معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین خبر داد؛

ثبت و ضبط ۱۷۹۱ خاطره از بازماندگان شهدا و جانبازان

نسخه‌چی گفت: ثبت و ضبط یک هزار و ۷۹۱ خاطره از بازماندگان شهدا و جانبازان با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت انجام شد.
کد خبر: ۵۶۰۸۷۶
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۴ - 11December 2022

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از قزوین، «فاطمه نسخه‌چی» معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خاطرات والدین و همسران معظم شهدا و جانبازان گنجینه‌های ارزشمند تاریخ شفاهی هشت سال دفاع مقدس ملت ایران است که باید با ثبت و ضبط کردن آنها، این تاریخ شفاهی را حفظ کرد.

وی افزود: امروز متاسفانه والدین شهدا در کهولت سنی هستند به همین دلیل خاطراتی که از فرزندان‌شان به یاد دارند، به مرور زمان فراموش شده، لذا باید خاطرات آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان جمع‌آوری شود.

نسخه‌چی ادامه داد: مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین با توجه به اهمیت موضوع جمع‌آوری خاطرات شهدا را در قالب طرح «اسناد افتخار» با موضوع خاطره‌نگاری والدین شهدا آغاز کرده است.

نسخه‌چی افزود: مسئولان بنیاد قزوین طی سال ۱۳۹۵ در طرح جهادی اقدام به ثبت و ضبط خاطرات این عزیزان کردند و توانستند پرونده جمع‌آوری خاطرات یک هزار و ۳۹۹ والدین شهدا را به اتمام برسانند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: در طرح اسناد افتخار، فیلم‌بردار و مصاحبه‌گر در منزل والدین شهدا حضور یافتند و به صورت مستند از خاطرات آن‌ها فیلم تهیه کردند.

این ‌مسئول ادامه داد: در این طرح والدین شهدا هر آنچه از سیره فرزندان خود به یاد داشتند در گفت‌وگو با مصاحبه‌گر بیان کردند که امروز این خاطرات در تهیه و خلق تولیدات فرهنگی موثر است.

وی اضافه کرد: بعد از اجرای طرح یاد شده، جمع‌آوری خاطرات همسران شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در استان قزوین کلید خورد و خاطرات ارزشمند و فاخر این عزیزان ثبت و ضبط شد.

نسخه‌چی بیان داشت: در سال جاری ۳۹۲ خاطره از جامعه ایثارگران جمع‌آوری و ثبت و ضبط شد که از این آمار ۳۴۰ خاطره همسران شهدا، ۴۷ خاطره جانبازان ۷۰ درصد و ۵ خاطره والدین شهدای مدافع حرم بوده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ثبت و ضبط یک هزار و ۷۹۱ خاطره از بازماندگان شهدا و جانبازان به اتمام رسیده است، ادامه داد: جمع‌آوری خاطرات این عزیزان ادامه دارد تا همه خاطره‌هایی که در سینه دارند ثبت و ضبط شود.

این ‌مسئول گفت: جمع‌آوری خاطرات شهدای استان قزوین در سطح کشور بی‌نظیر بوده و یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان به شمار می‌آید.

نسخه‌چی با بیان اینکه با بازگو کردن خاطرات شهدا، قشر‌های مختلف مردم درک می‌کنند که شهدا در طول هشت سال دفاع مقدس چه کرده‌اند، افزود: با تحقق این مهم مردم در ادامه دادن راه شهیدان مصمم بوده و همین منجر می‌شود انقلاب اسلامی تا ابد از گزند دشمنان بیمه باشد.

این ‌مسئول متذکر شد: شهدا و جانبازان در دوران دفاع مقدس حماسه‌های بی‌نظیری را خلق کردند که بازگویی آن‌ها امروز مروج فرهنگ ایثار و شهادت، ازخودگذشتگی، شجاعت و فداکاری در جامعه است.

وی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ایثار اجتماعی را از جمله راهکار‌های اشاعه روحیه فداکاری و گذشت قشر‌های مختلف مردم نسبت به یکدیگر برشمرد و گفت: بازگویی خاطرات والدین شهدا از فرزندان‌شان و سیره و منش شهیدان می‌تواند کمک بزرگی در ترویج این روحیه در جامعه کند.

نسخه‌چی با بیان اینکه شهدا در هشت سال دفاع مقدس از تعلقات دنیوی و هر آنچه وابسته به آن بود، گذشتند و در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور یافتند، تصریح کرد: آن‌ها با حضور خود در این دوران به همگان اثبات کردند که در دفاع از ارزش‌های اسلام و خاک کشورشان نسبت به دیگران پیشتاز هستند.

وی با بیان اینکه شهدا به تاسی از آموزه‌های دینی، تبعیت از ولایت‌فقیه و فرهنگ ایثار و شهادت به جبهه‌ها رفتند تا برطرف‌کننده مشکلات کشور در برقراری آرامش و امنیت باشند که این مهم با نثار خون‌شان محقق شد، افزود: امروز هم آحاد جامعه با ادامه دادن راه شهدا می‌توانند بسیاری از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه را برطرف کنند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین با بیان اینکه ادامه دادن راه شهدا ضروری است، ابراز داشت: این مهم با شناخت سیره و منش آن‌ها میسر می‌شود، لذا بازگویی سبک زندگی شهیدان و خاطرات‌شان می‌تواند این شناخت را ارتقا دهد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار