گروه حماسه و جهاد دفاعپرس: نمایشگاه «کوی جهاد و مقاومت» بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از هفدهم دیماه تا بیست و یکم دیماه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حاشیه همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس برپا شده است، روز شنبه هفده دی با حضور سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افتتاح شد.
نمایشگاه کوی جهاد و مقاومت همانطور که از عنوانش مشخص است، دستاوردهای پنج ساله بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و ادارت کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس را به نمایش گذاشته است.
برای ورود به این نمایشگاه اگر به سمت راست خود نگاه کنید، بنری را میبینید که منقش به تصویر شهدای مدافع حرم، دفاع مقدس، مدافعان امنیت و مدافعان سلامت است؛ پس از عبور، اولین غرفهای که به چشم میخورد، غرفه استان خوزستان پایتخت دفاع مقدس است؛ در این غرفه دو تابوت از شهدا نظر ببینده را به خود جلب میکند، کمی که دقت کنیم میبینیم که روی این دو تابوت نوشته شده است «تابوت انتقال پیکر مطهر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به ایران». اینجا باید ایستاد و ادای احترام کرد به دو ابرقهرمان مبارزه با تروریست و فاتحهای قرائت کرد.
پس از قرائت فاتحه کمی که قدم بردارید، وارد عرفه آذربایجان غربی میشوید، فضای این غرفه به گونهای است که شما را به یاد وحدت رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس میاندازد، در اینجا همه چیز معنی میدهد.
تصاویر شهدای نمایش داده شده در جلوی غرفهها، از شهدای انقلاب اسلامی گرفته تا شهدای مدافع حرم، امنیت و سلامت نشان میدهد که راه شهدا ادامه دارد.
غرفه بعدی استان کردستان است؛ در این غرفه بیانات شهید سلیمانی در خصوص مسعود بارزانی آمده است؛ این سخنان روایتی است از سخنان حاج قاسم خطاب به مسعود بارزانی و نجات اربیل از چنگال داعش.
برای ورود به غرفه کرمانشاه اول باید به شهدای این استان عرض ادب کرد و بعد وارد شد؛ در این غرفه تابلوهایی به نمایش گذاشته شده که میتوان با خواندن آنها به نقش استان کرمانشاه در جنگ بیشتر از گذشته آشنا شد؛ تابلویی در این غرفه به نمایش گذاشته شده که نشان میدهد در جنگ شیعه، سنی و حتی اهلحق در کنار هم ایستادند و از خاک کشورمان دفاع کردند.
قدم به قدم جلو میرویم به وسط نمایشگاه که میرسیم دو تمثال شهید حسن شفیعزاده، شهید باقری و شهید باکری به نمایش گذاشته شده است.
تقریبا از وسط نمایشگاه که عبور میکنی وارد غرفه ایلام میشوی، در این غرفه فیلمی از آیین سنتی ایلام به نام چمر به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی به نمایش گذاشته شده است؛ در این غرفه با نقش عشایر در دفاع مقدس آشنا خواهی شد.
اوج هنر را در غرفه آذربایجان شرقی میتوان دید؛ در این غرفه تابلوهایی به نمایش گذاشته شده که با استفاده از سنگریزه عکس شهدا به تصویر کشیده است؛ این آثار متعلق به هنرمند تبریزی «اصغر بقال اصغری» و به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهیه شده است.
دشمن در طول عمر انقلاب اسلامی بیش از ۱۷ هزار نفر را ترور کرده که میتوان از بین شهدا چهرههای شاخصی همچون شهیدان بهشتی، رجایی، باهنر و... را نام برد. در غرفه استان مرکزی المانهای نقاط ترور، اعزام و بمباران در استان مرکزی به نمایش گذاشته شده است؛ این المانهای به صورت جمعی و ابعادی بزرگ در استان مرکزی در قالب یادمان به نمایش گذاشته شده است.
به غرفه استان یزد که میرسید، برای ورود به غرفه ابتدا باید پا روی پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی بگذارید و از آن عبور کنید؛ همچنین در این غرفه کتابهایی به نمایش گذاشته شده که بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص دفاع مقدس را تبیین و تحلیل کرده است.
کمی که جلوتر میرویم به غرفه استان فارس میرسیم. در ابتدای این غرفه کلیپی با نام قول مادرانه پخش میشود که به ابعاد جدیدی از حمله تروریستی شاهچراغ میپردازد.
برای شناخت درباره نقش قم در دفاع مقدس وارد باید وارد غرفه این استان شوید؛ خوب که نگاه کنید در میان تمامی آمارها و دستاوردهایی که بهنمایش گذاشته شده است، مجموعه کتابهای ۳۱ جلدی به چشم میخورد که با فرماندهان استان قم در جنگ آشنا خواهی شد.
در ادامه بازدید به استان زنجان خواهی رسید؛ آنچیزی که در این غرفه به چشم میخورد، کتابهایی است که در حوزه کودک و نوجوان تالیف شده است.
یاد و نام سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در نمایشگاه کوی جهاد و شهادت به خوبی گرامی داشته شده است. به غرفه استان همدان که وارد میشوی جملات کلیدی حاج قاسم در خصوص خروج آمریکا از منطقه را خواهی دید که به صورت کاری حجمی و طراحی زیبا به نمایش گذاشته شده است.
از غرفه همدان وقتی بیرون را نگاه میکنی، غرفه اصفهان را خواهی دید. در این غرفه علاوه بر اینکه میتوان حوادث و رخدادهای جنگ را در قالب موشنگرافی، کمیکموشن و پویانمایی دید، میتوان یادمانهای دفاع مقدس را به صورت مجازی زیارت کرد.
کمی جلوتر وارد غرفه استان قزوین خواهی شد. در این غرفه علاوه بر واقعیت مجازی واقعه کربلا، لباس خلبان شهید عباس بابایی و دستخط شهید رجایی نظر بیننده را به خود جلب میکند.
غرفهای که چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند، غرفه استان گیلان است که این استان غرفه خود در نمایشگاه کوی جهاد و مقاومت را همچون خانه شهید میرزا کوچک خان طراحی کرده است.
در ورودی غرفه استان لرستان، کتاب بمباران لرستان از نگاه تصویر را میبینیم که حاوی صحنه های دلخراشی و برای نگاه کردن به آن اول باید آمادگی داشته باشی.
ورودی غرفه استان مازنداران با تابلوهای شهدا مزین شده و پس از آن تمثال سردار شهید جعفر شیرسوار به چشم خواهد خورد.
تا انتهای نمایشگاه چیزی نمانده که به غرفه استان کرمان میرسیم. در این غرفه علاوه بر نمایش کتابهای مختلف، سیر زندگی حاج قاسم از تولد تا شهادت به نمایش گذاشته شده است.
در غرفه گلستان علاوه بر ماکت مرکز فرهنگی و موزه انقلاب اسلامی لباس شهید سید احمدرضا علویفر به نمایش گذاشته شده است.
از کارهای جانبی نمایشگاه جهاد و مقاومت میتوان به فعالیت «رادیو سرو» اشاره کرد که از ابتدای نمایشگاه تا کنون از ساعت هشت صبح تا ۱۵ با حضور مهمانان مختلف گفتوگو میکند.
یکی از موزههایی که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به دنبال آن است، ساخت موزه استکبارستیزی طبس است و در غرفه استان خراسان جنوبی مراحل ساخت این موزه به نمایش گذاشته شده است.
پس از غرفه رادیو سرو به غرفه هرمزگان میرسیم در این غرفه مجموعه نمایشگاه ایرباس به نمایش گذاشته شده است.
یکی از موضوعات مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع «جهاد تبیین» است و این موضوع را در غرفه سمنان به خوبی خواهید دید.
چندین پله را که پایین میآیی، ماکتی از گنبد حرم امام رضا (ع) را میبینی که ناخودآگاه دست به سینه میگذاری و سلام میدهی؛ بارگاه ملکوتی حرم امام رضا در ورودی غرفه خراسان رضوی به نمایش گذاشته شده است؛ وارد غرفه که میشوی تمثال شهیدان سلیمانی و ابومهدی، پرچم کشورهای محور مقاومت و همچنین الهی نامه عشاق به خط علیرضا فراصتی و نگارگری مهدی فرخی به نمایش گذاشته شده است.
پایان نمایشگاه به غرفه استان سیستان و بلوچستان خواهی رسید. در این غرفه واقعه تروریستی کوه ثارالله به نمایش گذاشته شده است.
انتهای پیام/ 241