نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی:

حوزه‌های علمیه برای تبیین تاریخ اسلام و انقلاب توانمند و غنی شوند

آیت الله دری نجف آبادی گفت: حوزه‌های علمیه باید خود را در خصوص تبیین تاریخ اسلام و انقلاب توانمند و غنی کند تا تحریف و توطئه‌های دشمنان نتواند تاریخ افتخارآفرین ۲۰۰ ساله ایران را مورد آسیب و هجمه قرار دهد.
کد خبر: ۵۶۲۱۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸ - 18December 2022

حوزه‌های علمیه برای تبیین تاریخ اسلام و انقلاب توانمند و غنی شوندبه گزارش دفاع‌پرس از اراک، آیت‌الله «قربانعلی دری نجف‌آبادی» نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی امروز در نخستین پیش کنگره بین‌المللی آیت‌الله العظمی آقا ضیاءالدین عراقی اظهار داشت: آیت‌الله ضیاء الدین عراقی فقیه برگزیده و عالم برجسته و وارسته جهان اسلام بود و ایشان مردی کم توقع، ساده زیست، پر کار، اندیشمند و نابغه‌ای بزرگ بود که در خانواده‌ای بزرگ و ریشه‌دار تربیت شد و منشا تحولات عظیم در جهان اسلام شد.

دری نجف آبادی گفت: این عالم برجسته مذهب مقدس تشیع و جهان اسلام از شاگردان آخوند خراسانی و یکی از علمای برجسته اصول است و مانند نگینی در شهر اراک می‌درخشد.

وی ادامه داد: استان مرکزی همواره مهد پرورش علما و روحانیون نامداری هـمچون شیخ علی ملقب به ضیاءالدین فرزند آخوند ملامحمد کبیر عراقی (اراکی ) بوده که در سال ۱۲۷۸ هجری قمری در سلطان آباد در کوی حصار متولد شد.

امام جمعه اراک افزود: مرحوم آیت‌الله آقا ضیاءالدین به سبب تحقیق و تدقیق درمسایل علمی و کثیرالاشتغال بودن وی، اصالت رای، وسعه معلومات، احاطه کامل به آراء و علمای سلف و قدرت استنباط کم نظیر دارای شهرت بی نظیری است.

دری نجف آبادی یادآور شد: سید محمد‌تقی خوانساری، سیدالهادی شیرازی، سید محسن حکیم، شیخ عبدالنبی عراقی، میرزامهدی آشتیانی، آیت الله گلپایگانی و بسیاری از فقها و مجتهدین دیگر از جمله شاگردان وی بوده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: اصول به برکت شخصیت های بزرگ دینی در طی یکصد سال اخیر بسیار متحول شده و منشا این تحول وجود شخصیت های بزرگی همچون آیت الله ضیاء الدین عراقی است.

امام جمعه اراک افزود: وی اوایل سال ۱۳۰۸ به سامرا مرکز ثقل طلاب مهاجر و دارالعلم آن زمان وارد شد که از اساتید وی حاج میرزاخلیل تهرانی، آقاسیدمحمد فشارکی و شیخ شریعت اصفهانی را می توان نام برد.

وی ابراز داشت: حاشیه ای بر عروه الوثقی، کفایه الاصول آخوند خراسانی، فواید الاصول، کتاب بیع مکاسب شیخ انصاری، راساله ای بر انسداد باب علم از جمله آثار وی است و ایشان هم در فقه و هم در اصول و تالیف مقالات صاحب سبک بودند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: آیت‌الله ضیاالدین عراقی ۲۸ ذی القعده سال ۱۳۶۱ هجری قمری از دنیا رفت و وی را در صحن امیرالمؤمنین (ع) در باب سلطانی به خاک سپردند.

دری نجف‌آبادی تصریح کرد: درباره آقاضیاالدین عراقی درکتاب گنجینه دانشمندان محمد شریف رازی، چنین آمده است: آیت‌الله المتاخرین و زین المتقدمین و السابقین، علامه محقق آقا ضیاالدین عراقی، نابغه علم اصول و فقه در عصر اول نگارنده که صیت و صوتش مستغنی از توصیف و تعریف ماست و بعد از مرحوم استادش آیت‌الله ملامحمد کاظم خراسانی حوزه درسی مانند وی نیامده است.‌

امام جمعه اراک با اشاره به اینکه تبیین تاریخ یکی از ضرورت های مهم امروز جامعه است و باید برای جوانان به خوبی بیان شود عنوان کرد: شخصیت های بزرگی که در تاریخ منشاء تحولات عظیم بوده‌اند باید به خوبی معرفی شوند و برگزاری کنگره آقا ضیاء الدین عراقی مقدمه ای برای این مهم است.

دری نجف آبادی با اشاره به اینکه حوزه های علمیه باید خود را در خصوص تبیین تاریخ اسلام و انقلاب توانمند و غنی کند تا تحریف و توطئه های دشمنان نتواند تاریخ افتخار آفرین ۲۰۰ ساله ایران را مورد آسیب و هجمه قرار دهد گفت: تدوین تاریخ به شکل ساده و با بیانی روان و قابل فهم و گویا یک ضرورت مهم و از تاکیدات قرآن کریم است چراکه شخصیت های تاریخی تاریخ ساز بوده اند و باید برای تقویت هویت به خوبی معرفی و تبیین شوند.

وی خاطرنشان کرد: شخصیت‌های تاریخی الگوساز و اسوه هستند و امروز با توجه به شرایطی که داریم گذشتگان چراغ راه آیندگان هستند و مکتب آنها درس و پیامدهای فراوانی دارد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار