به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، پایگاه خبری- تحلیلی الوقت طی یادداشتی پیرامون دلایل نگرانی غربیها از ائتلاف امنیتی بین ایران و روسیه نوشت: کشورهای غربی ادعا میکنند که با تروریسم مبارزه و تلاش میکنند که آنها را نابود کنند، ولی همزمان مخالف ائتلاف امنیتی بین ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم هستند.
عملکرد ائتلاف بینالمللی (ضد داعش) که آمریکاییها و همپیمانان غربی و منطقهای آنها تشکیل دادهاند، ثابت کردهاست که آنها در محقق ساختن این هدف شکست خوردهاند، این درحالی است که ائتلاف امنیتی بین ایران، روسیه، عراق، سوریه و حزبالله لبنان در انجام این ماموریت (ضد داعش) موفق عمل کرده است.
بهترین شاهد مثال پیروزیهای به دست آمده در عراق و سوریه به فضل کمکهای مستشاری ایران، بمبارانهای هوایی روسیه و مشارکت رزمندگان مجاهد حزب الله است.
پس چه عواملی باعث شده که غربیها از این ائتلاف امنیتی احساس نگرانی کنند؟ مگر آمریکاییها بارها به توان ایران و موسکو در مقابله با تروریستها اذعان نکردهاند.!
برای یافتن پاسخ این سوال باید به مواردی زیر توجه کنیم:
1- غربیها از این میترسند که ائتلاف امنیتی ایرانیها با روسها از سقوط حکومت بشاراسد رئیس جمهوری سوریه جلوگیری کند، چرا که غربیها به رهبری آمریکا و بعضی کشورهای منطقه مخصوصا ترکیه، قطر و عربستان از طریق دخالت در امور داخلی و حمایت از گروههای تروریستی این کشور تلاش میکنند بشاراسد را از حکومت عزل کنند.
اما اینجا این سوال مطرح است که غربیها با وجود اینکه میدانند تهران و موسکو از زمان آغاز بحران سوریه از حکومت بشاراسد حمایت میکنند پس چرا هم اکنون احساس نگرانی میکنند؟
جواب این سوال بدینگونه است که غربیها بر این باورهستند که ایران و روسیه از طریق این ائتلاف میتوانند معادلات منطقهای و بینالمللی را به نفع ملتهای منطقه تغییر دهند و آنها به خوبی به اهمیت موقعیت استراژیکی و عمق سیاست و دیبلوماسی که هر یک از کشورهای ایران و روسیه برخوردار هستند، عالم هستند.
2- غربیهای از این میترسند که کشورهای بزرگ و مهمی مثل چین به این ائتلاف ملحق شود؛ شاخصهای زیادی وجود دارد که این احتمال را تحکیم می بخشد، از بین این شاخصها میتوان به منافع مشترک پکن، تهران و موسکو در سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی و امنیتی اشاره کرد.
3- غرب معتقد است، توافق هستهای ایران با 5+1 سیاست تهران را در قبال مسائل منطقه تغییر خواهد داد، کما اینکه این تفکر سریعا بعد از اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کرد که ایران هرگز مواضع ضد استکباری و حمایت از مظلوم و محور مقاومت که با طرح صهیونیستی و آمریکایی مبارزه میکند تغییر نخواهد داد، به اثبات رسید.
4- کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا معتقد بودند که توافق هستهای ایران با 5+ 1 سهم بسزایی در تحکیم روابط این کشور با غرب خواهد داشت، و در مقابل روابط ایران با کشورهای دیگری مثل روسیه، چین، هند و دولتهای شرقی و جنوب شرقی آسیا کاهش خواهد یافت اما این تفکر سریعا بعد از اینکه تهران اعلام کرد که سطح روابط خود را با این کشورها در تمامی زمینهها افزایش و همچنین همکاری امنیتی خود را با کشورهای تاثیرگذار مخصوصا روسیه در مبارزه با تروریستها که امنیت و آرامش عموم منطقه را تهدید میکند، نیز تحکیم خواهد بخشید، منقلب شد.
5- مشارکت قدرتمند نظامی روسیه در نابود کردن گروههای تروریستی در سوریه محاسبات کشورهای غربی و آمریکا را بر هم زده است، کشورهایی غربی و آمریکا که سعی میکنند چهره ایران را در منطقه از طریق تلقین این موضوع که ایران تنها کشوری است که از سوریه حمایت نظامی میکند، تخریب کنند اما حمایت نظامی روسیه از سوریه برای کل جهانیان این موضوع را روشن کرد و مسئلهای که آمریکاییها را در حیرت فرو برده است تفسیر ائتلاف امنیتی بین تهران و موسکو است که نه تنها برای مبارزه با تروریست در سوریه و عراق تلاش میکند بلکه در کل منطقه نیز تلاش می کند.
6- غرب از این میترسد که عراق و سوریه بعد از اینکه گروهای تروریستی به کمک حمایت نظامی و امنیتی ایران و روسیه از این کشورها پاکسازی شد، امنیت و آرامش دوباره به این کشورها باز گردد. این یعنی شکست طرح «خاورمیانه بزرگ و جدید » آمریکا؛ طرحی که هدفاش تجزیه کردن منطقه و غارت ثروت های منطقه است.
7- کشورهای غربی میترسند که محور مقاومت بعد از اینکه گروههای تکفیری را در منطقه ریشه کن کرد، تمام توجه و اهتمام خود را برای مبارزه با رژیم صهیوینستی معطوف کند، و این امر ضربه محکم و استراتژیکی به غرب و آمریکا که حامیان اصلی رژیم منحوس صهیونیستی هستند و آمریکا با تمام امکانات سعی میکند سایه تهدید را از این رژیم غاصب دورکند، ضربه بزند.
8- غربیهای می ترسند که ائتلاف امنیتی بین ایران و روسیه پیروز شود و باعث جمع آوری بساط ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا که در محقق ساختن اهداف خود در سوریه و عراق با شکست مواجه شده است، باشد.
بعد از اینکه نیروهای آمریکایی در بازگرداندن امنیت و آرامش شکست خوردند، سایر ملتها و در رأس آنها مردم افغانستان را برای رهایی از وجود گروههای تکفیری به سوی درخواست کمک نظامی از ایران و روسیه سوق خواهد داد.
9- ائتلاف چهارگانه بین روسیه، ایران، عراق و سوریه ثابت کرده است که هدف فعلی این ائتلاف از بین بردن تروریست است، در حالیکه دستاورد ائتلاف بینالمللی ضد داعش به رهبری آمریکا نشان میدهد که این ائتلاف اهداف دیگری را نیز دنبال میکند که هیچ ارتباطی به مبارزه با تروریسم ندارد. همین مسئله باعث نگرانی غربیها شده است که نکنه پندارهای واهی آنها در مبارزه با تروریست دروغی و نمایشی بودن ائتلاف آنها را آشکار سازد. این در محاسبات آنها خسارت بزرگ و ضربه شکنندهای به ادعاهای آنها در دفاع از امنیت و آرامش در منطقه و دفاع از حقوق بشر و و دموکراسی که روز و شب از آن دم می زنند، است.
عواملی که ذکر شد غرب را مجبور کرده است که محاسبات خود را در خصوص کیفیت پیاده کردن طرحهای استعماری خود در منطقه بازبینی کند اما غربیها فراموش کرده و فراموش میکنند که کلیه ورقهای بازی رو شده، بعد از اینکه مردم متوجه شدند که آمریکا و همپیمانان غربی و منطقهای آنها نه تنها در صدد دفاع از آرامش و امنیت در منطقه نیستند بلکه برعکس سعی در تجزیه و تهدید آینده آن هستند، دروغ آنها آشکار شده است.
بنابراین آمریکا و غربیها از نزدیکی ایران و روسیه مخصوصا در سطح امنیتی احساس نگرانی می کنند به خاطر اینکه نه تنها مردم منطقه از این همکاری حمایت گستردهای میکنند، بلکه خود غربیها نیز به خاطر نگرانیهایشان از رشد تروریست در کشورشان که امنیت آنها را به خطر می اندازد، همانطور که امنیت فرانسه دچار چالش شد وقتی حکومتاش از طرح استکباری و ضد کشورهای منطقه مخصوصا سوریه، یمن و فلسطین اشغالی حمایت کرد، پشتیبانی میکنند.
انتهای پیام/