به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد مراسم بزرگداشت سی و ششمین سالگرد شهادت سردار «مهدی فرودی» شب گذشته با حضور جمعی از همرزمان شهید، تعدادی از مسئولان استانی و نیز اقشار مختلف مردم در تالار شهر مشهد برگزار شد.
حجتالاسلام «محمد جواد نظافت» مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) ضمن گرامیداشت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) طی سخنانی اظهار داشت: این مجلس، مثل همه مجالس بزرگداشت شهدا، یک مجلس ذکر است. اسلام دین اعتدال است اما در بحث ذکر خداوند میگوید هرچه بیشتر انجام شود؛ بهتر است چراکه در یاد خدا افراط وجود ندارد.
حجتالاسلام نظافت با اشاره به اینکه عوامل غفلتزا پیرامون ما زیاد است، افزود: شیطان هیچگاه دست از سر مبارزان در راه خدا برنمیدارد و هرکس فکر کند که مبارزه تمام شده است؛ چنین فردی در تور شیطان افتاده. در این زمینه امام صادق (ع) میفرمایند: «شیطان دامهایی را پهن کرده است که آن دامها ویژه شیعیان است و هرکس ثواب بیشتری جمع کند مورد طعمه او خواهد بود».
وی با بیان اینکه در الگوی فاطمی مبارزه تا آخرین نَفَس ادامه دارد، تأکید کرد: برخی از مبارزان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و بعضی از رزمندگان دوران دفاع مقدس؛ به محض اینکه انقلاب پیروز و یا جنگ تحمیلی به اتمام رسید؛ گفتند که ما به وظیفه خود عمل کرده و دیگر تکلیفی نداریم! این مطلب برخلاف سیره فاطمی ست چراکه جبهه استکبار در تلاش است تا ما به اینجا برسیم. اگر کسی میخواهد شیطان به ایمانش دسترسی نداشته باشد؛ بایستی حرف بزند و در ادامه به آن حرف عمل کند.
مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی (عجالله) با بیان اینکه رنجهای دوران جنگ نرم کشندهتر از رنجهای ایام دفاع مقدس است، یادآور شد: شهیدان نور چشم همه ما هستند؛ اما باید به این نکته توجه کرد که همه شهدا در یک رتبه قرار ندارند. شهید فرودی یک عارف بود و وقتی که من یادداشتهایش را مطالعه میکردم به یاد جمله معروف امام خمینی (ره) افتادم که فرمودند: «این وصیتنامههایی که این عزیزان می نویسند مطالعه کنید. پنجاه سال عبادت کردید و خدا قبول کند، یک روز هم یکی از این وصیتنامهها را بگیرید، مطالعه کنید و تفکر کنید».
وی در ادامه بیان کرد: حتی عالِمی مثل میرزاجوادآقای تهرانی نیز نسبت به شهدا دارای چنین احوالاتی بود به طوری که یک بار تعدادی از رزمندگان وقتی که خواستند با ایشان عکس بگیرند؛ ایشان فرمودند: «اگر در آن دنیا مرا شفاعت میکنید، میپذیرم».
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه معنای سلوک؛ آگاهی، مرور آگاهی و اهل عمل بودن است، در ادامه یادآور شد: گاهی اوقات افراد چوب دانستهها و آگاهیهای خود را میخورند؛ این در حالی هست که این معلومات مثل آب رودخانه است و اگر در جریان نباشد و راکد بماند گندیده میشوند.
وی در ادامه تاکید کرد: شهدا در عمل خود معجزهای نکردند بلکه در جو یا فضایی بودند که در آن فضا به یاد مرگ میافتادند. این حالت را انبیاء الهی نیز داشتند چراکه آنها نیز به طور خاص به یاد مرگ بودند. هرکس خطر مرگ را ببیند، فرصت نمیکند که خالص نباشد.
حجتالاسلام نظافت در توصیف برخی از ابعاد شخصیتی شهید فرودی گفت: این شهید توصیه بر استمرار قرائت قرآن داشته است و بر این اعتقاد بوده که بر سر برخی از بزنگاهها آیات قرآن به کمک فرد خواهند آمد. در دیدگاه سردار شهید فرودی؛ عنصر دعا وسیلهساز است. شهید فرودی اهل محاسبه نفس بود و در نوشتههایش از بیدردی برخی از مردم، آن هم در دوران دفاع مقدس، گلهمند بود.
وی همچنین بیان کرد: ما باید برای هریک از کارهایی که انجام میدهیم برای شهدا، دوستان و خانوادههای آنها جوابی داشته و به دنبال محاکمه دیگران نباشیم بلکه خود را محاکمه کنیم تا ببینم چرا نسل جدید از شهدا فراری هستند؟
مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی (عجالله) در ادامه با بیان اینکه با تکرار کلمه شهید مشکلات حل نمیشوند، افزود: باید سیره شهدا را به نسل جدید چشاند و مثل شهیدان زندگی کرد. با نسل نوجوان و جوان بایستی دوست و رفیق شد و عینک بدبینی را از چشم آنها برداشت. از ختلاف و تفرقه دوری و به محکماتی مثل ولایت فقیه توجه کرد.
وی با اشاره به فرازی از دعای بیستم صحیفه سجادیه، دعای مکارمالاخلاق، گفت: در این دعا امام سجاد (ع) میفرمایند:« واستعملنی لما تسئلنی غدا عنه» (پروردگارا مرا به کار بگیر، در آن اموری که فردای قیامت از من دربارهی آن امور سؤال خواهی کرد). برخی از کارهای خوبی که ما انجام میدهیم در روز قیامت، خداوند از ما نمیپذیرد چراکه در آن لحظه انجام کار خوب؛ اصطلاحاً ما سر پُست خود حاضر نبودهایم! فرض کنید؛ یک دانشآموز در روزی که امتحان فیزیک دارد، روز قبلش به جای فیزیک درس شیمی بخواند و با معلومات درس شیمی بخواهد جواب امتحان فیزیک را بدهد. چنین فردی در امتحان فیزیک قبول نخواهد شد.
حجت الاسلام نظافت افزود: برای اینکه هرکس بداند که چه تکلیفی دارد؛ بایستی مشورت کند و بعد از مشورت تقسیم کار صورت بگیرد چون یکی از هنرهای شیطان دخالت در تصمیم گیریهای ما در انجام کار خوب است. در دوران جنگ تحمیلی رزمندگان ما اهل تدبیر بودند، بدون محاسبه کاری را انجام نمیدادند و در کنار این موارد با توسلات کار خود را پش میبردند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان صحبت خود با اشاره به اینکه اگر امر حجاب محبوب نباشد؛ کارهای دیگر ما در این زمینه بیفایده است، یادآور شد: نباید کاری کرد که ارزشها منفور شوند و بعد بخواهیم آن ارزشها را با زور اسلحه بین مردم جا بیندازیم؛ اگر خُلق شهدا را در عمل نشان دهیم؛ این مورد مقدمهای خواهد شد برای اینکه فرهنگ و ارزشها جا بیفتند. اگر در زمین و آسمان محبوب بودیم میتوانیم دست جوان را بگیریم و او را با شهید آشنا کنیم.
در ابتدای این مراسم سرهنگ پاسدار «فرضعلی گرایلی» فرمانده بسیج کارکنان شورای اسلامی و شهرداری شهر مشهد طی سخنانی ضمن خیر مقدم به حضار در جلسه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون تاثیرات زنده نگه داشتن یاد شهیدان اظهار داشت: «زنده نگه داشتن یاد شهیدان کمتر از شهادت نیست». هرچقدر که این فرهنگ نشر پیدا کند و آن را به گفتمان تبدیل کنیم انقلاب اسلامی ایران درخشانتر و در برابر مشکلات بیمه خواهد شد. تنها راه رهایی از مشکلات کشور تمسک به فرهنگ شهادت است.
گرایلی در ادامه صحبتهای خود افزود: زمانی که من فرمانده ناحیه یکی از روستاهای شهرستان تربت حیدریه بودم، با عوامل سپاه در آنجا بررسی کرده و دیدیم که برای یکی از شهدای آنجا مدتی ست که یادوارهای برگزار نشده است. خانواده شهید از نظر مالی ضعیف بود. وقتی که برای سرکشی از خانواده این شهید به دیدار مادرش رفتیم، مادر شهید اصرار کرد که مدتی بیشتر پیش او بمانیم چراکه با ما کاری داشت.
فرمانده بسیج کارکنان شورای اسلامی و شهرداری شهر مشهد در پایان صحبت خود به نقل از مادر آن شهید گفت: «من دیشب فرزند شهیدم را در خواب دیدم که در ابتدای ورودی روستا با چفیه و لباس بسیجی ایستاده است. به قدری خوشحال بود که من تا به حال او را این قدر خوشحال ندیده بودم. علت شادیاش را که جویا شدم پاسخ داد: مگر خبر نداری؟ برایم یادبود گرفته اند و من تمام دوستان شهیدم را به این مراسم دعوت کردم!» بر همین اساس امروز یقین داشته باشیم که شهدا و تمام دوستانشان، من جمله سردار شهید فرودی، در این جلسه حاضر هستند.
انتهای پیام/