نگاهی کوتاه به زندگینامه شهید «عليرضا تدينی»

شهید «علیرضا تدینی» از فاتحان خیبر در جزیره مجنون، ۲۶ فروردین سال ۱۳۴۶ در شهرستان فسا  در استان فارس تولد یافت و با شروع جنگ عازم جبهه‌های جنگ حق علیه باطل شد و پس از ۱۵ ماه خدمت سرانجام ۱۴ دی ماه سال ۱۳۶۵ درمنطقه خسروآباد بر اثر اصابت ترکش به سینه و گردنش، شهد شهادت نوشید.
کد خبر: ۵۶۵۷۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۳ - 05January 2023

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از فارس، شهيد «عليرضا تدينی» از فاتحان خیبر در جزیره مجنون، 26 فروردین سال 1346 در شهرستان فسا  در استان فارس تولد یافت و با شروع جنگ عازم جبهه‌های جنگ حق علیه باطل شد و پس از 15 ماه خدمت سرانجام 14 دی ماه سال 1365 درمنطقه خسروآباد بر اثر اصابت ترکش به سينه و گردنش، شهد شهادت نوشید.

شهیدی که هم فاتح خیبر بود و هم مجنون جزیره لیلی

جزایر مجنون در جنوب عراق و در استان بصره در فاصله یک کیلومتری مرز ایران و عراق یکی از مناطق استراتژیک و مهم در طول جنگ تحمیلی بود.

دو رود دجله و فرات در نزدیکی این منطقه به هم می‌پیوندند و سرچشمه اروندرود را پدید می‌آورند و این منطقه از آن جهت جزیره خوانده می‌شود که در میان رودخانه‌ها و کانال‌های آب محصور است و به سبب داشتن نفت مجنون نامیده می‌شد.

این جزیره در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1362 در پی عملیات خیبر به دست نیروهای ایرانی افتاد و ایران بر اتوبان العماره مسلط شد؛ سپس چندین بار بین ایران و عراق دست به دست شد و در نهایت در اواخر جنگ عراق که توان پس گرفتن این جزیره را نداشت با برتری عددی بسیار زیاد و بمباران شیمیایی این جزیره با گاز خردل به دستور صدام، توانست آن را از دست نیروهای شجاع ایران درآورد و عده زیادی از رزمندگان ایرانی را با گاز شیمیایی مجروح کند و به شهادت برساند.

شهيد «عليرضا تدينی» یکی از شهدای گرانقدر ما است که جزو فاتحان خیبر در جزیره مجنون بوده است. شهید علیرضا تدینی 26 فروردین سال 1346 در شهرستان فسا  در استان فارس متولد شد و پس از سپری کردن دوران ابتدایی، به علت مشکلات مالی از تحصیل بازماند و در کارگاهی جوشکاری را آموخت و مشغول به کار شد و از این رو توانست کمک خرج خانواده باشد.

عليرضا به اعتراف همه اخلاقی نيکو و رفتار اسلامی و پسندیده‌ای داشت و به همه احترام می‌گذاشت. رفتار و کردار او زبانزد خاص و عام بود به نماز و روزه اهميت زيادی می‌داد و سعی می‌کرد نماز را در مسجد به جماعت بخواند.

در 16 سالگی عازم جبهه نبرد شد و در ابتدا به کردستان رفت. پس از بازگشت و استراحت کوتاه عازم جبهه جنوب شد و در عملیات خیبر شرکت کرد.

عملیات خیبر سه اسفند 1362 به ‌صورت مشترک توسط سپاه پاسداران و نیروی زمینی ارتش آغاز شد. این عملیات پس از 20 روز نبرد خونین، 22  اسفندماه 1362 با تصاحب جزیره مجنون به پایان رسید.

علیرضا شش ماهی را در جبهه گذراند. پس از بازگشت به خانه تصمیم گرفت به خدمت سربازی برود. او پس از 15 ماه خدمت سرانجام 14 دی ماه سال 1365 درمنطقه خسروآباد بر اثر اصابت ترکش به سينه و گردنش، شهد شهادت نوشید.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار