰۲۱، افغانستان بار دیگر به سرفصل اخبار تبدیل شد. آمریکا خروج نظامی نهایی خود را آغاز کرد و ناگهان جهان با تصاویری از مردم ناامید افغانستانی روبرو شد.
ناامیدی برای حدود یک میلیون آمریکایی که در این اشغالگری ناموفق شرکت کرده بودند و همچنین برای میلیونها جوان افغانستانی.
اکنون افغانستان به یک اقتصاد پایدار نیاز دارد، زیرا کمکهای بشردوستانه هرگز کافی و پایدار نخواهد بود؛ متأسفانه بسیاری از بخشهای اقتصاد افغانستان به دلیل تحریمهای غرب و آمریکا، مسدود شدن داراییها و سایر محدودیتهای اقتصادی نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهد.
تاکنون و در پی اقدامات محدود کنندهای که علیه مردم این کشور به راه افتاده و همچنین قطع کمکهای بینالمللی، کودکان و خانوادهها در افغانستان با یک بحران انسانی رو به رشد مواجه هستند که نتیجه دههها درگیری، فقر مزمن و بلایای طبیعی مکرر است.
این وضعیت وخیم شامل بحران گرسنگی، تقریبا فروپاشی سیستم بهداشتی، ویرانی مدارس و نابودی معیشت خانواده است.
نزدیک به ۲۰ میلیون نفر که نیمی از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند، بین مارس تا می ۲۰۲۲ با سطوح حاد ناامنی غذایی مواجه بودند؛ انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۶ میلیون نفر با سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه شوند.
بیش از ۴.۲ میلیون کودک حتی قبل از خروج نظامیان آمریکایی از این کشور در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ از مدرسه بازمانده بودند و علاوه بر این بیش از نیمی از جمعیت افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱