کارگردان نمایش «شت و شوط»در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

نقش هنرمندان در جنگ سوژه «شت و شوط» بود

لاله‌زاری با تاکید بر اینکه جشنواره تئاتر مقاومت یکی از شاخص‌ترین رویداد‌های نمایشی کشور است درباره سوژه نمایش خود گفت: نقش هنرمندان در جنگ سوژه «شت و شوط» بود.
کد خبر: ۵۶۰۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۱ - 10December 2022

«مجتبی لاله‌زاری» کارگردان نمایش «شت و شوط» برگزیده بخش صحنه‌ای هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، با اشاره به انگیزه‌های خود برای حضور در این رویداد مهم نمایشی، اظهار داشت: جشنواره تئاتر مقاومت یکی از شاخص‌ترین رویداد‌های نمایشی کشور است که ما حضور در آن را مهم می‌دانیم و در شرایطی که فعالیت‌های هنری در سال‌های اخیر به‌خاطر کرونا تعطیل شده بود، اما فعالیت‌های ما استمرار داشت و امسال نمایش شت و شوط را به جشنواره مقاومت ارائه دادیم.

نقش هنرمندان در جنگ سوژه «شت و شوط» بود

وی با تاکید براینکه نمایش «شت و شوط» به نمایندگی از استان یزد در جشنواره شرکت داده شده است، درباره آن گفت: داستان این نمایش مربوط به سال‌های دهه شصت و اواخر جنگ است؛ داستان یک فضای کاملاً قومی و مختص به یزدی دارد. یکی از شخصیت‌های اصلی داستان به دنبال خواهرزاده‌اش به مناطق جنگی کشیده می‌شود و سیر تحول او در طی این نمایش نشان داده می‌شود.

کارگردان نمایش «شت و شوط» درباره پیام این نمایش عنوان کرد: پیام اصلی «شت و شوط» اشاره به جایگاه و رسالت اصلی هنر دارد چراکه شخصیت اصلی نمایش که یک هنرمند است در جبهه‌های نبرد به اجرای نمایش می‌پردازد لذا اینکه هرکسی در هر جایگاهی می‌تواند وظیفه‌اش را انجام دهد و اینجا جایگاه هنرمند بیشتر می‌تواند موثر باشد.

نقش هنرمندان در جنگ سوژه «شت و شوط» بود

لاله‌زاری به تشریح شکل‌گیری ایده این نمایش پرداخت و با بیان اینکه با توجه به دغدغه خودمان که تئاتر است دوست داشتیم جایگاه هنر و نمایش در جامعه را تشریح کنیم لذا این مسئله در نمایش ما مورد توجه است و به تئاتر در جنگ رسیدیم؛ اتفاقی که واقعا در دوران دفاع مقدس به طور مستند شکل گرفته است. شخصیت داستان ما که یک هنرمند است به واسطه خواهرزاده‌اش وارد این فضا می‌شود و با اینکه نمی‌تواند با خواهرزاده‌اش ملاقات کند، اما خودش دچار تحول می‌شود.

وی درخصوص شرایط تمرینی گروه گفت: ما حدود شش ماه برای آماده‌سازی این نمایش کار کردیم؛ ابتدا متن نوشته شد و خوشبختانه از بین ۵۰۰ متنی که برای جشنواره مقاومت ارسال شده بود متن ما پذیرفته شد و گفتگو‌ها و تمرین‌های زیادی انجام دادیم و آماده اجرا در جشنواره مقاومت شدیم.

نقش هنرمندان در جنگ سوژه «شت و شوط» بود

بر اساس این گزارش، بخش صحنه‌ای هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت سه‌شنبه، ۱۵ آذر در تالار شهرِ مشهدمقدس با حضور پانزده گروه نمایشی از سراسر کشور به کار خود خاتمه داد و در این بخش دو نمایش به صورت مستقیم به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یافت. 

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار