«حسامالدین طباطبایی» داور بخش تصویرسازی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاعپرس، درخصوص تجربه حضور خود در این رویداد هنری اظهار داشت: در دوران جوانی و دانشجویی جشنواره هنرهای تجسمی فجر تنها بستر مهیا برای ابراز وجود و ارائه آثار هنری هنرمندان بود. ما پس از برگزیده نشدن در جشنواره، کارهای خود را در مقایسه با آثار برتر مورد ارزیابی قرار میدادیم و در ادامه تلاش میکردیم که حس، تکنیک و ایده کارهایمان را به سطح بهتری برسانیم.
وی افزود: جشنواره هنرهای تجسمی فجر و حضور در آن یکی از امکانهایی است که میتواند هنر و قابلیتهای هنری یک هنرمند را به منصه ظهور برساند. این جشنواره تنها بستری است که یک فرد علاقهمند با شرکت در آن میتواند اثر خود را در معرض توجه مخاطبان حرفهایتر ارائه دهد، بنابراین موجودیت و برگزاری جشنواره برای ارتقای سطح هنر کشور ضروری است.
فجر امسال آثار را در سطوح مختلف داوری کرد
طباطبایی درباره نحوه داوری آثار بخش تصویرگری در پانزدهمین دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر عنوان کرد: ما ابتدا همه آثار را مشاهده کردیم تا سطح کیفی کلی آنها را بسنجیم و در این مسیر هنرمندان را با دیگری مقایسه نکردیم، بلکه آنها را نسبت به خودشان محک زدیم. معیارمان این بود که شماری از هنرمندان به این جشنواره دعوت شدهاند و باید مورد تشویق قرار گیرند. از اینرو بهترین آثار را انتخاب کردیم تا در نهایت، نفرات برگزیده جزو بهترینها باشند.
داور بخش تصویرسازی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: یکی از نکات مثبت جشنواره امسال این بود که آثار در ژانرها، مکتبها و سطوح مختلف و متفاوتی ارائه شده بود و این موضوع به جذابیت جشنواره میافزود. از نظر من هنرمندان تصویرگر ایرانی در سطح جهانی جزو نفرات اول هستند و آثار بسیار متنوعی را خلق میکنند.
هنرمندان تجسمی دیده نشدهاند
طباطبایی تصریح کرد: هنرمندان فعال در عرصه هنرهای تجسمی بسیار مهجور هستند و به اندازه رشتههای دیگر به آنها ضریب داده نمیشود، تا به امروز امکان دیده شدن هنرمندان این حوزه در برنامههای مختلف آنچنان که باید وجود نداشته است و مخاطبان با شنیدن نام جشنواره فجر تنها به یاد جشنوارههای فیلم و موسیقی میافتند. از اینرو باید دستاندرکاران عرصه هنرهای تجسمی همت بیشتری را به خرج دهند تا مردم بیش از پیش با رشتههای متنوعی که ذیل این هنر تعریف شده است، آشنا شوند.
داور بخش تصویرسازی پیشنهادهایی را بهمنظور برگزاری شایستهتر دورههای آینده جشنواره ارائه داد و خاطرنشان کرد: لازم است برای دورههای آتی از هنرمندان پیشکسوتی که به دلایلی گوشهگیر شدهاند، دعوت شود تا در جشنواره حضور پیدا کنند. این اتفاق میتواند موجب همدلی مضاعف میشود. همچنین باید دبیرخانهای دائمی با نام «فجر» تاسیس شود و در آن بانک اطلاعاتی هنرمندان را در سطح کشوری جمعآوری کنند تا در طول سال ازطریق گفتوگو، تبادلنظر و برگزاری نمایشگاه، بهصورت مستمر با هنرمندان در ارتباط باشند. بدینترتیب میتوان امیدوار بود که هر ساله شاهد جشنوارهای پرشور و پویاتر باشیم.
انتهای پیام/ 121