گروه اجتماعی دفاعپرس: نخستین کنگره ملی و بینالمللی بانوان تاثیرگذار با حضور ۳۰۰ مهمان خارجی از بانوان تاثیرگذار از کشورهای چین، استرالیا، سریلانکا، تایلند، پاکستان، کامرون، صربستان، ارمنستان، سوئد، بلغارستان، آفریقای جنوبی، سوریه، لبنان و روسیه عمدتا در مقامات سطح بالا در محل سالن اجلاس سران آغاز شد.
یکی از زنانی که در این کنگره به عنوان زن برگزیده انتخاب شد «معصومه سپهری»، پژوهشگر و نویسنده، فعال اجتماعی، دانشجوی دکتری فلسفه و همسر جانباز ۷۰ درصد است که با او گفتوگویی داشیم که در ادامه میخوانید:
دفاعپرس: از چه سالی وارد این حرفه شدید و چه اهدافی را مدنظر داشتید؟
از سال ۱۳۷۴ با مقدمات این کار (ادبیات مستند دفاع مقدس) آشنا شدم و به تدریج تا عمق آن پیش رفتم. هدفم در ابتدا کلی و فلسفی و اندکی ادبی بود؛ شناختن انسان و مرگ و معنای زندگی از دید کسانی که درگیر جنگ شده بودند و بعد، خلق اثری که به شکل شایسته این مسیر را نشان دهد. اما هر چه پیش رفتم فهمیدم علاوه بر آنچه در جستجویش بودم، چیزهای بسیار دیگری در این راه هست، شیفتهاش شدم و ماندم.
دفاعپرس: مهمترین فعالیتهای شما به عنوان بانوی تاثیرگذار چه چیزهایی است؟
حضور ازسال 74 در عرصۀ ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و خلق آثار ماندگار ملی در این زمینه که موفق به دریافت یادداشت تجلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی شده و از کتب مورد توجه عامه مردم بوده و علاوه بر چاپهای متعدد در داخل و کسب جوایز ملی، تاکنون به سه زبان خارجی ترجمه شدهاند. در دو دهۀ گذشته در رویدادهای فرهنگی مختلف در شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی، از تاسیس و عضویت در نهادهای فرهنگی، هنری دینی و خیریه مختلف تا نگارش مطالب و مدیر مسئولی نشریه فرهنگی اجتماعی فعال بوده و به عنوان کارشناس فرهنگی، مدرس دانشگاه و دورههای مختلف تاریخ شفاهی، سخنران و ... در خدمت جامعه بودهام.
دفاعپرس: آیا بعد از گذشت سالها فعالیت در این عرصه، احساس می كنید در این مسیر موفق عمل كردید؟
توفیق مفهوم نسبی است، امیدوارم چنین باشد. همیشه سعی کردهام کارهایم را درست و کامل انجام دهم و به درستی این کارها باور داشتهام. خدا را شاکر و خوشحالم که بخشی از روح بزرگ ملت مسلمان و شریف ایران را در سختترین دورانهای تاریخی حیات این کشور، توانستهام به خوبی به دست تاریخ بسپارم و به توفیق و تایید الهی در ادامۀ این راه دل بستهام!
دفاعپرس: از نظر شما توجه برگزارکنندگان به عرصه «جهاد تبیین» تا چه اندازه محقق شد؟
با سپاس از زحمات برگزار کنندگان این کنگرۀ ملی، توجه به فعالیتهای زنان سختکوش و توانمند در بخشهای مختلف جامعه، از نیازهای همیشگی کشور است. هیچ چیزی مثل معرفیِ صحیحی و دقیق و صادقانۀ سبک زندگی و راز استقامت این زنانِ امیدوار در تمامی عرصهها، نمیتواند روح زندگی و تلاش را در جامعه گسترش دهد. احساس میکنم این برنامه در سایۀ کنگرۀ بینالمللی زنان تاثیرگذار قرار گرفت و علیرغم زحمات و صرف انرژی مادی و معنوی فراوان، عزیزان چنانچه باید نتوانستند از فرصت حضور همۀ میهمانان از سراسر کشور در این همایش بهره بگیرند. البته تهیۀ فیلمهای مستند کوتاه از زندگی برخی خانمهای عزیز و نیز برنامۀ تلویزیونی که از چند روز قبل از تلویزیون به صورت زنده پخش میشد، قابل استفاده بود.
دفاعپرس: محدودیت هایی كه احیانا بانوان در راستای فعالیتهایشان با آن مواجه هستند، چیست؟
متاسفانه محدودیت و دشواریها بوده و خواهد بود و ظاهرا بیشتر هم دارد میشود؛ چون دیگر توانی برای کوبیدن به درهای بسته باقی نمیماند، به رسمیت شناخته شدن توانایی و جایگاه زنانی که ثابت کردهاند در کارشان درجۀ یک هستند، متاسفانه خیلی خیلی کم و در حد شعار اتفاق میافتد، در همین کار تخصصی بنده، علیرغم تجارب موفق و سابقۀ غیر قابل انکار، متاسفانه ما هیچ نقشی در برنامه ریزی و مدیریت واقعی این امور نداریم؛ خود زنان هم متاسفانه همدیگر را به رسمیت نمیشناسند و نتیجه همین اوضاع است که میبینیم، زنانی که به تنهایی و در کار خودشان موفقند و به قول شما تاثیرگذارند اما هیچ نقشی در برنامهریزیهای کلان جامعه ندارند.
دفاعپرس: ضرورت لزوم تسهیلات برای ایجاد اشتغال به خصوص اشتغال بانوان را تا چه اندازه لازم میدانید؟
تسهیلات برای اشتغال بانوانی که مهارت و توانایی کافی دارند و نیاز به کار کردن دارند، در شرایط فعلی جامعه، حیاتی واز اوجب واجبات است، زنانی که قرار نبود این همه زیر بار زندگی بروند اما درگیر حل مشکلات خانواده و جامعه شدهاند؛ جامعه به نیرو و فکر بانوان نیاز دارد و باید، ساز و کار منطقی و آسان، برای حمایت درست و شفاف مادی، از این خانمهای توانمند در همۀ عرصههای کار و فعالیت در عمل اجرا شود.
انتهای پیام/ 241