به گزارش گروه سایر رسانههای دفاع پرس، موضوع خشونت پلیس امریکا علیه رنگینپوستان و به خصوص سیاهپوستان آفریقاییتبار از موارد عدم رعایت حقوق بشر در کشور امریکا بوده و هست. موضوعی انسانی که امریکاییها علاقه چندانی به مطرح شدن آن ندارند. افق نو پیش از این نیز با دست گذاشتن روی نفوذ فرهنگی صهیونیستها، خشم لابیهای صهیونیستی را در غرب برانگیخته بود.
از روز گذشته سومین کنفرانس افق نو، با عنوان «خشونت پلیس امریکا علیه سیاهپوستان» در تهران آغاز به کار کرد. کنفرانسی بینالمللی با حضور چهرههای فرهنگی، سیاسی و فعالان حقوق بشر که بخش عمدهای از آنها را سیاهپوستان امریکایی –آفریقاییتبار تشکیل میدهند. در این کنفرانس قرار است با تبیین ریشههای خشونت علیه رنگینپوستان در امریکا و بررسی نژادپرستی سفیدپوستان اروپاییتبار علیه سایر اقوام ساکن در امریکا، تلاش شود راهی برای احقاق حقوق پایمان شده رنگین پوستان در این کشور پیدا شود. این کنفرانس براساس گفته رهبر انقلاب در تشبیه رفتار پلیس امریکا با سیاهپوستان به رفتار داعش شکل گرفته است.
نادر طالبزاده، دبیر کنفرانس افق نو در افتتاحیه این کنفرانس طی سخنان کوتاهی با اشاره به این نکته که اولین بار است که کنفرانسی در مورد ظلمی که به سیاهپوستان میرود، ایجاد شده است، ابراز امیدواری کرد این اولین قدم، قدمی محکم برای افشای مظلومیت سیاهپوستان باشد. به گفته طالبزاده قرار است مهمانان کنفرانس افق نو که بیش از 30 نفر هستند در حدود 20 دانشگاه کشور به سخنرانی بپردازند.
پخش سرود ملی سیاهپوستان امریکا
برای نخستین بار در تاریخ سیاهپوستان امریکا، سرود ملی سیاهپوستان که مضمونی در مورد صلح و ارزشهای انسانی و برابری نژادی دارد در محلی خارج از خاک امریکا پخش شد. این سرود بعد از پخش سرود ملی کشورمان در افتتاحیه سومین کنفرانس افق نو پخش شد که باعث تحت تأثیر قرار گرفتن مهمانان سیاهپوست شد. حضار رنگینپوست امریکایی این سرود را همزمان زمزمه میکردند و فضای خاصی در افتتاحیه کنفرانس حاکم شد. این فضا که ناشی از احساس همدردی با مظلومیت سیاهپوستان بود، در زمان سخنرانی «امیر سلیمان» شاعر و خواننده امریکایی بار دیگر ایجاد شد. این شاعر سرودهای بلند را درباره وضعیت ناگوار سیاهپوستان در امریکا و رفتارهای نژادپرستانه در این کشور خواند که در آن بر پایان یافتن این ظلم و مبارزه برای احقاق حقوق سیاهان آفریقاییتبار تأکید شده بود. شور و هیجان سلیمان در زمان اجرای این شعر باعث شد حضار سیاهپوست و سایر کسانی که از طریق ترجمه همزمان معانی شعر را درک میکردند به وجد بیایند. سرودهای که با تشویق ممتد حضار و البته اشک سیاهپوستان به پایان رسید.
ریشه نژادپرستی در انگلیس
حضور حجتالاسلام احمد سالک و بیژن نوباوه، رئیس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در افتتاحیه نشانهای از اهمیت برگزاری کنفرانس افق نو برای جمهوری اسلامی بود. نوباوه و سالک در افتتاحیه کنفرانس به سخنرانی پرداختند. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان ریشههای نژادپرستی در غرب، انگلیس را بانی ایجاد نژادپرستی و امریکا را پیرو تفکر انگلیسی نژادپرستی دانست. نوباوه همچنین اشکال جدید نژادپرستی را پیچیدهتر از انواع قبلی که در آفریقای جنوبی دوران آپارتاید و رژیم صهیونیستی دیده میشود، عنوان کرد و گفت: امروز نژادپرستی در درون فرق اسلامی حضور پیدا کرده است. وی داعش را نمونهای از نژادپرستی افراطی دانست که هیچ کدام از فرق اسلامی را قبول ندارد و میخواهد فرقهای جدید ایجاد کند. به گفته نوباوه اینگونه تفکر بزرگترین خطری است که اسلام را تهدید میکند و مسلمانان برای مبارزه با آن باید در درجه اول وحدت میان خود را تقویت کنند. کاری که جمهوری اسلامی با کمک به حزبالله لبنان با تفکر شیعه و مقاومت اسلامی فلسطین با تفکر سنی انجام میدهد و فرقی میان آنها قائل نمیشود. این نماینده مجلس خوی و رفتار داعش را رفتاری حیوانی دانست و آن را مشابه رفتار پلیس امریکا با سیاهپوستان عنوان کرد.
جنگ نرم برای تسخیر محفظه 15 سانتیمتری
حجتالاسلام سالک نیز برگزاری کنفرانس افق نو را در راستای نبرد حق علیه باطل عنوان کرد و تأکید نمود که در این نبرد بالاخره حق بر باطل پیروز خواهد شد. وی نمونههای این نبرد را جنگهای 33 روزه و 22 روزه عنوان کرد. سالک با هشدار نسبت به جنگ نرم ناشی از قدرت یافتن رسانهها برای تغییر تفکر بشر گفت: در قرآن بیش از 60 آیه در مورد بیداری داریم و اگر قدرت تفکر از مسلمین جهان گرفته شود، سقوط خواهند کرد. رئیس کمیسون فرهنگی مجلس با همسو دانستن جنایتهای امریکا، اسرائیل و داعش این اقدام را برای حاکم کردن قتل و جنایت در جهان عنوان کرد. وی با اشاره به جنگ نرم هدف این جنگ را تسخیر فاصله 15 سانتیمتری میان دو گوش انسان و استحاله ارزشهای دینی و اسلامی عنوان کرد. به گفته این فعال فرهنگی به هالیوود مأموریت داده شده که به جای فیلمهای دو ساعته فیلمهای دو دقیقهای ساخته شود که با ارسال آنها به تلفنهای همراه باعث فروپاشی باورهای اخلاقی جوانان شوند.
در ادامه مراسم افتتاحیه کنفرانس افق نو کلیپی کوتاه از اسامی 973 نفری که تنها در 10 ماهه اول سال 2015 در امریکا توسط پلیس کشته شده بودند، پخش شد.
امام خمینی مرد محبوب سیاهپوستان
مرضیه هاشمی، مجری و کارشناس شبکه پرستیوی از جمله حضار سومین کنفرانس افق نو بود که روز گذشته به سخنرانی پرداخت و از تأثیر انقلاب اسلامی در ایران بر سیاهپوستان امریکا گفت. وی با تحسین از نگاه اسلام به مردم که نشانه برتری را نه رنگ پوست افراد بلکه تقوای آنها میداند، خط مقاومت شکل گرفته علیه نژادپرستی را راه در راهی دانست که امام خمینی(ره) ایجاد کرده بود.
خانم هاشمی با اشاره به علاقه وافر سیاهپوستان امریکایی به امام خمینی(ره)، مبارزه امام علیه حکومت پهلوی را الهامبخش سیاهپوستان امریکا برای مبارزه جهت رسیدن به عدالت عنوان کرد. به گفته وی 50 سال پیش کشور ایران نیز مانند سیاهپوستان در امریکا مورد استعمار دولت امریکا بود، به طوری که اگر یک ایرانی با یک امریکایی تصادف میکرد نمیتوانست حق خود را بگیرد. همانطور که یک سیاهپوست نمیتواند در امریکا حق خود را از سفیدپوستان بگیرد.
مرضیه هاشمی با انتقاد شدید از هالیوود گفت: در فیلمها، موسیقی و ترانههای رپ تصویرسازی که از سیاهپوستان میشود، خشن است، سیاهپوستان معتاد هستند و دیگران را میکشند. اما هیچ تصویری از دانشمندان سیاهپوست که نقش اصلی را در پیشرفت امریکا داشتهاند، پخش نمیشود. هاشمی تصریح کرد: امریکا را سیاهپوستان ساختهاند. این فعال رسانهای با بیان بردهداری شرکتهای بزرگ امریکایی، تصور اینکه با آمدن یک رئیسجمهور سیاهپوست اوضاع تغییر خواهد کرد را اشتباه دانست و گفت: بعد از آمدن اوباما هیچ چیزی تغییر نکرد جز اینکه یک نفر با صورت سیاه آمد. وی از رهبران سیاهپوست امریکا که برای عدالت مبارزه میکنند خواست تا زندگی آیتالله خامنهای و امام خمینی را الگو قرار دهند زیرا تنها کسانی میتوانند رهبری خوبی داشته باشند که ساده زیست باشند و خود را وقف آزادی کنند. کنفرانس افق نو طی روزهای آتی در تهران ادامه خواهد داشت و سخنرانان مدعو ضمن بازدید از کشورمان در دانشگاههای کشورمان سخنرانی خواهند کرد.
منبع : روزنامه جوان