کارشناس مصری خبر داد؛

عادی‌سازی روابط با تل‌آویو در سایه کنفرانس آب و هوایی شرم الشیخ

الهامی الملیجی کارشناس مصری گفت: پشت پرده نشست آب و هوایی شرم الشیخ مصر (COP۲۷) موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به صورت چراغ خاموش دنبال می‌شد که این مساله قطعا باید محکوم شود.
کد خبر: ۵۵۵۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۸ - 12November 2022

عادی‌سازی روابط با تل‌آویو در سایه کنفرانس آب و هوایی شرم الشیخبه گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، نشست بین المللی تغییرات آب و هوایی از روز ششم نوامبر جاری (۱۵ آبان ماه) در شرم الشیخ مصر (COP۲۷) با حضور نمایندگانی از ۲۰۰ کشور جهان آغاز شده و قرار است تا روز هجدهم نوامبر (۲۷ آبان ماه) ادامه یابد.

برگزاری این کنفرانس در سایه تحولات منطقه‌ای و بین المللی به ویژه جنگ اوکراین که موجب افزاش قیمت انرژی در سطح بین المللی و تشدید رکود اقتصادی در کشور‌های مختلف شده، مهم ارزیابی می‌شود.

در همین راستا گفت‌وگویی با «الهامی الملیجی» کارشناس مصری انجام داده که متن آن را در اینجا می‌خوانید:

اهداف کنفرانس آب و هوایی که هم اکنون در شرم الشیخ مصر برگزار می‌شود چیست؟

کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی (COP۲۷) که از ششم تا هجدهم نوامبر جاری در شهر شرم الشیخ مصر برگزار می‌شود، بخشی از کنفرانس سالانه سازمان ملل است که به بحث و گفتگو بین رهبران جهان درباره نحوه مقابله با تغییرات آب و هوایی اختصاص دارد. شرم الشیخ مصر نیز به عنوان نماینده قاره آفریقا به میزبانی این نشست انتخاب شده است چرا که قاره آفریقا در بین کل قاره‌های جهان کمترین میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را دارد که باعث شده قاره سیاه کمترین تأثیر را در افزایش گرمایش زمین داشته باشد. البته با این وجود قاره آفریقا و دیگر مناطق جهان تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند، این تغییرات کشور‌های مختلف را در معرض خشکسالی، بیابان زایی و سایر اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی قرار می‌دهد که همه آن‌ها در نتیجه افزایش گرمایش زمین است. براساس آمار‌های بین المللی بیشترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای از کشور‌های بزرگ صنعتی صادر می‌شود، ایالات متحده آمریکا و کشور‌های اروپایی، چین و روسیه نیز در صدر کشور‌های تولید کننده گاز‌های گلخانه‌ای قرار دارند.

استقبال کشور‌های مختلف از این کنفرانس چگونه بوده است؟

نمایندگان قریب به ۲۰۰ کشور در هیئت‌های بلندپایه در این کنفرانس آب و هوای شرکت کردند و من اعتقاد دارم که این مشارکت مناسب بوده است.

همه می‌دانند که این کنفرانس در مورد طیف وسیعی از مسائل اقلیمی، از جمله کاهش فوری انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، ایجاد انعطاف‌پذیری و سازگاری با اثرات اجتناب‌ناپذیر تغییرات اقلیمی و انجام تعهدات برای تأمین مالی اقدامات آب و هوایی از سوی کشور‌های توسعه‌یافته بحث می‌کند. آیا همین مسائل واقعیت این کنفرانس است یا مسائل سیاسی دیگری نیز که غیر مرتبط با تغییرات آب و هوایی است در اینجا مطرح شده است؟

در این کنفرانس طیف وسیعی از مسائل آب و هوایی مورد بحث قرار می‌گیرد که مهمترین آن‌ها تلاش برای کاهش گرمایش زمین است. در کنفرانس شرم الشیخ نیز اولویت‌هایی برای اقدام در نظر گرفته شد که باید برای نجات کره زمین به آن‌ها عمل شود برگزار شد، در واقع کشور‌های مختلف به ویژه کشور‌های صنعتی باید وعده‌هایی که از قبل داده اند را عملی کنند، زیرا بقای بشریت مستلزم احترام به آن است. کشور‌های صنعتی به حفظ محیط زیست متعهد شده اند و باید به تعهدات خود پایبند باشند.

برخی ناظران بر این باورند که ممکن است در این کنفرانس چند موضوع دیگر از جمله عادی سازی روابط از سوی برخی کشور‌های عربی با رژیم صهیونیستی نیز مطرح شده باشد. نظر شما به عنوان یک کارشناس چیست؟

البته در حاشیه برگزاری این نشست و پشت پرده آن شاهد صحنه‌هایی بودیم که در چارچوب عادی‌سازی قرار می‌گرفت، جایی که دیدار‌هایی بین رئیس رژیم صهیونیستی با تعدادی از سران و مقامات عرب انجام شد. این مساله قطعاً محکوم است و نباید چنین رخداد‌هایی ما را از هدف اساسی کنفرانس که مبارزه به خطری جدی برای بشریت است، دور سازد.

من فکر می‌کنم که بسیاری از رژیم‌های عربی چنان از ارزش‌های اخلاقی فاصله گرفته و دچار کبر و غرور شده اند، که باعث شده بدون نیاز به پنهان شدن در چنین گردهمایی‌های بین‌المللی، عادی‌سازی روابط را در همه اشکالش با رژیم صهیونیستی پیگیری کنند.

منبع: مهر

انتهای پیام/ 141

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار